„Дни за образование в чужбина” ще се проведат на 11 и 12 февруари

Специално за Дните в България пристигат лично ръководителите на отделите по прием на чуждестранни студенти в съответните учебни заведения
9 фев 2006 17:06,

На 11 и 12 февруари в зала „Мусала” на хотел „Хилтън” ще се проведат за трети пореден път „Информационните дни за образование в чужбина” на проекта Световно образование.

В рамките на форума ще се представят 27 учебни заведения, седем от които са елитни средни училища от Великобритания и Швейцария, а останалите 20 са популярни университети от Европа и САЩ.

Специално за Дните в България пристигат лично ръководителите на отделите по прием на чуждестранни студенти в съответните учебни заведения.

Новост през тази година е присъствието на университети, които са за първи път у нас и са атрактивни поради това, че предоставят възможност за провеждане на обучение на английски език в сравнително близки до България държави като Австрия, Гърция и Естония.

Тази година „Дните” ще предоставят възможност и за осъществяване на трансферни програми за прехвърляне на студенти, започнали образованието си в България, които ще им дадат възможност да завършат следването си в чужбина. Университетите, които ще предоставят тази възможност в рамките на форума са: Richmond University; American University of Paris; Regent’s Business School; British American College; Webster University London.

Традиционно в рамките на дните българските кандидат-студенти ще се запознаят лично и с възможностите за получаване на стипендии. Голяма част от представящите се учебни заведения предоставят на български ученици възможността да се възползват от пълната гама стипендии за академични резултати, за постижения в областта на музика, театър и изкуствата или за принос към живота на училището.

Фирма „Интеграл – образователни програми” стартира проекта „Световно образование ” през 2003 г. с цел да предостави компетентна информация на българските ученици и техните родители за програмите и условията за кандидатстване в различни държави. Консултациите на експертите на фирмата са безплатни, както са безплатни входа и личните срещи на учениците в рамките на Дните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание