Танев иска бързи избори за нов ректор в Стопанската академия

Министърът: До края на изпитната сесия!
22 юни 2015 19:03, Анисия Иванова
14
Танев иска бързи избори за нов ректор в Стопанската академия
Снимка: архив Булфото

Министърът на образованието и науката професор Тодор Танев очаква в най-кратък срок да се произведат избори за нов ректор в Стопанската академия в Свищов. 

При посещението си във Велико Търново той съобщи, че е възложил насрочването на Общо събрание, което ще осъществи избора на назначения с негова заповед служебен ректор професор Иван Върбанов.

Още по темата

По думите на професор Танев Общото събрание трябва да се състои до края на изпитната сесия, за да участват в него и студентите, преди да излязат в лятна ваканция, което ще осигури легитимност на ръководния орган на висшето училище.

Професор Танев издаде заповед за назначаване на служебен ректор след постъпили в министерството и в съда сигнали за нелегитимност на Общото събрание, избрало за ректор професор Теодора Димитрова.

В Административния съд във Велико Търново и във Върховния административен съд в София се водят общо седем дела по жалбите за нарушения при формирането на състава и организирането на Общото събрание в Стопанската академия, както и за законосъобразността на министерската заповед за назначаването на служебен ректор.

Според професор Тодор Танев министерството е направило всичко необходимо, за да защити обществения интерес и да гарантира реда в Стопанската академия, и казусът вече е в ръцете на магистратите. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А хората у нас искат бързо смяна на Танев. Вече е налице забава в изпълнението на тази необходимост от, примерно, половин година.
9
5
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Предполагам ,че не е повод за гордост тамошната диплома.
8
4
 
5
 
! Отговори
нели преди 8 години
Защо гледате в министъра, а не виждате нарушенията и наглостта на Адамов. Ако всичко изнесено за него е истина, то той се е самозабравил. Редно ли е това? Затвор за такива разбеснели се старчета!
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мухааааа, Танев служебен премиер и президент...така я карат реформаторите...със служебни победи, защото са истински демократи...давай Тошко...
6
3
 
6
 
! Отговори
Баѝ хой преди 8 години
Този чичко много отдавна трябваше да си отиде заради изказванията си за Ломоносов, Кюри, преписването на Меркел и Камерън, както и издънката с теча и преписването на матурите. Днес гледам и едно училище в Казанлък се е сринало и за малко да смаже децата...вън на пиянската от министерството...!вън...
5
10
 
5
 
! Отговори
Георг преди 8 години
Тоя пич, защо не си признае, че е в конфликт на интереси и да му олекне на душата. Нали знаете, че назначеният от него служебен ректор му е състудент и сега предстои ВАС да се произнесе по законосъобразността на назначавенето му. Дали не смърди яко на политическо влияние в автономията на вузовете? На мен ми мирише на оставка на министър...
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бай Величко много е изтрещял. На България трябват само затвори и лудници.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не вземе да се кандидатира директно?
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това мешере в свищов да се закрие пожизнено!
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а феодала Адамов и неговата шайка от "Финанси" кога ще отговарят за престъпленията, които вършеха? За мнимия ремонт на общежитията например. Той трябва да каже дали по закон му се отпускат пари за парно на работещите блокове. И да го питат защо за тия години нито един път не е пускано парно, а студентите са длъжни да стоят на студено и мухлясало. И още нещо - да каже защо токът във въпросните общежития е с индустриална, а не потребителска тарифа. Кой е подписал договора с Енерго про?