Двегодишно е осъдено на доживотен затвор в Северна Корея, защо?

Цялото семейство ще бъде изпратено в лагери
29 май 2023 18:15, Нели Христова
93
Двегодишно е осъдено на доживотен затвор в Северна Корея, защо?
Снимка: БГНЕС

2-годишно дете от Северна Корея беше осъдено на доживотен затвор, след като властите откриват Библия в дома, където живее. Неговите родители ще излежат присъдата си в лагери.

Около 70 000 християни са в затвора в Северна Корея, показва нов доклад за международната религиозна свобода на Държавния департамент на САЩ за 2022 г.

В документа се посочват и бруталните наказателни мерки, прилагани рутинно от върховния лидер Ким Чен Ун.

Хората, заловени с Библия или копие от нея в Северна Корея, са изправени пред смъртно наказание, докато семействата им - включително деца - са осъдени на доживотен затвор.

В доклад се посочва и случаят с лишаването от свобода на семейство през 2009 г. въз основа на техните религиозни убеждения и притежанието на Библия от родителите.

Цялото семейство, включително и 2-годишно дете, са осъдени на доживотен затвор в лагери.

„Правото на свобода на мисълта, съвестта и религията в Северна Корея също продължава да бъде отричано, без алтернативни системи на вярвания, толерирани от властите“, каза генералният секретар на ООН Антониу Гутериш през юли миналата година.

Герес описа и това как ситуацията в Северна Корея не се е променила след доклад за правата на човека от 2014 г., който установи, че властите „почти напълно отричат ​​правата на свобода на мисълта, съвестта и религията“ и установи, че правителството често нарушава правата на човека, които представлявали престъпления срещу човечеството.

Докладът от 2022 г. установи, че севернокорейското правителство е продължило да „екзекутира, измъчва, арестува и малтретира физически хора за техните религиозни дейности“.

В Северна Корея съществува малък брой официално регистрирани религиозни институции, включително църкви, те работят под строг държавен контрол и функционират до голяма степен като експонати за чуждестранни туристи.

През октомври 2021 г. неправителствената организация Korea Future публикува доклад с подробности за злоупотребите с религиозната свобода след интервюиране на 244 души. Жертвите са на възраст от само две години до над 80 години, а жените и момичетата съставляват над 70% от документираните.

В резултат на това хората са арестувани, задържани, принудителен труд и измъчвани, предаде bTV.

На много от тях им е отказан справедлив процес и са подложени на сексуално насилие и публична екзекуция.

Християните се считат за най-ниското стъпало на севернокорейското общество и постоянно са „уязвими и в опасност“, според доклада.


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
2
 
! Отговори
Дете индиго преди 3 месеца
В Северна Корея един от семейството да наруши закона и наказват цялото семейство барабар с децата няма значение кой точно от семейството е нарушил закона затова там по затворите има съвършено невинни хора , аве при диктаторските режими е така малоумие и мракобесие ако носиш дънки си американски шпионин и ще лежиш в затвора доживот и то ако извадиш късмет да не те обесят
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А защо не пишете, че в Саудитска Арабия е абсолютно същото? Християните там са преследвани, съдени, осъждани на смърт, а често и просто убивани на място. Но пък СА е съюзник налЕ ...
78
5
 
2
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 3 месеца
Ходенето на църква е лицемерие пред бог. То и затова е създадена. За да могат за се разпознаят злите хора.
77
0
 
7
 
! Отговори
Азамат Багатов преди 3 месеца
А какво ли им е отношението към исляма хахахах
76
1
 
5
 
! Отговори
В. преди 3 месеца
В Япония някога са избивали всички покръстени!
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ким и баща му са почитани като богове в Северна Корея, няма там място за друг бог
74
2
 
2
 
! Отговори
До 81 преди 3 месеца
В Северна Корея е забраненя всяка религия - протестанство, католицизъм , православие и т-н, проста глава като теб най-вероятно не е ходил на църква от десетилетия, но щом си почнал Кимчо да защитаваш предполагам не си и чел библия.
73
4
 
2
 
! Отговори
vale_karo преди 3 месеца
До Прокурора на ПелишатСтига сте говорели и писали глупости .Калеко ми бе свещеник и преди 09,09,44г. и след тази дата .Никога не е имал гонения нито от едната ,нито от другата власт. А да. Той гонеше от църквата жените които се скатаваха в най-усилните дни по прибиране на реколтата.
72
4
 
4
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 3 месеца
Ако севернокорейците знаят какви ги вършеше БКП например хранеха свинете в Белене с човешки трупове!например след 9 9 1944 избиха свещеници ,калугерки и католически деятели ей така като кучета ! От режима на БКП по-мракобесен няма и няма и да има...
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Предполагам, че става дума за някоя от многобройните секти и техните "библии". И в нашия град има активисти сектанти, които предлагт беплатно зарибяване, В протестанството всеки може да си основе собствена "църква', т,е, финансов субект, кохто да си играе с психиката на хората. САЩ са пълни с такива пастори и проповедници.
70
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добре ще е да се занимаем със себе си, а Корея - с нея си. Голяма част от мъките, в които живеят много хора там, са соедствие от нашите грижи за тях. Парадоксално? Но факт: властите там се страхуват от нас и затова се държат отбранително.
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
молете се за тези хора страдат за вярата
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
християни в Китай,Корея,Япония са гонени за вярата.какато в арабските страни
67
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
некви прости против християни Христос вие сте луди я ада заминавайте като ви харесва ние не искаме откачалки роми ромки невежи използвачки прости,нахални чародейки кажете,че сте вешици и нема ви закачат
66
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
вярват я Бог Библията какви сектанти
65
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
мислех си за Корея нов мях нацията лен трябва им Бог не идеологии на дявола ромите ромки и те комунисти мразят Господ
64
3
 
2
 
! Отговори
Хм преди 3 месеца
Да бе да, вероятно са някакви сектанти , зарибени от американски протестантски ереси и НПО. Ако бяха православни християни, вероятно щяха да могат да бъдат преселени в Русия.
63
4
 
8
 
! Отговори
Да бе преди 3 месеца
То бива да публикувате мисирщини ама и сами не си вярва те
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Детео е затвора за назидание за другите корейци, ако решат да притежават Библия. Рассия като Богоизбрана държава, Трети Рим, защо си трае и не протестира?
61
1
 
12
 
! Отговори
факт преди 3 месеца
в ссср комунистите разрушаваха църкви а народа им ръкопляскаше :) иначе у Сибир в най добрия случай .