Талантливи българчета грабнаха златото на НАСА

Ученици спечелиха конкурса International NASA Space Apps Challenge
Обновена: 21 апр 2015 14:10 | 21 апр 2015 13:10,
38
Талантливи българчета грабнаха златото на НАСА
Снимка: Професионална гимназия по електротехника и автоматика

С "Пътешественик във Вселената" млади таланти от Професионална гимназия по електротехника и автоматика в София грабнаха златни медали от International NASA Space Apps Challenge, което се проведе на 11-и и 12-и април тази година.

Александър Алексиев, Даниел Георгиев, Божидар Иванов и Александър Матаров с ръководител инж. Румяна Славчева грабнаха журито със своя уникален за България образователен уеб сайт, предоставящ задълбочена информация за Земята, Космоса и космическите мисии и дава възможност за следене на прогнозата за слънчеви изригвания.

Всеки потребител може да изпрати картичка на близки и приятели, използвайки огромния архив от невероятни снимки, направени от телескопите на НАСА. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
21
 
! Отговори
1 преди 9 години
Ето това е новина, която си заслужава да се напише и прочете! Заливат ни с простотия от всички медии. Добрата новина, не е новина. Браво на децата, но едва ли ще останат в България.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Раждаме ги, обучаваме ги с остатъците от качествени учители и после напускат държавата. А ние се пълним с асоциални неграмотници.
4
1
 
2
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
тамън си помислих че гения Ахмед Мерчев с неговия Проект Кибертрон се е завърнал на 'научната' сцена.а между другото, вие чели ли сте Доклада за ръката?
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BRAVO!!!
2
0
 
17
 
! Отговори
Slayer преди 9 години
Дайте сайта поне
1
2
 
38
 
! Отговори
viara преди 9 години
Не мога да повярвам,, че някой е публикувал такава чудесна новина, свързана с български ученици и България. Не се учудвам, че под нея няма коментари. Ако беше новина за Николета Лозанова и Валери Божинов, стотици щяха да изливат своите горещи чувства във връзка с тяхната сапунка, която разбира се е жизнено определяща за България.Не мога да повярвам, че в тази страна все още има такива учители, които занимават децата със смислени и стойностни неща и които постигат световни върхове насред цялата