Полша, Унгария и Словакия режат украинското зърно

Наложиха едностранно забрана на вноса
15 сеп 2023 22:22, Александър Попов
113
Полша, Унгария и Словакия режат украинското зърно
Снимка: БГНЕС

Полша, Унгария и Словакия - три граничещи с Украйна държави от Европейския съюз - наложиха едностранно забрана на вноса на зърно от бившата съветска република, нападната от Русия, предаде Ройтерс, като се позова на техни официални изявления.

Решенията бяха оповестени веднага след като Европейската комисия съобщи тази вечер, че няма да удължи временните ограничения за земеделския внос от бившата съветска република, чието действие изтича днес в полунощ. Броени минути след това Полша първа обяви, че ще удължи едностранно забраната за внос на украинско зърно.

Малко след това Унгария наложи едностранно забрана на вноса от Украйна на 24 селскостопански продукта, включително на зърното, предаде Ройтерс, цитирайки правителствен указ.

Едностранната забрана, която влиза в сила от утре, се отнася по-конкретно за зърнените култури, редица зеленчуци, няколко месни продукта, както и за меда.

Броени минути по-късно Словакия също наложи едностранно забрана за внос на зърно от Украйна, съобщи още Ройтерс, като се позова на министъра на земеделието и развитието на селските райони Йозеф Биреш.

Земеделските производители в пет източноевропейски държави от ЕС - Унгария, Полша, Словакия, Румъния и България - се оплакват, че са заплашени от фалит, тъй като евтиният украински внос подбива цените на вътрешния пазар, отбелязва агенцията.

Четири от тези страни предупредиха, че може да удължат самостоятелно ограниченията, ако те бъдат отменени на европейско равнище. Вчера България отмени забраната.


113
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
7
 
! Отговори
ГЛАВЕН МУЛТАК преди 2 месеца
С други думи, там където има национална политика и истински политици, а не назначени от посолството предатели!!!
94
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 2 месеца
Буци беше прав когато каза че ,,матриала,, в бг е лош, е фактите го потвърждават.
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По заповед на посолството ще ядем евтино и отровно украинско зърно. Кратко и ясно , така е при демокрацията в България.
92
0
 
15
 
! Отговори
бг преди 2 месеца
Не си мислете че цените на хляба и олиотопо магазинитени ще паднат како минеме на украйнски внос . Нищо и никога не е падало няма и да падне . Само заличаваме родното производство и вкарваме украйнски *** със самнително качество . Всичко е ГМО и химикали.
91
0
 
19
 
! Отговори
Баба ви преди 2 месеца
Решенията ги вземат от посолството а нашите не се противят, защото работят за посолството. На тях им е все едно какво ще се случи с нас, защото те и децата им няма да живеят тук. А за това положение си е най виновно стадото, което се е примирило с всичко случващо се.
90
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
хайде сега към урните и гласувайте пак за гроб и пп
89
0
 
18
 
! Отговори
До 104 преди 2 месеца
Защото сме мекотело, пихтия, удавена в алкохол, наркотици с мания за величие, защото вече НЯМА български дух, самосъзнание и вяра, че можем *** на власт, за УТрепан народ
88
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Фашисткото правителство вкарва зърното на монсанто и дюпон с една цел. Да извършва геноциид на народа си. Защо всички не са на улицата питам? Тези са за затвора до един!
87
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до и да: на всичките децата им живеят в САЩ: ако не слушат ще им бият черен печат и на първия полет към конч:ината!
86
0
 
36
 
! Отговори
и да преди 2 месеца
За пореден път нашите управници май се показаха като дупедавци и *** и действат против своя народ. Вече е ясно, че ГЕРБ, ДПС, ПП, ДБ, СДС, БСП са антибългарски.
85
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
българия стана пример за истинска демокрация. сега народът може сеободно да избира - да се самоубиеш като се хвърлиш от балкона, или да ядеш радиоактивен хляб
84
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мда, ама нашите родни фашистки национални предатели искат да ни хранят с обеднен уран. Трябва да се върне смъртното наказание!
83
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Монсанто, Дюпон и Каргил сега ще се оплачат на администрацията на Байдън и някои полски и унгарски политици изведнъж ще се корумпират и ще влязат в магнитски
82
1
 
24
 
! Отговори
САЩ пие кръвта на ЕС преди 2 месеца
Те не "режат", а прилагат Договора за функциониране на ЕС. ЕС е безмитна зона, но само при вътрешнообщностна търговия. Митата са основният начин за подпомагане на местната икономика. Това, че брюкселските зелки и марионерки като Денковчето се отмятат конюнктурно от основните принципи, на които се основава ЕС, е слугинаж в полза на САЩ, разбира се. Вън предателите от ЕС и България!
81
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радиоактивно жито . Радиоактивен мед , внасян в България и пакетиран като български . Германия хвана измамата като при анализ се доказа, че съдържанието му е ОПАСНо за здравето. Цената на меда да е паднала . Паднала е само за производителите на 3,20 лв., аман магазина е 15 лв. Дали като ядете безмитно украйнско радиоактивно и отровно жито - хляб на 3 лв , олио на 5 лв. и т.н Ще станете по щастливи? Западните държави го използват за реекспорт, Полша и д-р. са го забранили .
80
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тагаренко няма да се поколебае да хвърли армията срещу народа си. Всъщност той счита за свой народ украинския. Дори ако не стигнат ще поиска подкрепление от НАТО!
79
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
някои хора живеят в нормални държави с нормални политици а не с престъпници, корумпета и национални предатели обслужващи външни интереси.
78
1
 
20
 
! Отговори
Мен преди 2 месеца
Боят настана тупкат сърца ни. Нии не щем веке наще душмани. ВРЕМЕ Е.
77
1
 
16
 
! Отговори
BG преди 2 месеца
Тези Как смеят а ние не продажни сме
76
0
 
10
 
! Отговори
Ауууу..... преди 2 месеца
...колко ме демократично.