Пълна промяна: Ще пренаписват учебниците

Започва се от помагалата на най-малките
Обновена: 23 апр 2015 07:31 | 6 апр 2015 11:53,
76
Пълна промяна: Ще пренаписват учебниците
Снимка: архив Булфото

Просветното министерство се захваща с пренаписване на учебниците, за да се отстранят проблеми и грешки. Промяната ще започне от помагалата за най-малките – от първи до четвърти клас.

Това обяви министърът на образованието Тодор Танев. Той обеща, че до две седмици ще съобщи кои учебници ще бъдат променени най-напред. Министърът беше категоричен, че обновяването се е забавило с десетилетия.

Още по темата

Хартиените учебници на този етап няма да отпаднат, макар и да се върви към електронно съдържание, каза още Танев.

Той съобщи, че министерство на образованието вече има План за развитие на информационните технологии, който днес ще бъде поместен на страницата на министерството. Проектът на този план за достъп до Единната електронна съобщителна мрежа /ЕЕСМ/ е подготвен в края на миналата седмица и днес е обсъден от политическия кабинет на МОН.

Планът е на индикативна стойност 135 милиона лева.

Зам.-транспортният министър Валери Борисов обяви, че ще бъде осигурен достъп до широколентов интернет за 29 слабонаселени места с общо 58 училища. България е сред първите десет държави по достъп до широколентов интернет в големите градове. Не можем да оставим обаче хората в по-малките градове и в селата без бърз достъп до световната мрежа, каза Борисов.

-----------

Медийна група Bulgaria ON AIR, финансовият сайт Investor.bg и Bloomberg TV оргнизират конференция от поредицата Образование и бизнес на 11 май 2015 в София на тема: Финансово образование за устойчива икономика. Допълнителна информация за лекторите, програмата и регистрацията за събитието ще намерите в специалния ни сайт - http://edu-business.info/

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/bulgaria/2015-04-22/vrazkata-mezhdu-biznesa-i-obrazovanieto-e-vazmozhna

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е имало турско присъствие, турците на Балканите са коренно население, а Османската империя е била най-демократичната държава на вселената!
40
5
 
7
 
! Отговори
то хубво преди 9 години
ама наистина ли точно за 135 милиона лева. Няма ли по- спешни ресори за покриване. И историята на БГ-по И.Д..Л версия или по х. а м...е рикански ще бъде.
39
3
 
31
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕБНИЦИ ДА СЕ ПИШАТ ОТ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ ,А НЕ ОТ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО УМИШЛЕНО ПОДМЕНАТ ИСТОРИЯТА В УЧЕБНИЦИТЕ В КОИТО НЯМА ПЕТВЕКОВНО ЧЕРНО ТУРСКО РОБСТВО.НЯМА БАТАШКО КЛАНЕ. НЯМА ТРИ СИНДЖИРА РОБИ.НЯМА БАЛКАНДЖИИ ЙОВО.
38
1
 
12
 
! Отговори
333 преди 9 години
Истината е , че учебниците трябва да се "ремонтират", но това трябва да стане с участието на истински учени, и най-вече преподавателски колективи, които са по-близо до учениците и по-добре знаят как достъпно и интересно да поднесат учебния материал на децата!
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 1941 година демокрацията долита в България на крилете на бомбардировачите на англо-американската коалиция и засипват България с агитационни материали и най-вече София. Демократичните послания отекват мощно и разтърсват до основи Александровската болница, сиропиталището Цар Борис I, Народния театър, църкви, катедрали, синагоги, сред които и построената от цар Калоян "Св. Николай", градската и народната библиотеки, заедно с архива на Българското Възраждане.
36
0
 
19
 
! Отговори
44Пак преди 9 години
Пак се започва отзад-напред.Гусин министре,в цял свят за училищата има само два задължителни учебни документа:учебният план и учебната програма!Останалото са само помощни материали.Кажи го това и на неграмотните си чиновници!Аман от простотии!
35
1
 
15
 
! Отговори
КЧ преди 9 години
Всичко каквото е учено до сега по старите учебници не важи.Да се забрави и да се научи отново по новите учебници..... клоуни някакви се упражняват да правят образование.
34
1
 
8
 
! Отговори
до 33 преди 9 години
ей, голямъ мисъл. за Хайд Парк.
33
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко сте елементарни . *** долни.
32
2
 
14
 
! Отговори
Росен Плевнелиев преди 9 години
Под османска империя да се разбира - съюз на балканските народи или ОС (Османски съюз)
31
9
 
5
 
! Отговори
Гйон преди 9 години
Нашите приятели ще получат по главна роля както им се полага, а Русия ще изчезне в каменната ера...
30
2
 
20
 
! Отговори
юя преди 9 години
Ново правителство,нови роднини, които ще ,,пишат,, учебници!!! Защо ли не се учудвам?!Старите простотии ще бъдат заменени с нови такива!
29
6
 
37
 
! Отговори
Росен Плевнелиев преди 9 години
През 1878 година Кремъл и един от предшествениците на Путин, извършват агресия спрямо османската империя и изпращат въоръжение и зелени човечета, подклаждайки вълна от сепаратизъм сред местното население. Нашият евроатлантически приятел и вдъхновяващ визионер- Бенджамин Дизраели, премиер на Великобритания, полага всички усилия България да остане част от османската империя, но се проваля и България обявява независимост в нарушение на международното право, както и на евроатлантическите ценности.
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бъдещето днести си *** и само пред компютърчето си искаш да стоиш и даже ако може и в устата сдъвкано да ти се предлага!!! и така докато станем WALL-E!!!въпреки че съм изпуснал много от училището но сестра ми която е в 5-ти клас - горката тя - ако можете да им видите учебниците - коренна разлика от това което сме учили преди 20 години!! и то само тъпотиии и нищо подробно!
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честито на новите печеливши в избора на колективи. Псувните си ги знаят, но не е лошо преди да пишеш нови учебници да си приел всички закони и стратегии за училищното образование, за да имаш представа каква трябва да е надоката, просто предложение, знам, че не ви интересува.
26
1
 
21
 
! Отговори
- преди 9 години
Истината е, че ако между Балканските държави е имало сътрудничество, османско владичество нямаше да има. Но всеки гледа в своята купичка и се страхува, че другите ще го прецакат. Отделно в България протичат сходни процеси. Тя не е единна при идването на османците, колко царя имаме? Когато през 8 век арабите заплашват Европа, Тервел помага на Византия, но когато османците идват, балканските държави не съумяват да се обединят. Не случайно Съединението прави силата
25
0
 
13
 
! Отговори
edin преди 9 години
А да си разговарял с начален учител тия дни,г-н министьр?
24
2
 
20
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
Ще отстранявате грешки.... Защо първо не отстраните себе си от управлението на страната?
23
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И най-важното - този престъпен режим, който беше тук 45 години (+25) нека да бъде официално поставен до фашизма - заклеймен и забранен, за да можем да продължим нататък.
22
15
 
8
 
! Отговори
- преди 9 години
Хора, не е правилен терминът "робство". Робът е безправен човек, той е собственост, няма право на имущество, на личен живот. Не може да създава семейство и деца. А относно учебниците по история, не знам защо толкова се набляга на османското владичество. Разбира се, не може да не се изучава, но според мен по-малко внимание се отделя на славните моменти от българската история, които ще създадат чувство на гордост у децата. А и самото османско владичество често пъти се разглежда грешно.