Проф. Стив Ханке със специална пресконференция в София

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" го обявява за доктор хонорис кауза
Обновена: 8 май 2015 17:51 | 8 май 2015 14:18, Екип на Dnes.bg
2
Проф. Стив Ханке със специална пресконференция в София
Снимка: Reuters, архив

Проф. Стив Ханке пристига в София за участие в международната конференция „Образование и бизнес - Финансово образование за устойчива икономика".

Известен като “бащата на валутния борд” у нас, той ще бъде удостоен с почетното звание Доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Висшето учебно заведение ще го отличи за приноса му за развитието на модерната икономическа теория и трансфера на иновационни практики за повишаване на икономическата и финансова култура на младите хора в Република България.

Тържествената церемония по присъждането на званието ще се състои по време на международната конференция „Образование и бизнес - Финансово образование за устойчива икономика" на 11 май в София, организирана от Медийна група България он ер, Bloomberg TV и Медийна група Инвестор.Бг.

Официалното откриване на форума е в 09.00 часа с приветствие на министъра на труда и социалната политика и вицепремиер, Ивайло Калфин.

Проф. Ханке ще сложи начало на дебатите на международната конференция с темата: „Проблемът на финансовото образование в България. Как да се реши?”.

Модератор на дискусиите ще бъде Нейра Чехич, журналист от студиото на Bloomberg TV в Лондон.

Пресконференцията на проф. Ханке ще започне веднага след края на форума в 12:30 часа.

Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ е генерален партньор на събитието.

Конференцията се провежда и с подкрепата на: Икономически университет Варна и Провидент Файненшъл България.

Официална банка: Уникредит Булбанк

Институционални партньори са: Български форум на бизнес лидерите, Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Италианска търговска камара в България, Френско-българска търговска и индустриална камара, Българска асоциация за управление на хора, Българско дружество за връзки с обществеността, JobTiger, Junior Achievement, AIESEC, Akademika.bg.

С медийното партньорство на сп. Мениджър и www.yatoto.com

Повече за събитието на: http://edu-business.info/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Прав си, но ще е по-точно, ако кажем, че никоя икономическа или политическа теория не може да се справи с онова, което натвориха у нас онези, които ни управляваха 45 г., а после режисираха прехода така, че да е полезен и печеливш само за техните близки.