Най-добрата инвестиция е в образование

"Образование и бизнес" ще се проведе през май в София
Обновена: 30 мар 2015 11:51 | 25 фев 2015 10:06, Анисия Иванова
7
Най-добрата инвестиция е в образование
Снимка: Bulgaria On Air

Медийна група Bulgaria On Air, Инвестор.бг и телевизия Bloomberg продължават дебата за качеството на образованието в България.

"Финансовото образование за устойчива икономика" е темата на втората конференция от поредицата "Образование и бизнес", която ще се проведе на 11 май 2015 в София и се организира от трите медии.

Участниците във форума ще коментират възможностите за повишаване на финансовата грамотност и финансово образование в българската образователна система. Ще се покажат примери от Европа. Ще чуем мнението на бизнеса и коментара на НПО дали има нужда от това.

Медийна група Bulgaria On Air и Инвестор.бг ще направят проучване и резултатите от него ще бъдат представени по време на конференцията. Модератор на двата дискусионни панела ще бъде известен журналист от студиото на Bloomberg TV в Лондон.

Първото издание на конференцията "Образование и бизнес – на един език ли говорят теорията и практиката", която се проведе през март 2014 година, предизвика сериозен обществен интерес.

Тя постави на дневен ред въпросите, които днес обсъжда цялото ни общество – за професионалното образование, за реализацията на младите специалисти, за нуждите на бизнеса и необходимостта от спешни реформи в образованието икономиката.

Националната телевизия Bulgaria On Air започва и поредица от предавания по темата "Финансовото образование за устойчива икономика".

Домакин на дебатите ще бъде Ивайло Лаков в предаването Клуб Инвестор БГ с Ивайло Лаков - вижте предаването от 17 февруари 2015.

"Най-добрата инвестиция е в образование", казва Росица Вартоник, основател на Фондация "Инициатива за финансова грамотност”.

Анастасия Грозева от фондация "Дом с крила" изрази мнение, че е необходимо да се разкрият силните и слабите страни на учениците, а не да бъдат слагани в калъп.

Явор Джонев от Институт за прогресивно образование е убеден, че обществото не осъзнава, че имаме глобален проблем в образованието и решението за реформи трябва да бъде приоритет за цялата ни нация.

Още по темата четете в bgonair.bg и Investor.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Родител от м.село преди 9 години
Да се направят обединени училища, против са някои политици, уж пътуването през зимата било трудно. Да това се случва за по няколко дена в годината, което може да се отучи в по-хубаво време. В средищното обучението да е целодневно с безплатно хранене на всички у-ци. Средствата ще са от закритите килийни-с по 20 30 деца в 2 паралелки от вс.класове/ , където има директори помощен персонал, ток дърва и т.н.- Там и да искаш няма да имаш резултат.Това е реформа, а не мижи да те лъжа.
4
0
 
4
 
! Отговори
ДАСКАЛ ПРЕДЛАГА преди 9 години
ДА СЕ ПРЕМАХНЕ Самозаблуждението от външно оценяване. Директорите за да са по-напред, масово навсякъде подсказват на децата пряко и косвено. ДА СЕ ПРЕМАХНЕ защитено училище. Там се харчат пари и то много на вятъра. Нивото е под килийно, резултатите фалшиви. Пък сред колегите там все още има добри учители, които имат ресурс да работят в по-добри условия. Още от тази година да се преструктурира училищната мрежа. Да се обединят съседните малки в средищни. Средствата да идат там , а не на вятъра.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В БГ инвестиция в готова фалшива диплома пак върши работа, ако се съди по последните 10 години , особено като назначават по партийна принадлежност, а не по способности и знания !
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мен мама ме роди много ***, чак плашещо глупав. Едва искарах осми клас,бях по-*** от татю и дядо, взети заедно, абе трагедия ви казвам. Накрая мама не издържа и вика на татю,"направете го милиционер кат теб и баща ти,че вий за друго не ставати ". И така и стана. Пак съм толкова зле, но вече се пъча с картата напред.
1
2
 
6
 
! Отговори
Наистина е най-важно преди 9 години
човек да инвестира в образованието си - това е основата, върху която ще се развива.Но да не се пропуска нещо много важно за днешна България - една огромна част от населението ни ходи на училище само по няколко години и дори не се научава да чете и пише като хората.Ако не се справим с този проблем, след 20-ина години на малката ни територия ще има две Българии - елитна, от образовани хора,които ще намерят начин да надмогнат днешната мизерия, и тълпа от *** (не искам да обидя никого).