Четвъртокласниците първи отиват на матура

Днес ще пишат по български език и литература
4
Четвъртокласниците първи отиват на матура
Снимка: Булфото, архив

С националното външно оценяване по български език и литература за всички ученици от четвърти клас днес започва поредицата от традиционни изпити в българските училища, които всяка година се организират през май. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Националното външно оценяване в четвърти клас по български език и литература започва днес в 10.00 часа.

Учениците ще бъдат оценявани върху диктовка, текст за четене с разбиране и 11 задачи към него. Те ще имат на разположение 40 минути време за работа върху задачите.

Максималният брой точки е 20, които показват степента на овладяване на учебното съдържание според държавните образователни изисквания за учебно съдържание за началния етап на обучение.

Училищни комисии ще извършат проверката и оценяването в рамките на три работни дни.

Останалите дати за националните външни оценявания за четвъртокласниците са 8 май, 12 и 13 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
j преди 8 години
Не са малки, когато става въпрос за цинизми, псувни, да се целуват и гаджосват, когато умишлено провалят час, но са малки, когато трябва да покажат знания. Излизат неграмотни, защото системата им позволи да не повтарят. Абсолютни илитерати още от първите класове, а в прогимназиален и гимназиален цикъл вече съвсем не правят разлика между мой, моя, мои, моите. За тях всичко е моЙто, моЙта и т.н.Ваканцията не им била за четене.
3
0
 
0
 
! Отговори
Калина Станкова преди 8 години
Това са съвсем малки дечица . Какви матури изобщо провеждате . Нямате право да изпитвате малките деца . Забранено е напълно по закон . Това е престъпен акт на територията ни .
2
0
 
3
 
! Отговори
CC преди 8 години
Аз предлагам да се въведат матури още след 1-ви клас. Какво е това, чак в четвърти клас на матура. И задължителна предучилищна още от 3-годишни.
1
2
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Така им се пада на малките гадове