Ад под небето: До 43 градуса в Гърция

На места затварят градини и училища
11 юни 2024 11:25, Инна Ангелова
15
Ад под небето: До 43 градуса в Гърция
Снимка: Thomas G. от Pixabay

В следващите дни Гърция ще бъде в хватката на температурните рекорди като на места се очаква живкът да достигне 43 градуса по Целзий. Метеоролозите предупреждават да се избягват обедните часове за плаж.

Най-високи температури се очакват във вътрешността на континентална Гърция, в райони, където няма морски бриз. Добавя в-к “Труд”. Страната ще се превърне във врящ котел от днес, докато през следващите няколко дни горещата вълна постепенно ще става все по-интензивна. Очаква се температурата да достигне до 43 градуса по Целзий.

В северната част на континента температурите ще достигнат 36 до 37 градуса, а в Централна Македония 38 градуса по Целзий. В западна Стерея и западен Пелопонес ще достигне 36 до 39 градуса по Целзий. В източна Стерея, Тесалия и източен Пелопонес 39 до 40 и на места 41 градуса по Целзий. По островите температурата ще бъде 34 до 36 градуса по Целзий, 36 до 38 градуса на Йонийските острови и Додеканезите и 39 градуса по Целзий на Крит.

Министерството н образованието в Гърция излезе с указания на родитеи и учители и децата не е желателно да се излагат на слънце по време на междучсията. Със заповед от кмет на 14 юни се затварят детски градини и училища в общините Метеора, Халкида, Еретрия, Ламия, Тива и други заради жегите.

От министерството по труда разпоредиха на фирмите, които работят на открито да прекратят работа в обедните часове. Задължително е да бъдат осигурени вода и климатизирани помещения за работниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не виждам никакъв ад. Това е нормална температура през лятото по тези ширини. Айде да престанете да плашите хората с безсмислици, за да си прокарвате човеконенавистническите политики.
14
4
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 1 месец
До Сербез Бей Гърлежите не са от най-учените и най-работливите. Кофти е жегата ама чак пък да не учиш.... какво ще излезне от тия деца? Не че някой им е виновен че са се заселили в пустиня.
13
4
 
3
 
! Отговори
Сербез Бей преди 1 месец
Гърците да се учат от българите. Климатика на 6 , узото на хладно и сиртаки. Иначе ще им изгорят гащите.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че то и тук е вече 40 градуса на сянка.
11
4
 
3
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 месец
То тука 2023 август беше толкоз. Жа са мрие,казвам ви Господ жа ни затрие,заради делата ни. Аъъъ.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера цял ден вятъра идваше от Сахара от района на Либия. Вижда се на сателитните снимки облаци от прах които дойдоха към балканите и Италия.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такива жеги в Гърция не е имало от миналата седмица (или май беше по-миналата?) :)
8
2
 
10
 
! Отговори
Ххх преди 1 месец
Що пишете глупости ве,Юни месец кво да е,пак пропаганда
7
7
 
10
 
! Отговори
Супер! преди 1 месец
Обичам да ми е топличко.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
повече лед в узото и по-малко работа
5
3
 
14
 
! Отговори
Който преди 1 месец
Му горещо, да заповяда в Ирландия, така е 13С
4
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
няма страшно византийците ще се оправят .Преди години им опростиха 600 милиарда евро дълг ,така че сиртаки ,циципас ,узо музо няма страшно до 54 градуса не ги мисля.Ще се притесня за тях при над 55 градуса .ХАХАХХАХАХАХАХАААААААААААА
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Wikipedia:)/)Въпреки относителната неточност на термографа, в световен мащаб той е по-често използвания уред за измерване на температурата на въздуха, в сравнение с термометъра, грешките в показанията могат да достигнат от 2 до 5 гр.С.. / Зелените не са ли в почивка или вечно активни като Гюро Михайлов на постави.:)):)):))
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
mm да а е само началото на Юни.... Юли горещниицте дали ще видим 50 + ..
1
6
 
10
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Яко жега... Ши за мирише на риба при византийците... ===)))