Ген. Атанасов: Митрофанова е разпоредила да се затвори Руската църква

Протестирайте пред посолството, призова той
Обновена: 27 сеп 2023 12:47 | 27 сеп 2023 12:47, Нели Христова
78
Ген. Атанасов: Митрофанова е разпоредила да се затвори Руската църква
Снимка: БГНЕС

"Стана ясно, че госпожа Митрофанова е разпоредила да се затвори тази църква. Не знам защо трябва да се протестира пред църквата, а не отидат пред руското посолство - там е мястото на този протест".

Това коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов.

"Бих казал на организаторите, които очевидно са от "Възраждане", че трябва да отидат да протестират пред руското посолство, защото стана ясно, че руската държава през посолството в България смята, че те са собственици на тази т.нар. руска църква, извадиха нотариален акт за това", каза още той.

По-рано днес от пресцентъра на Народното събрание съобщиха, че депутатите Бойко Борисов, Кирил Петков, Ивайло Мирчев и Делян Пеевски са подали сигнал до и.ф главен прокурор Борислав Сарафов с искане да се установи собствеността на храма.

"Би трябвало прокуратурата да извърши проверка за това каква дейност за развивали тези свещеници. Ако има тук някаква шпионска мрежа, ДАНС да каже кои са тези, които са били вербувани от руските свещеници и да ги арестува", посочи Атанасов.

ГЕРБ са се отказали от смяната на националния празник, обяви тази сутрин партийният лидер Бойко Борисов. Партията му е лансирала идеята не 3 март, а 24 май да бъде национален празник, а (не)коалиционните им партньори го заложиха в своя проект за промяна на конституция. И ГЕРБ-СДС, и ДПС ги подкрепиха.

"Надявам се, че дебатът по промените в конституцията ще влезе в пленарната зала другата седмица. Ще заявим позиции там. Дискусионна е тази тема, ще видим кой как ще гласува. Доколкото си спомням, господин Борисов преди да внесем проекта за изменение на конституцията, под който се е подписал, и той обясняваше, че 24 май е най-подходящият празник", лаконичен бе генералът.

Темата за реформа в службите не е приключила, а тепърва ще се обсъжда, след като ПП-ДБ внесат законопроектите си, обясни Атанасов. Той изрази надежда, че когато другите партии видят идеите им, ще размислят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Васил преди 6 месеца
Атанасов все го тресе параноята. Какво е свършил в политиката за толкова години - едно голямо нищо!
45
0
 
3
 
! Отговори
Хаха ха преди 6 месеца
Комуниста приватизатор - олицетворение на бьлгарският атлантик
44
0
 
4
 
! Отговори
Генерал Атанасов преди 6 месеца
Чувам гласове на НАТО в главата си.
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До40. И така не е . Руско е посолството до времето на Царизма им. В двора е бил параклис. Този параклис няма нищо общо с сегашния вид на църквата , която е построена във времето на СССР . Тогава е Царство България и тази ц ърква е без документ. Затваря се заради сбирщина на конспиратори. От руски царисти , станали съветски социалисти. В Царство България . В нея е прокопан тунел до ул. Московска където е старото Руско посолство . А после става сграда на БАН и по-късно на Лукойл.
42
2
 
6
 
! Отговори
Ярослав Хунка: преди 6 месеца
Зиг Хайл Зельоньй ФюрЪр! Здравсв***** генераль Гномчик! Ах тьй,хароший бандеровский комсомол,маладец Гномчик! Слава Кокаине и вкусна пица с кристалчики!
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този да няма шизофрения?
40
10
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Каква е тази руска брънтия,че да казва коя сграда в България да бъде затворена или отворена ?
39
7
 
5
 
! Отговори
До 38 преди 6 месеца
Абеглупчо, не че ми харесва Атанасов, но никой не е станал генерал изведнъж, а има и редници, които са станали генерали, но не по начина, по който ти казваш !3
38
5
 
6
 
! Отговори
До 40 преди 6 месеца
Глупости, имотите менят собствениците си, това е факт ! А този нотариален акт, за който се спомена тия дни, се оказа просто една хартийка без никаква юридическа стойност ! Аз съм за това - чужди граждани или институции да нямат право да притежават земя на територията на България ! Иначе такива като теб биха я разпродали или подарили с удоволствие !
37
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този имот от 1898г.е притежание на Русия. Първото Руско посолство е било 50м.по-нагоре,на Московска и Раковска. Това е част от двора на посолството, където руснаците решават да построят църква и да я отворят за всички православни миряни, независимо от етноса им. И това ако не е имот на Руската държава, здраве му кажи. Ако искат ще я затворят, ако искат ще я бутнат и ще построят друго на нейно място, каквото и да решат те са си в правото на собственици
36
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 18, тайната на тази чудна метаморфоза от редник в генерал е извънредно много натягане и целувки под кръста в посолството. Не е достатъчно да си национален предател и чужд лакей, трябва да си такъв на куб, за да ти подарят тая длъжност от въздуха.
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Руската църква е строена от същите построили Александър Невски ами почвайте да сменяте имената им щом господарите не ги харесват въпреки че от 100 години са се наричали така
34
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И как нямаше проблеми 35 г и 100 г преди това (и при царизма, и при фашизма и при социализма) с руската църква преди тези оттрепки да влязат във властта?? Тоя с дарената длъжност генерал, няма ли друго с какво да се занимава, че взе да се бърка вече и в църковните дела?
33
11
 
4
 
! Отговори
Стою преди 6 месеца
Викаш да я оставим Митрофанова. *** как ще я оставим, виж я каква е красавица?
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тя Митрофанова управлява България с по-твърда ръка от вас. Щото сте български п*т*и, не сте политици
31
1
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 30 преди 6 месеца
Когато и Лена Бориславова, в качеството си на шеф на кабинета на Киро, взела документ с гриф "Секретно", свързан с "Турски поток", надраскала насоки по него и го предала на журналиста от "Бърд" Атанас Чобанов. Т.е. на кукуво лято.
30
8
 
20
 
! Отговори
Справедлив преди 6 месеца
Тези които ни управляват са шпионите, които ни продадоха на Америка. По- добре да не бяхме се борили за независимост от Русия, като пак сме зависими. Сега вече никога няма да има единна България.
29
4
 
13
 
! Отговори
ха-ха-хи...верваме преди 6 месеца
Гнома...Аз разпоредих да се изгонят руските свещеницеи...а Митрофанова е разпоредила да се затвори Руската църква...ПИТИ-ПЛАТЕНО.
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Оставете ги тия руски "шпиони" . Каквп стана със съветничкста на Кирчо Весела Чернева дето е давала информация на македонците. Кога ще влезе в затвора тая
27
3
 
8
 
! Отговори
А трябваше преди 6 месеца
Да те попита скъпи генерале !