Публикуваха мними отговори за утрешната матура по БЕЛ

МОН опроверга информацията, появила се във Facebook
19 май 2015 19:16, Анисия Иванова
7
Публикуваха мними отговори за утрешната матура по БЕЛ
Снимка, архив Булфото

Мними отговори на матурата по Български език и литература бяха публикувани в социалната мрежа Facebook. От образователното министерство побързаха да опровергаят изтеклите отговори за утрешния зрелостен изпит. Отговорите до 30-ти въпрос на матурата бяха качени от потребител в групата "Матура по БЕЛ 2015", съобщи Дарик.

От Министерството на образованието са категорични, че подобни публикации целят единствено нагнетяване на напрежението и провокиране на недоверие към институцията.

Потребител обявява, че разполага с вътрешна информация за отговорите на първите 30 въпроса по БЕЛ. „Пращам на лично на хора в нужда!", пише той. По-късно момчето пуска „мнимите" отговори, като уточнява, че го прави, защото много хора са го помолили.

От образователното министерство побързаха да съобщят, че е невъзможно изтеклите отговори да са тези от утрешната матура, защото от банката с тестови задачи теоретично възможните комбинации на задачи са над 11 милиона.

Самият изпитен вариант ще бъде генериран пред медиите от произволно избран журналист в 05:30 ч. в сградата на МОН, категорични са от ведомството. Окончателният вариант се съставя и се публикува на защитен сайт, като училищата получават паролата за достъп до материалите в часа на изпита - 08:00 ч.

Няколко часа по-късно потребителят, публикувал отговорите, написа, че се е шегувал с останалите зрелостници:

„Сега сериозно: глупаво е да се възползвам от наивността на някои хора, затова нека всеки, който ми е повярвал, да не използва отговорите, които дадох! Успех на всички! По-малко чалга и повече те(к)стове!", пише той в групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам за отговорите от теста дали са верни, но темата изненадващо се оказа същата. Каквото и да казват от МОН, няма как да оборят фактите :)
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно наблюдение, ***. Е, ти имаш 19 грешки, ама в цели две изречения...
3
0
 
8
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
Дреме му на министъра че дъщеря му е изкарала 6. Там където тя ще кандидатства изобщо не зачитат бг матурите.ПС: 3 коментара осмиващи неграмотните ученици, и също толкова неграмотно написани.
2
1
 
9
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Една трета от хората,които се насочват към градовете(София,Пловдив,Бургас и Варна)са неграмотни.Днес гледах в фейса,майка ,която празнуваше рожден ден на дъщеря си...5-правописни грешки в едно изречение ,е...как да възпитава това дете,когато стане ученик.
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
що да не изкара детето бе.сина ми миналата година също изкара пълно 6 ,апък аз не съм министър.просто го скинах от учене.