Спипаха 1,5 млн. евро в кола с малко бебе

Сумата е задържана на ГКПП "Капитан Андреево"
Обновена: 24 мар 2023 18:24 | 24 мар 2023 12:36, Александър Попов
12
Спипаха 1,5 млн. евро в кола с малко бебе
Снимка: БГНЕС

Митничари на ГКПП "Капитан Андреево" конфискуваха недекларирани 1,5 млн. евро в лека кола, в която е пътувало семейство с 18-месечно бебе. Парите са били скрити в 8 плика.

Пачките с евробанкнотите са били скрити между предните и задните седалки на автомобила. Шофьорът - турски гражданин, който е пътувал с румънската си съпруга и 18-месечното им бебе, е задържан и му е повдигнато обвинение.

„Изглеждали са като стандартно семейство. Но по метода „анализ на риска” колегите са селектирали автомобила за щателна проверка и са установили наличието на тази огромна сума”, заяви Георги Господинов, началник на митническия пункт „Капитан Андреево”.

Семейството са казали, че са спечелили парите от продажба на автобус в Румъния, но тепърва ще се установява произхода на парите.

"За първи път се пренася толкова голямо количество валута в лек автомобил. Самият водач е заявил, че парите са придобити от продажбата на автобуси, които са собственост на баща му и е носил парите в Турция за закупуване на жилище", заяви Мария Кирилова - заместник районен прокурор на Хасково.

"Основният маршрут на валутата, който задържаме на "Капитан Андреево" е от посока Западна Европа към Турция. Основната валута, която се задържа, това са долари, британски паунди, евро", допълни Господинов.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баща му продавал автобуси? хахахааа Турция не пита произхода на парите.. Заради високата чужда валута всички тия хора почнаха да пренасят черни пари..
7
0
 
5
 
! Отговори
Янко преди 1 година
Продали са автобусите с мигрантите барабар :) в Румъния.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А конфискуваха ли ги,или само ги глобиха?
5
4
 
1
 
! Отговори
раб на Аллах преди 1 година
фкарваите от европа парити в турция сички гастербайтери милиарди и трилиона, анем тюркие да варви напрет с парите от запъда, иншалах
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
турците са най-големите контрабадисти в Европа , вкаврат от турция в Европа стоки контрбандни, а от Европа в Турция валути за милиарди евро всеки месец
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сега ще му ги върнат, те турците от Западна Европа масово вкарват така и се хвалят че в Бг не си ги декларират и кофискуват им ги в началото и след това една глоба 3 бона и другите им ги връщат.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спипаха 1,5 млн. евро в кола с ароматизатор борче.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги бяха обявили.