Трябваше да го респектираме с оръжие: Говорят полицаите от зрелищният арест в София

Мъжът застрашил пешеходци
Обновена: 31 яну 2023 19:22 | 31 яну 2023 18:58, Нели Христова
88
Трябваше да го респектираме с оръжие: Говорят полицаите от зрелищният арест в София
Снимка: Facebook

Полицаите, които вчера преследваха и задържаха 32-годишния Димитър Софрониев, тръгнали след него, защото мъжът щял да блъсне пресичащи хора на пешеходна пътека.

Мъжът беше арестуван вчера след преследване от улица "Александър Жендов" към "Ломско шосе". Той е бил във видимо неадекватно състояние. Отказал е тест за наркотици, както и кръвна проба във ВМА.

32-годишният Димитър Софрониев е задържан за 72 часа във 2-ро РПУ в София. Задържана бе и неговата спътница, която ще бъде разпитана.

Полицаите Асен Перфанов и Георги Груев забелязват автомобила.

"Премина много рисково между пресичащи пешеходци на пешеходна пътека с риск да ги блъсне. Привлече ни вниманието и тръгнахме след него. Забелязахме, че мина и на червено. Подадохме му сигнал, той ускори, не се подчини, премина на още два светофара начервено, с много рисковани ситуации за пешеходците", обясни Асен Перфанов пред bTV.

Искат подкрепление. Другият екип от полицаи блокират пътя му в малката еднопосочна уличка.

"Видя се, че няма да стане с добро, трябваше да го респектираме с оръжие", заяви младши експерт Николай Русимов.

"Той се държеше неадекватно, продължаваше да не изпълнява разпорежданията, наложи се да респектираме с оръжие. Скочи на задната седалка и изяде нещо", добави Асен Перфанов.

Да шофира без книжка не е първото нарушение на пътя на Димитър Софрониев.

"Беше много агресивен. Боричкаше се, усукваше се. Мяташе крака и ръце. Видимо беше в неадекватно състояние, може би след употреба на наркотици, защото даде проба за алкохол беше отрицателна, но категорично отказа тест за наркотици", заяви Геогри Груев.

При задържането пострадаха с леки порезни рани и счупен пръст двама униформени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз си мисля, че трябваше да паднат на колене и да започнат да го молят. Да стрелят в краката му и да питат, ще излезе ли, или пак да стреляме. Правите ги"герои". После, ама. Особенно като пострадате Вие или Ваши близки. Познавам им психиката. Ако не го уплашиш нямаш шанс. Като отстрелят няколко такива и Екимджиев и сие останат без доходи, ще видите, че гонките и съпротивата след полицейско разпореждан ще секнат. Сегашните правила са за над 80% нормални и по-малко от 20% ****. При нас е обратно!
57
0
 
5
 
! Отговори
Лазар-Брус де Финес преди 1 година
като гледам кадрите от "супер професионалното задържане" и "генералите" от МВР, гастролиращи по телевизиите, с мъдри анализи след всеки подобен случай, ми става тъжно за електората/ "принципала" дето ги търпи им плаща яките пенсии и заплати ... на всичките ... много американски филми гледат .. верват си и се вживяват .. а на две магарета, слама не могат да разделят
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не се вади оръжие ако няма да го използваш.в дадената ситуация ако са си чели закона трябва да са знаели че няма да го използват така стават смешни.
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какво е трбявало, да направят? Айде кажете вие? Да му се помолят 100 пъти? Да го оставят, да се размени с жената? Да му направят път, да избяга? Стига глупости!!
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 58 - Абе да, ама това което не ни се казва по телевизията е, колко често успяват да избягат. Семержиев се е измъквал поне 3-4 пъто. Като него има хиляди. Един познат на роднина беше навътре с мутренските схеми. Една вечер излиза от тях, ама без колата и тамън ис идва - ГДБОП обискирали къщата, брат му, братовчед му, още двама, дето живееха в имота - на земята. Нашия само ссе врътнал и ... Айде по съдии, свидтелеи и прокурори, айде рушвети и всички навън. Затова бягат. Щото минава номера.
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак да с ер радва, че не му напълниха тръбуха с куршиии ...
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги са ми странни тия с гонките с полицията. Освен ако не пренасяш наркотици или оръжия или имигранти нямаш причина да бягаш. Бягането ти утежнява положението експоненциално!
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Случаен минувачза да знае следващият да не бяга и да не се опъва...
50
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръгнали да го спират защото продал кокаина и не предал парите на полицаите ,,,,, веднага гонка пистолети и огромна агресия ..... видях как полицаите чупят колата на момчето и момичето без никаква причина гадна работа ЖИВКОВИ ГОДИНИ НИКАКВА ПРОМЯНА НА МИЛИЦИЯТА ,,,,,,А СЕ НАРЕКЛИ ПОЛИЦИЯ....
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
трябваше да го респектираме с оръжие....... даже не знаят как да използват тази чуждица в българския език. Това което казват е, че са му дали уважение насочвайки пистолети към него когато можеха да използват бългрската дума "да изплашим" с много по добър резултат.... евроггейски ценности
48
5
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
нашите полицаи мноо са смели на незнайни герой. Защо не се засилят на баш батките? ... аааа, не им стиска .... ахахахаха
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отказал е тест за наркотици както и кръвна проба... Добре че не е отказал ареста...
46
14
 
17
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Добре де, арестували сте го, защо трябваше да къртите вратите на колата и да скачате по покрива й? Това вече е диващина!
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"В правото има един израз-съразмерност."------------Правото в БГ е еталон за справедливост... Ако беше, да се съгласим с теб. Но като знаем каква е истината - на такива каквото и да им се случи, все им е малко.
44
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не разбрах защо при условие че вратите на колата се отварят и затварят нормално,оня ушевия я къртеше като обезумял. Добре ли е човека,на тестовете за психологическа годност как се е представил,мяза мал на човек който го апи кучиту.
43
3
 
8
 
! Отговори
АгентОриндж преди 1 година
До 45 Обществата се разпадат заради ткива трашове като задържаания, такива като теб - които ги защитаваате и заради несправедливите социални системи, които рааздават пари на мързеливите и некреативните. От една страна е добре, защото на финала ще се саморазправим с ненужните и ***.
42
2
 
18
 
! Отговори
Долу мутрите преди 1 година
Колега,аз па ти казвам,че полицаите много добре са знаели кой е в колата.А тоя Димитър го познавам лично и това му е най-малкото с което се отърва.
41
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не стрелят,да вземат пример от US-полицайте.Те първо стрелят и след това питат.
40
4
 
40
 
! Отговори
Български гражданин преди 1 година
Навсякъде в западна Европа, тоя щеше да е тръшнат на земята, обездвижен и закопчан, без да им мигне окото на ченгетата. А при повече съпротива или нападение на полицай и нещо повече. Но.. реалността в България е такава, че полицията трабва да ползва водни пистолети и да са много нежни, щото тая *** имала права.... Толкова много борци за права има в България, че се чудя къде изчезнаха задълженията и спазването на законите...
39
8
 
16
 
! Отговори
монтерей-кръг преди 1 година
Младите не са виновни че тръгнаха по лош път.Демокрацията,политиците и беззаконието ги направи такива.Държавата ги създаде,както създаде мутрите,корупцията и престъпността.Както се казва ,каквото посееш,това ще пожънеш.