Турция: Вали, -5°, хората прекараха нощта в палаткови болници и лагери

Екскурзовод от Истанбул: Гордеем се с помощта от България за пострадалите
7 фев 2023 08:06, Елка Василева
13
Турция: Вали, -5°, хората прекараха нощта в палаткови болници и лагери
Снимка: архив, БГНЕС

Хората прекараха нощта в палаткови болници и лагери. Червеният полумесец е изпратил в района 65 000 палатки. Над 4 000 медицински екипи работят на място. Хубавата новина е коя държава каква помощ е изпратила за пострадалите. Това съобщи за БНТ екскурзоводът Исмет Янар от Истанбул.

Още по темата
"България е изпратила 50 души да помагат, с което се гордеем. Те вече са в района. Има много кръводарители. Над 34 000 души са докарани със самолети в Анкара, в Истанбул и други места. Времето е лошо - цяла нощ валя, а там е минус 4 - минус 5 градуса. Броят на жертвите се променя с всяка минута. Ранените са над 15 000", каза Исмет Янар.

По думите му на определени места има кризисни бюра, където хората могат да помогнат с кръводаряване. В района са изпратени над 1000 агрегата. Положението е тежко. Продължават и вторичните трусове, като досега има 247, три от което са над 6 по скалата на Рихтер, добави екскурзоводът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Ако ни удари нас заметересение ще станем като лунен пейзаж ...
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин като разбрал колко са жертвите и разрушенията в Турция, свикал генералите си на извънреден съвет и ги попитал: "Ние защо нямаме толкова ефективни оръжия?"
6
2
 
7
 
! Отговори
до социалния патолог преди 1 година
абе престани да пишеш тая лъжа под различни статии тук . Въобще няма такива коментари ! От сибисрското посолството ли ти плащат да лъжеш и тролиш ? дано поне ти плащат достатъч1но за тая по-мия .
5
13
 
17
 
! Отговори
СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ преди 1 година
На фона на трагедията в Турция - коментари от украинсото правителство: "Господ ги наказа, защото пускат туристи от Русия." Izроди..
4
2
 
36
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Защо нищо не пишете за Сирия, там положението е същото!
3
2
 
49
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Не ми се мисли, какво ще стане, ако земетресение от седма степен тресне югозападна България и по-точно София. От 35 години насам строителството е крайно некадърно и бездарно, фирмите - мошеници. Пестят арматура, "армировчиците" не могат да разберат чертежите, авторският надзор си гледа работата през пръсти, важна е само печалбата. Имам повече доверие на сградите построени преди промяната, па даже и стогодишни да са. Дано Господ излезе отново българин!
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са ли свършиха некадърно построените блокове. След всяко земетресение излизат данни за корупционните практики на строителната мафия от 90-те години.
1
16
 
9
 
! Отговори
Али Реза от Резград преди 1 година
Турците са корави хора, бабаити. Ще се справят някак си. А и пример трябва да дадат. Нали са регионална суперсила.