Математиката – лесна и интересна, мисията на МОН

Експерти подготвят нова методология на преподаване
7 окт 2013 18:46,
3
Математиката – лесна и интересна, мисията на МОН
Снимка: архив, Булфото

Разработва се нова методология на преподаване, която ще направи математиката по-лесна и по-интересна за изучаване за учениците, съобщи съветникът на министъра на образованието Кирчо Атанасов.

Той участва в лагер-школа за изявени деца в областта на математиката и информатиката, която се провежда в курорта "Камчия" край Варна.

Атанасов посочи, че курсът за учениците, които са печелили различни награди в национални и международни състезания, е по инициатива на министерството. Лектори са изявени български учени от Софийския университет и БАН. Освен децата в едноседмичния лагер участват и техните учители.

В страната има прекрасна система за откриване и развитие на талантливите ученици, допълни академик Петър Кендеров, председател на Съюза на математиците в България, цитиран от БТА.

Той посочи, че в разработването на новата методология за преподаване на тази дисциплина, активно участват членовете на Съюза. Кендеров посочи, че през лятото на следващата година страната ни ще бъде домакин на две големи състезания - Балканиада по математика и по информатика.

Участниците в лагер-школата се срещнаха и със сина на създателя на компютъра Джон Атанасов.

Пред медиите Джон Атанасов-син сподели, че вече вижда дух на предприемачество в българското общество, което е успяло да излезе от рамките на социалистическата скованост.

Според него потенциалът, който има страната в областта на информатиката, е много голям.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пука им на учителите. По-лошо е, че на родителите не им пука и не възпитават уважение към тези, дето ще им дуднуркат чадата 12 години. А който не е доволен от систвмата има мн. книги по темата - да помага на изоставащото си дете - не да вини учителите.
2
0
 
3
 
! Отговори
hdUSHdwg5235erd преди 10 години
До 1,Ти като си на 21, как смееш да твърдиш че децата сега знаят на половина от тебе.Та ти си дете като тях, образователната система се разпадна още преди 2000-ната, когато си бил 1-2 клас.От тогава промяна в учебниците не виждам много, а това че децата стават по-нагли и на учителите съвсем не им пука е друга тема...
1
2
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
заради тези *** методологии сега децата знаят по-малко от половината, което ние учехме! Аз съм на 21, започнах училище през 1999 г. Материалът н беше лесен, но учителите бяха прекрасни. С тези методологии и промяната на тестовете след 7 клас баловете паднаха година след нашия изпит и гимазии като ОМГ в Пловдив, преди елитна гимназия, се превърна в обикновено СОУ. Ами, съжалявам, но няма да се съглася с тези методологии, отнемате правата на учителите и ги замествате с компютри! Не става така!