Проф. Ханке става Доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет

Церемонията ще е по време на конференцията "Образование и бизнес"
5 май 2015 12:10, Анисия Иванова
1
Проф. Ханке става Доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет
Проф. Стив Ханке. Снимка Bulgaria On Air

Професор Стив Ханке, известен като "бащата на валутния борд" у нас, ще бъде удостоен с почетното звание Доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" за приноса му за развитието на модерната икономическа теория и трансфера на иновационни практики за повишаване на икономическата и финансова култура на младите хора в Република България. 

Още по темата

Тържествената церемония ще се състои по време на международната конференция "Образование и бизнес - Финансово образование за устойчива икономика" на 11 май в София, организирана от Медийна група "Bulgaria On Air", Bloomberg TV и Медийна група "Инвестор.БГ" АД. Допълнителна информация за лекторите, програмата и регистрацията за събитието ще намерите в специалния сайт - http://edu-business.info/.

Модератор на дискусиите ще бъде Нейра Чехич, журналист от студиото на Bloomberg в Лондон.

“Един от важните акценти в дейността на Варненски свободен университет са ежегодните срещи на академичната общност и студентите със световни учени от различни области на знанието. Публикациите на проф. Ханке и приносът му за ориентиране на научните изследвания и учебния процес във Варненския свободен университет към проблемите на приложната икономика и иновационните модели в съвременния бизнес са познати и интересни на научната общност и студентите и са широко застъпени в учебните планове. Върху негови научни тези се градят изследванията на редица докторанти на университета”, споделя проф. д.ик.н. Анна Недялкова, президент на Варненския свободен университет.

Варненски свободен университет е генерален партньор на събитието, което ще  бъде открито от проф. Стив Ханке с презентация на тема "Проблемът на финансовото образование в България. Как да се реши?”.

Стив Ханке е автор на системата на валутния борд у нас, въведена през юли 1997, която спря хиперинфлацията в България, икономически съветник на президента Петър Стоянов.

Биографията на проф. Ханке включва още длъжността икономически съветник на президента Роналд Рейгън и на министъра на икономиката на Аржентина, както и президент на най-бързо развиващия се инвестиционен фонд на 1995 - Toronto Trust Mutual Fund Argentina.

Търгувал е със суровини, валути, акции и облигации над 58 години.

През 1995 г. неговият фонд Toronto Trust Argentina, in Buenos Aires, Argentina, бе най-добре представилият се в света /+79,25%/

„Професорът с мислене а ла Уол стрийт", както наричат още проф. Ханке, преподава от 45 години в университета „Джонс Хопкинс" - институция с годишен бюджет за изследвания от 2.2 млрд. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Няма що,проф.Ханке....Хубава змия сте си прибрали на астрономически хонорари. Ако не беше той,кой щеше да ни показва пътя ..... към пропаста!