Задача с предизборни кебапчета възмути родители

Нетрадиционното условие се паднало на второкласници
9 дек 2013 07:36, Петя Славова
74
Задача с предизборни кебапчета възмути родители
Снимка: Фейсбук

Задача по математика, която изисква от децата да изчислят броя на предизборни кебапчета и знаменца взриви социалните мрежи, пише в. "Монитор".

Недоволни родители публикуваха условието във фейсбук. Нетрадиционната задача се била паднала на математическо състезание„Иван Салабашев”, провело се през уикенда.

Деца от втори клас е трябвало да я решават. Ето и условието."Жителите на една махала били закарани на митинг, като всеки получил по едно знаме и по две кебапчета. След митинга те изхвърлили 15 от знамената, а останалите 35 знамена занесли в махалата. Колко кебапчета са получили жителите на махалата?" 

Родители не могат да повярват, че подобни условия могат да бъдат задавани на толкова малки деца. Те недоволстват, тъй като учениците ги занимават с политика от невръстна възраст. Също така настояват да бъде потърсена отговорност от автора на изпита.

Според официалния сайт на математическия конкурс „Иван Салабашев” става ясно, че съставител на задачите за 2-ри и 3-ти клас е Ивайло Кортезов.  От образователното министерство са обяснили пред изданието, че турнирът се организирал от Съюза на  математици в България и експертите от ведомството нямали нищо общо с него „От съюза на математици в България са готови да поемат отговорност”, коментират експерти от министерството на образованието. 

Математическият турнир “Иван Салабашев” започва  през 1992 г.   Всяка година в него участват около 8000 ученици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
19
 
! Отговори
Ккук преди 10 години
То мода мода, ама аман от болни родителски амбиции. На крива ракета космоса и пречи, кебапчетата виновни, че детето не е решило задачата.
5
6
 
17
 
! Отговори
Георгиев преди 10 години
Възмутени ***, сега и математиката им виновна, пфу.Вместо да разгладат задачите и да поздравят авторите за прекрасно подбраните такива, на тях кебапчетата им пречат.
4
5
 
21
 
! Отговори
Х преди 10 години
ТОВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА В БЪЛГАРИЯ.КАК МОЖЕ ТЕЗИ КОИТО ПРАВЯТ ТОВА ДА НАКАЗВАТ ТЕЗИ КОИТО СА СЪСТАВИЛИ ЗАДАЧАТА.ТАКА НАВРЕМЕТО СИГУРНО СЕ ВЪЗМУЩАВАЛИ ОТ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ,ЧЕ НАПИСАЛ "БАЙ ***".
3
4
 
47
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
За какво точно са се възмутили? Че са дали само по 2 кибапчеата на ромите или ...
2
3
 
43
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
имайте предвид че половината от подрастващите са *** които трябва да са подготвени за своето пълнолетие , управляващите си подготвят платените (с кебапчета) избиратели
1
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много добра задача!