9 от най-важните добавки за женското здраве и красота

Вижте кои са
19 май 2024 22:45, Михаела Лазарова
6
9 от най-важните добавки за женското здраве и красота
Снимка: Istock

Съвсем спокойно можем да кажем, че хранителните добавки са неизменна част от нашето ежедневие. Употребата им се налага най-вече поради липсата на достатъчно хранителни вещества в храната, която консумираме. На пазара съществуват обаче стотици продукти и това кой точно да изберем може да се окаже истинско предизвикателство. Можем ли все пак да селектираме най-важните добавки за женското здраве и красота?

В следващите редове ще ви предложим кратък списък с някои от тях. Кои са те?

Желязо

Този важен елемент помага за енергийния метаболизъм. И мъжете, и жените се нуждаят от желязо, но то е особено важен минерал за дамите в репродуктивна възраст поради менструална загуба на кръв. Основната цел на желязото в тялото е да произвежда хемоглобин, протеин в червените кръвни клетки, който пренася кислород в организма.

Желязото също е важно за производството на хормони. Според ново проучване, публикувано в The Journal of Nutrition, приемът на желязо от средния възрастен американец е спаднал с 6,6% (мъже) до 9,5% (жени) между 1999 г. и 2018 г. В резултат на това изчисленото разпространение на желязодефицитната анемия е между 2,2 % и 10,5 % в зависимост от възрастта и пола. Жените, които се хранят с растителна диета, са изложени на по-голям риск от ниско съдържание на желязо. Кои храни съдържат желязо? Месото, домашните птици и морските дарове са най-богатите източници на желязо.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Витамин В и Витамин Е!
1
4
 
1
 
! Отговори
Тони преди 2 месеца
Селен