След смъртоностното земетресение в Турция: 300 арестувани за строителство

58 от заподозрени са загубили живота си при земетресенията
22 мар 2023 11:25, Нели Христова
13
След смъртоностното земетресение в Турция: 300 арестувани за строителство
Снимка: БГНЕС

Общо 298 души са били арестувани за некачествено строителство след унищожителните земетресения в Югоизточна Турция на 6 февруари, предадоха турските медии.

В рамките на разследванията, извършвани от създадените от министерството на правосъдието служби за разследване на престъпления, свързани със земетресенията, бяха установени 1325 заподозрени лица, които може да са замесени в некачествени и незаконни методи на строителство в 11-те тежко засегнати от бедствието окръзи.

Издадени са били заповеди за арест на 305 души, от които 298 са арестувани (104 от тях са изпълнители), предава БТА.

Установено е, че четирима от заподозрените са в чужбина, а 58 заподозрени са загубили живота си при земетресенията.

Междувременно стана ясно, че строител на новопостроен блок в град Антакия (окръг Хатай), който се срути при земетресенията, е избягал в Северен Кипър (в т. нар. Севернокипърска турска република, призната само от Анкара – бел. авт.).

Турция е поискала екстрадирането му от кипърските турски власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
0
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
В чужбина някой срещне ли българин веднъж, само срещу вероятността че може да се срещне с българин и втори път започва усилено да тренира всички видове бойни изкуства, боравене с всички видове хладни и огнестрелни оръжия - от копие до далекобойно полево оръдие, и започва да ходи със заточени ятагани на кръст, набучил чифте пищови, нарамил картечница, моторно резачка и огнехвъргачка.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората по света се кефят на българите. За сметка на това обаче, им е дошло до гуша от наглото и миризлово варварско анадолско пллеме, дето е плъзнало навсякъде като хллебаpки.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук има да си копаме 14 сантиметрови ядки от магистралите.. И какво от това ?
7
2
 
2
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Помощите ги усвоих, чакам още ! Не се мотайте каури!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И там е както и тук - арестувани - ДА, осъдени - НЕ
5
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
тези строит фирми са наливали пари в касата на управляващата партия така чеарестите трябва да започнат от наи високото място на изборите турците да мисляткакви ги вършат а не после да искат помощ от света какво стана с даренията
4
0
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 1 година
Ти серизоно ли?Какви хайдути.Когато се махаме от ислямският им режим ние дръпваме сто години още в началото на 20 век.След 45г пък с 200 вече сме напред.На тебе ти е промит мозъка от турските тв та и сериали, но накрая се видяха неандерталците с шалварите и забрадките.
3
13
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Провален ти е мозъка на тебе от "геройствата" на хайдутите,натрапвайки ни с години наред,че са били недоволни от "робството",а те са били най-обикновени крадци,на които не им се работело и са обирали САМО И ЕДИНСТВЕНО българи,защото турците са си живеели по на изток от нас.Въпреки проислямското управление на ердоган вече 20 г. и въпреки голямата инфлация,пак са поне 50 г. по напред от нас,просто трябва да си отвориш очите и да живееш в настоящето,а не вкарал главата си в....и даживееш в миналото
2
0
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
По-голям виновник от самата държава и управниците и, няма. В България ва и същото. Хванали 300 дребни риби...но кой им позволи да правят това?
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция е една провалена държава.