Задържаха микробус с 39 мигранти, шофьорът - дрогиран

Водачът на буса бил и без книжка
Обновена: 3 фев 2023 11:56 | 3 фев 2023 11:56, Красимир Ангелов
11
Задържаха микробус с 39 мигранти, шофьорът - дрогиран
Снимка: БГНЕС

Микробус с 39 мигранти е установен край монтанското село Аспарухово, съобщават от Областната дирекция на МВР.

При проверка на товарен микробус "Ивеко Дейли", собственост на фирма от София, край село Аспарухово в четвъртък са открити 39 чужденци без документи, представили се за граждани на Сирия.

Мигрантите, които са 24 мъже, 4 жени и 11 деца, са задържани за денонощие в Районното управление на МВР в Лом. Предстои те да бъдат заведени в специализиран дом за временно настаняване на чужденци.

За денонощие в ареста на управлението в Лом са задържани шофьорът на микробуса, който е неправоспособен и друг криминално проявен мъж на 28 години от Лом, който шофирал лек автомобил „Ауди А6“ и се движел като пилотна кола пред микробуса с мигрантите.

При проверка с дръг тест се оказало, че шофьорът на микробуса управлява не само без да има шофьорска книжка, но и под въздействието на амфетамини. В чантичка на предната седалка до него са открити 0,97 грама амфетамини и 1,08 грама марихуана.

И от двата автомобила са иззети мобилни радиостанции.

По случая са образувани четири досъдебни производства, работата по които продължава под ръководството на прокуратурата, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
10
 
! Отговори
Айде бе преди 1 година
Коя е тая "друга държава", бе. Нали ги видехме всички *** с измислени правила на живот. Колега, не ме занимаай с глупости.
7
1
 
19
 
! Отговори
1 преди 1 година
Тоя е уцелил джакпота, че живее във България. За толкова прегрешения в друга държава, щяха да го разкатаят... Тука....
6
1
 
11
 
! Отговори
до Hoqsan преди 1 година
Чуждите деца как ти викат, батко Хоксан или чичко Хоксан? Между другото, пише се налице.
5
0
 
4
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
До до HoqsanИ сърбаме същата попара, заедно.. без да вложиш мисъл върху основното, което споменах долу, по-лесно е да се заяждаме ;) резултатът е на лице, чичко... аз в 30-те си не се чувствам чичко.
4
3
 
7
 
! Отговори
Веско Григоров от Ле преди 1 година
От град Левски съм . Повече мигранти - повече емигранти . В наше село ще ги привлечем , ще ги облечем и приберем ... Девойките ще ги нахранят и ще ги примамят , за да се сближат и деца ще им родят .
3
1
 
12
 
! Отговори
до Hoqsan преди 1 година
Родените през 80-те години вече сме чичковци и лелки. Ти за тийнейджър ли се мислиш още?
2
4
 
10
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
Цяла държава неразбория... най-странното е, че поколението, което е израстнало в СОЦ-а , уж трябваше да имат някакви ценности заложени, възпитание, поне някакъв морал... т'ва няма общо със статията, но кой е виновен за сегашното положение навсякъде? Ние дето сме родени края на 80-те/90-те или сегашните чичковци и лелки, които неглижираха абсолютно всичко в тази държава последните 30-на години?
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма държава.