Клисарова: Матурите няма да бъдат провалени!

Министърът увери, че всеки ще получи заслужената оценка
Обновена: 24 май 2014 14:28 | 24 май 2014 14:15,
13
Клисарова: Матурите няма да бъдат провалени!
Снимка: архив, Булфото

Матурите няма да бъдат провалени и всеки ще получи заслужената оценка. Това заяви министърът на образованието и
науката проф.Анелия Клисарова, малко преди шествието по случай Деня на българската просвета и култура - 24 май -да тръгне от Националния археологически музей. Коментарите на министъра бяха по повод журналистическите разкрития от петък за изтичане на отговорите на втората матура по предмет по избор измежду 13 учебни дисциплини.

Министър Клисарова благодари на МВР за бързата им реакция и увери, че разследването вече е започнало. По думите й това е една престъпна схема, която е много порочна, но няма да позволи на учениците, които са учили да се провалят. "Ще кажа защо - те не са успели нито с есето, нито със "слушам и говоря", обясни тя.

Министър Клисарова отрече отговорите да са изтекли от служители на Министерството на образованието и науката. Тя каза, че са били взети много сериозни мерки и окачестви колегите, с които работи като "много отговорни", така че отхвърля каквато и да била възможност за проблем в министерството. Според нея става въпрос за спекула на улични дилъри, опитващи се да спечелят малко пари на гърба на децата и техните учители, които са се старали през годините.

Проф.Клисарова поздрави за празника учителите, културните дейци, научните работници, преподавателите в университетите и семействата на учениците и изтъкна, че цялото общество се включва в образователния процес. "Нека пазим призива "Върви, народе възродени..." и да не позволим на никой да помрачи днешния празник", апелира министърът на образованието и науката. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: матуриоценкиКлисарова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
9
 
! Отговори
Мерки?! преди 9 години
Не е трудно да се установи тези, които са изнесли резултатите от тестовете, кои са и откъде са се сдобили със самите тестове, за да ги решат и да пуснат отговорите, преди да са излезли в официалния сайт на МОН. Дали ще се направи, обаче, е един друг въпрос. Трябва да се спре тази гавра с децата, които наистина знаят и отиват на изпитите, разчитайки на самите себе си. Защото е публична тайна, че има и такива, които ползват помощ, вкл. и диктуване по телефон.
11
0
 
7
 
! Отговори
! преди 9 години
Срам ме е, че не успях да организирам обучението на детето си още от първи клас в чужбина. Това не е образование. Това не е проверка на знанията. Всяка година излиза информация, оценките от НВО и матури и влизането в елитно учебно заведение се купуват като хляб на супермаркет. Всяка година на матурите яко се преписва, няма камери навсякъде, няма никакъв контрол. Децата от един и същи клас сядат заедно и правят колективен труд. Гнус ме е от МОН и голяма част от работещите в образованието.
10
0
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 9 години
Все пак не ми стана ясно, каква е връзката между уличните дилъри и съвестните хорица от министерството, разработвали вариантите. И изобщо, що за идиотщина са тези матури? Предлагам от догодина направо магистърски тези да пишат учениците...
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие проваляте всичко,до което се докосвате,та за едни матури ли ще се стреснете да не вземете бързи мерки.Клисарова още като се появи и веднага хората разбират,че ще ни информира за някое изключително безмозъчно хрумване на "синодалните старци",които управляващата коалиция реши вкупом да спаси,независимо от заслугите им за България и света.:) Вместо да ни честити празника,тя ни занимава предизборно с глупости.Едно си баба знае, едно си бае. Честит празник на всички! Учете и се борете за доброто.
8
3
 
4
 
! Отговори
учител за Руми преди 9 години
Такива като вас са много малко. Уточнявам , че на учителите е забранено да говорят за конкретно дете пред всички присъстващи родители! Има втори час на класа за работа с родители. Тогава може да се говори конкретно за детето и проблемите с него. И, да , има такива колеги. Но , помислете от колко страни са нападани те. Само ловното дружество не е предявило претенции. А защита ние нямаме от никого!!! Дори от собственото ни министерство! Че не се учи , това е вярно! С уважение!
7
0
 
9
 
! Отговори
Руми преди 9 години
До учителот 12 години ходя по родителски срещи. Последната година спрях да ходя. По безполезно мероприятие няма на света. Нито един учител не говори с конкретика - само се повтаря: те не слушат не учат, те не учат, те не ни уважават... На въпрос за кой точно става дума отговора е: " Не мога да ви кажа това е лична информация". От някои учители лъха на откровено неуважение към личното мнение и изобщо нямат никакви навици да изслушват другата страна в спора.Така не се възпитава!
6
3
 
5
 
! Отговори
учител преди 9 години
Обърнете внимание на децата си. Дайте им възможност да разговарят с вас. Изслушайте ги поне веднъж. Кажете им кога се казва Добър ден. Покажете им как трябва да се държат , когато се намират между много хора. Не псувайте пред тях , че вече цял роман мога да напиша с псувни на вашите деца. Не се крийте зад пречките на живота , а го преборете. Покажете им как става това. Покажете им как могат да излязат от конфликтна ситуация. Драги родители, на родителска среща идват около 15 процента от вас.
5
1
 
5
 
! Отговори
Родител преди 9 години
Не са нужни допълнителни уроци за да се справят успешно с матурите децата. Как в малките населени места,където няма частни уроци учениците имат високи резултати.Защо е необходимо да се заплаща допълнително щом всички желаещи биват приети за студенти.Дори за медицина и право би трябвало да е достатъчна подготовката в училище.Има хора с възможности или с болни амбиции,които плащат.Докато има такава практика ще има и предлагане.После се чудим,защо някои учители печелят хиляди от уроци?
4
2
 
12
 
! Отговори
Изпит за частни учит преди 9 години
А цялата трагедия е в това, че правим такива изпити на децата, уж върху материала усвоен в училище, а после се оказа, че да изкарат изпита или трябва задължително да са били на допълнителни уроци, школи и т.н., или пък да си купят отговорите. В крайна сметка защо не спестят драмата на родителите и не направят тестове, които да отговарят на действително усвоеното в училище, за да видим всички веднъж за винаги на какъв хал сме. Защото оценките над 5 са свързани с много пари и допълнителни уроци.
3
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма как да бъдат провалени, след като с организацията се занимават професионалисти. Ако бяха хората на Боко, край!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И пак са се намерили гадове да измислят престъпна схема, не им дреме, че става дума за бъдещето на децата.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пълен провал.е какво цяла година дето финансирах курсовете на детето ми ,някои го сториха за един ден.ПЪЛЕН ПРОВАЛ.