Цените на основните храни щели да намелят скоро

Пазарът не действал мигновено, но бил конкурентен
98
Цените на основните храни щели да намелят скоро
Снимка: Pixabay

Цените на основни храни у нас не просто ще спрат да се покачват, а дори ще спаднат. Това прогнозира главният икономист в Института за пазарна икономика Лъчезар Богданов пред Нова телевизия. По думите му януари почти всички продукти са по-евтини от миналия януари.

Още по темата

„В България имаме конкурентен пазар. За почти всички стоки в почти всички моменти конкуренцията работи. Ако накъде не работи, това са случаи, в които аз бих казал, че Комисията за защита на конкуренцията трябва да открие сговор между един-двама доминиращи участници, което е нарушение на закона. И второ, по-лошият вариант е, че за определени ситуации може да има директно престъпления – рекет, изнудване, заплахи”, коментира Богданов.

Според него пазарът не действа мигновено.

„Ако търговец види, че може да си достави по-евтино от някъде, това не може да стане утре. Трябва да има нови договори, доставчици”, уточни главният икономист в Института за пазарна икономика.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: ценихрани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тате ще ми купи колело, ама друг път
87
0
 
1
 
! Отговори
Жиката преди 1 година
Очаквам тогава маслото да стане отново 15 лв .килото.
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И това кой го каза:,,гълъба,,с костюм от 10000лв.е послушник и затова си подсигури втория мандат като господаря си
85
1
 
3
 
! Отговори
Трай, коньо! преди 1 година
Трай коньо до зелена трева. Докато паднат цените, какво да яде този, който е с минимална пенсия, плаща си сметките и купува животоподдържащи лекарства? Знаете ли, че има висшисти с пълен трудов стаж, които при това преизчисляване на пенсиите се оказаха с минимална? Чувах и за висшист с 38 г. стаж без прекъсване в учреждение, с редовно внасяни осигуровки, чиято пенсия се оказала под минималната при последното преизчисляване. Чак не ми се вярва, но ме уверяват, че било възможно и така да се получи
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 76 : Тази табличка просто показва къде колко е висок корпоративният данък. С 50% ще изгоните инвеститорите, просто ще си преместят парите където е по-евтино, а вие ще си ядете цървулите като падне БВП на дъното. Нали не вярваш че ниският БВП се дължи на ниските данъци? Той се дължи на ниската производителност на 80% от населението, групата известна като "лош мат'рял".
83
1
 
2
 
! Отговори
Справедливост преди 1 година
Представител на стоковата борса и тържищата заяви по БНТ, че нямало спекула ако с плащали данъците. Значи един може да слага 20%, а друг 200% и това е нормално. А дали си плащат данъци върху тези проценти много се съмнявам. На всички е известно, че на митниците стоките се декларират за жълти стотинки, а в магазините и пазарите е за десеторно по големи цени.
82
1
 
4
 
! Отговори
Шегаджии преди 1 година
Време е хората да излязат и да изразят несъгласието си с тези шмекери! Сега медиите ще се опитват да ни убеждават че инфлация няма, до скоро по други теми ни правеха на ***. А стига толкова, трябва да излезем и да позачистим тая ***!
81
1
 
3
 
! Отговори
Справедливост преди 1 година
Този за ненормални ли ни има?
80
1
 
3
 
! Отговори
Частник-Търгаш преди 1 година
Кръв повръщам - стари цени не връщам !
79
1
 
3
 
! Отговори
Тео преди 1 година
Това нещастно човече, което обяснява че няма спекулативно образуване на цените да си гледа мършавата работа за да не го уволнят, а не да пише простотии по форумите.
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога скоро ще доди светлуту бъдищи ?
77
1
 
4
 
! Отговори
Да бе дааа... преди 1 година
Цените на основните храни щели да намелят скоро...тия дни около Нова година....
76
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАМАЛЯВА ДОВЕРИЕТО КЪМ ПРЕЗИДЕНТА ГЕНЕРАЛА НАШ!СЕГА ЩЕ НАПРАВИ НЯКОЯ УМНОТИЯ,КАТО ИНСТАЛИРАНЕТО НА МОШЕНИЦИТЕ! ЧАКАМЕ НОВИТЕ КЛОНИНГИ
75
3
 
3
 
! Отговори
До72 преди 1 година
Ами има една графика на земята с всички страни в която са дадени стойностите на корпоративният данък по света,от нея се вижда че именно в страните с най нисък такъв а именно в част от източна европа и бившите съветски републики където той е най нисък сме свидетели на ниският БВП на глава от населението и най бедните общества!
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни лъжи са това, за да фалшифицират данните пред ЕС и да ни ограбят тотално с еврото. Реалността е съвсем друга, 100% увеличават всички стоки и услуги, което си е хиперинфлация.
73
3
 
4
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 67 - Човеците по медиите тенденциозно винаги обясняват колко сме добре още от комунизма! Не съм коментирал дали ми е скъпа или евтина пицата, а дали е по-евтина от Януари миналата година защото угодния на политиците човечец от НСИ на когото плащаме ние твърдеше така. Също, при скок на горивата с над 50% от НСИ твърдяха, че за миналата година инфлацията е 18%. Всеки може сам да си прецени 18% ли е наистина инфлацията? Не ми трябва някой друг да ми казва дали съм добре, дали ми е топло и т.н.
72
1
 
11
 
! Отговори
паднали те преди 1 година
Кисело мляко -1.84, Яйце-0.72, Кашкавал-33.40, Сирене -14.70, Луканка - 48.50, това са само цените от вчера, а преди година са било по-високи,а
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 70 : петдесет процента данък? Ти нормален ли си? Защо не направите направо национализация? Аман от недоучили "експерти" дето се изказват!
70
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Спекуланти" e oпopka на БПС, с която създават измислен класов враг и привличат гласовете на бачкаторите. Пролетариата, както те казват. Търговците не са червеният кръст или майка тереза - те работят за печалба. Повече печалба - по-добре. Като не ви харесват цените не купувайте. Ако нямат продажби - те сами ще ги намалят.
69
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време държавата да спре да налива тия десетки милиарди левове като субсидия на бизнеса и същите да се насочат към потребителите,време е данък печалба да придобие стойности от порядъка на 50+ процента и увеличените приходи в бюджета да се насочат към пенсионерите,за зло куче зъл прът!