СУ обявява допълнителен прием за 219 места

Университетът има прием и за обучение срещу заплащане
Обновена: 2 сеп 2013 16:28 | 2 сеп 2013 16:28,
3
СУ обявява допълнителен прием за 219 места
Снимка: архив Булфото

Софийски университет „Св. Климент Охридски“ обявява допълнителен прием. След приключване на трите класирания в кандидатстудентската кампания за учебната 2013/2014 г. на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ 95 процента от плана за прием в образователно-квалификационните степени „бакалавър“ и магистър“ след средно образование е изпълнен.

За оставащите 219 места, субсидирани от държавата, Софийският университет обявява допълнителен прием. В сравнение с предишната учебна година местата за допълнителен прием са два пъти по-малко.

Специалностите, за които е обявен допълнителен прием, са „Археология“, „Руска филология“, „Балканистика“, „Физика“ редовна и задочна форма, „Инженерна физика“ редовна и задочна форма, „Ядрена техника и ядрена енергетика“, „Физика и математика“ редовна и задочна форма, „Астрофизика, метеорология и геофизика“ редовна и задочна форма, „Физика и информатика“, „Медицинска физика“, „Комуникации и физична електроника“, „Фотоника и лазерна физика“, „Химия“ редовна и задочна форма, „Химия и физика“, „Химия и информатика“, „Екохимия“, „Компютърна химия“, „Ядрена химия“, „Икономика““, „Стопанско управление“ и „Теология“.

За втора поредна година Софийският университет обявява и прием на студенти в специалности за обучение срещу заплащане. 145 са местата в специалностите „Психология“, „Политология“, „Социология“, „Българска филология“ редовна и задочна форма, „Славянска филология“, „История“ редовна и задочна форма, „Етнология“, Английска филология, редовна форма, „Немска филология с избираем модул „Скандинавски езици“, „Френска филология“, „Италианска филология“, „Испанска филология“, „Скандинавистика“, „Класическа филология“, „Новогръцка филология“, „Тюркология“, „Иранистика“, „Право“, „Туризъм“, „Биология“ редовна и задочна форма, „Молекулярна биология“, „Екология и опазване на околната среда“ редовна и задочна форма и „Биомениджмънт и устойчиво развитие“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Битката за финансиране от държавата явно ще е жестока тази година. Това обяснява защо навремето взеха оня колега дето не можеше да си напише името правилно, а да не говорим, че на проектите често ставаше за тотален смях. И именно заради тази битка за финансиране ще им отреже главата, дори нищо чудно в най-скоро време некой друг университет да ги задмине по качество на обучение.
2
0
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога най-накрая ще закрият дефинитивно селския университет в Стара Загора?Повече от 30 години простотия, феодализъм, рекет, изнудване и дерибействащи мутри - професори като Иван Манчев, известен като Маню ***... криминален тип и нагло селско парче...
1
0
 
18
 
! Отговори
сиган преди 10 години
сичкото българин ша става вишист бате. Места въ вузовете има , хора няма.