Състезанието по математика "Европейско кенгуру" излъчи 121 победители

Заместник-министърът на образованието Кирчо Атанасов отличи първенците в международното математическо състезание "Европейско кенгуру"
22 май 2006 12:50,
Заместник-министърът на образованието Кирчо Атанасов отличи първенците в международното математическо състезание "Европейско кенгуру". Грамоти и предметни награди получиха 121 ученици от втори до дванайсети клас, отличени в шест възрастови групи.

"Европейското кенгуру" води началото си от 1991 г. В България се провежда от 1993 г. и във всяко от последните му
издания участват повече от 10 000 ученици, като тази година са се включили 13 000 ученици, каза заместник-министър Атанасов.

Математическият конкурс се организира всяка година от Европейската асоциация "Кенгуру без граници", в която членуват над 50 държави от всички континенти, каза на церемонията председателят на комисията "Европейско кенгуру" проф. Сава Гроздев.

"Европейското кенгуру" се провежда по едно и също време в цял свят и върху едни и същи задачи, определени от международно жури. В деня на състезанието задачите освен на български език по желание на учениците се дават и на френски език, като те се класират отделно.

Тази година за първи път се организира и конкурсна тема за учениците в неравностойно положение, отличените са четирима, каза проф. Гроздев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание