Десетки училища включват обучение по финансова грамотност през 2014 г.

Пилотният проект цели да подобри познанията на учениците по ключови въпроси за семейния и личен бюджет
22 дек 2013 21:19,
4
Десетки училища включват обучение по финансова грамотност през 2014 г.
Снимка: Bulgaria On Air

От следващата година най- малко 15 училища ще включат в програмата си обучение по финансова грамотност, заяви в ефира на Bulgaria On Air Росица Вартоник, управител на Фондация "Инициатива за финансова грамотност".

Наред с теорията в програмата по пилотния проект  „Моят живот, моите финанси"  са включени и редица практически казуси за решаване. По думите на Вартоник с настъпването на финансовата криза се е увеличила и необходимостта от подобряване на финансовата грамотност.

„Дългосрочната цел на подобни програми е обучаваните да придобият знания, както и да настъпи  трайна позитивна поведенческа промяна в управлението на финансите,” коментира още Вартоник.

Ключов момент в управлението на финансите е поставянето на правилни цели, за да бъдат правени и правилните разходи, коментира на свой ред Иван Стайков, старши анализатор „Потребителски финанси” в онлайн портала "Моите пари".

Той допълни още, че наред с базовите познания за семейните и лични финанси, стартиращата програма има за цел да провокира интерес и размисъл в термините на финансовото планиране на притежаваните средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Бравооооо и да назначите Хр.Бисеров за учител, че то май много се заседя безработен и ще земе да емигрира а такъв финансов капацитет не трябва да се изтървава!!!!Абе направо да им напише на децата учебник по финанси, че дето ги има са остарели и не са отражение на сегашната действителност!!!!!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моля за вниманието Ви по отношение на събитията засягащи НГДЕК. Децата учат в мизерни условия - прах и падаща мазилка (уж временно до приключване на ремонта). Кадърни кадри са уволнени. Ремонта на новата сграда е приключил (с помощта на еврофондове), но някой се опитва да си я присвои. Медиите не искат да обърнат внимание на събитията.
1
1
 
2
 
! Отговори
ss-waffen преди 10 години
Смятам, че е крайно време да изключат нещо от програмите на учениците. Защото те сами си изключват, но не винаги излишното, а такова има. Факт.