С три медала се завърнаха българчетата от олимпиадата по астрономия и астрофизика

Константин Карчев завоюва златен медал
4 авг 2015 14:25,
6
С три медала се завърнаха българчетата от олимпиадата по астрономия и астрофизика
Снимка: СРООПН

Българският олимпийски отбор по астрофизика се връща у нас с един златен и два бронзови медала от тазгодишната девета Международна олимпиада по астрономия и астрофизика, която се проведе от 27-ми юли до 3-ти август в Индонезия, съобщават от Сдружението на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки.

В олимпиадата се включиха около 220 ученика от 41 страни. Както всяка година, те премериха сили в три индивидуални тура: теоретичен, практически и наблюдателен.

Със златен медал се окичи Константин Карчев от Американския колеж. Дилян Христов от НПМГ и Виктор Мирев от СМГ завоюваха бронзови медали.

Всички участници в отбора са се състезавали на международни олимпиади през минали години. Златният медалист Константин Карчев се е състезавал още на международни олимпиади по астрономия, астрономия и астрофизика и физика и има три сребърни медала.

Дилян Христов се е състезавал в отбора по астрономия и отбора на младите физици. Има два сребърни медала. Светлин Тотев има сребърен медал от Международната олимпиада по астрономия през 2014 г. Александър Атанасов и Виктор Мирев също имат зад гърба си сребърни и бронзови медали от предишни олимпиади.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поздравления за фантастичните успехи! Само малко уточнение, Виктор Мирев е от МГ-Варна, не СМГ :)
2
1
 
5
 
! Отговори
eli преди 8 години
Е това са българи юнаци!!! Поздравления!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на децата!