Започна приемът по схемата "Училищен плод"

Предвидени са над 3,7 млн. лв. за доставчиците
12 сеп 2011 14:46,
8
Започна приемът по схемата "Училищен плод"
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Най-малко четири различни вида плодове и зеленчуци месечно ще получават децата по европейската схема "Училищен плод". Сред тях са: ябълки, круши, праскови, сливи, череши, грозде, банани, мандарини, портокали, грейпфрути, киви, домати, краставици и моркови, съобщават от Фонд "Земеделие".

Документи на кандидатите по програмата ще става до 20 септември т.г. във всички областни дирекции на Разплащателната агенция.

За учебната 2011-2012 г. за "Училищен плод" са предвидени 3 771 043 лв., осигурени от Евроопейския фонд за гарантиране на земеделието и съфинансирани от държавния бюджет.

Размерът на финансовата помощ на дете за доставка на плодове и зеленчуци за 2011-2012 по схемата е 27,29 лв., а стойността на порцията - 0,68 лева без ДДС. Очаква се 133 000 деца да се възползват от "Училищен плод".

Фонд "Земеделие" ще изплаща финансова помощ за извършени до 40 доставки.

"Училищен плод" се прилага на територията на цялата страна в рамките на учебната година.

Още по темата

Схемата обхваща всички деца от трета и подготвителна група на детските градини и учениците от подготвителен до четвъртити клас включително в училищата.

Кандидатите са обособени в три групи. В първата влизат учебните заведения.

Втората група обхваща еднолични търговци, юридически лица и одобрени организации на производители. В третата са общините и учебните заведения, които се намират на тяхната територия.

Крайният срок, в който Разплащателната агенция трябва да одобри участниците в схемата, изтича на 31 октомври, а от 1 ноември започва доставянето на продуктите в учебните заведения.

Списък с получилите право на подпомагане ще бъде публикуван на електронната страница на ДФЗ (www.dfz.bg) до 31 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Tambrey преди 12 години
You got to push it-this essetinal info that is!
3
0
 
1
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
Българският дух,просперитет и успех се дължи на"хама"на знанието:УЧИЛИЩЕТО! Исус Христос е казал: ИЗГОНЕТЕ ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
0
 
2
 
! Отговори
я пъ преди 12 години
Е и таз хубава, вече насилствено ли ще се пласира ГМО. Дечица, ако моркова има вкус на трева, а ябълката просто няма вкус, или ако не можете да сдъвчете ципата на домата и царевицата, то е едно е сигурно, този мАтриал не е от на баба ви градината :-D
1
0
 
4
 
! Отговори
Само да питам.... преди 12 години
Пак ли ще ги доставят "ония" хора продуктите.....или не-СИЛНО ме съмнява да е НЕ