Директор на мексикански зоопарк уволнен, сготвил 4 екзотични кози

Служители в зоопарка забелязали липсата на животните
2 фев 2023 20:40, Йоана Цонева
10
Директор на мексикански зоопарк уволнен, сготвил 4 екзотични кози
Снимка: БГНЕС

Директорът на зоологическа градина в град Гереро, Южно Мексико, уби и сготви четири малки кози от зоопарка и ги сервира на празнична вечеря, съобщава CTVNews.

През януари Хосе Рубен Нава беше освободен от поста си след смъртта на елен в зоопарка.

Служители в зоопарка забелязали липсата на животните в първите дни от 2023 г. и подали сигнал към местните власти.

Разследването по случая установило, че някои от животните в колекцията на зоологическата градина са били разпродадени, търгувани или изядени по заповед на Нава. Според Държавният отдел по околна среда зебра е била търгувана за инструменти, а елени и говеда са били продадени на частни лица, без подходящо счетоводство.

Още по темата
Най-шокиращото обвинение беше отправено от Фернандо Руис Гутиерес, директор на отдела за дивата природа на щатския отдел за околната среда. По думите му Нава е убил четири от малките мъжки кози в зоологическата градина и ги приготвил за банкет в края на годината. Животни били заклани и сготвени в помещенията на зоопарка и сервирани като храна на новогодишното парти. Според Гутиерес това е поставило здравето на хората, които са изяли козите в риск, тъй като те не са годни за консумация.

Мексико отдавна има проблем с частни лица, придобиващи незаконно екзотични животни. От години е известно, че наркотрафикантите в Мексико изграждат частни менажерии от лъвове, тигри и други диви животни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.