Започва електронният прием на документи за класиране в СУ

Кандидат-студентите могат да се регистрират до 4 юли
22 юни 2015 07:18, Александър Попов
2
Започва електронният прием на документи за класиране в СУ
Снимка: Булфото, архив

В 8:30 часа днес започва електронният прием на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната 2015/2016 година в Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщиха от висшето училище.

На адреса - online.uni-sofia.bg, до 17:30 часа на 4 юли, всички кандидат-студенти, които желаят да участват в
класирането, могат да се регистрират.

При регистрацията всеки кандидат-студент ще създава свой профил, в който освен личните си данни ще подрежда желания ред на специалностите, в които иска да бъде класиран. Кандидатите трябва внимателно да следват
инструкциите на електронния формуляр в системата.

Всички кандидати ще плащат такса от 30 лева за участие в класирането. Електронната система за регистрация предлага два варианта на валидиране на записа. Първият вариант за регистрация дава възможност на кандидатите да направят кандидатстудентския си профил като отбележат, че ще извършат плащането извън системата - по банков път или на каси в Ректората на СУ.

В този случай системата ще генерира съобщение, че в срока от 22 юни до 4 юли кандидатите трябва да се явят в Информационния център на СУ за валидиране на записа от служителите на сектора "Прием на студенти", след като представят оригинал и ксерокопие на дипломата си за средно образование и квитанция за платената такса.

Картончето с входящия номер се получава след валидиране на записа от служителите на университета. Вторият вариант е цялостна регистрация с плащане на таксата  онлайн - чрез EasyPay или Epay, до генериране на входящ номер.

Кандидатите ще правят запис на данните си, задължително ще качват изображение на дипломата си за средно образование и ще плащат такса за участие в класирането чрез системата, която при потвърждаване на плащането ще генерира входящ номер. В този случай на кандидатите не се налага да валидират записа в Ректората на СУ, а сами ще разпечатват картончето с получения входящ номер.

За още по-голямо улеснение на кандидат-студентите от страната и през тази година СУ дава възможност за прием на
документи в офисите за набиране на кандидат-студенти в Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Петрич, Разград, Русе, Свищов, Силистра, Сандански, Сливен, Смолян Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: СУ Климент Охридски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как е възможно още да не са излезли резултатите от изпита по английски? Мина повече от седмица, какво се случва?!