Не "мъртви души", а "летящи" деца в училищата

"Излитат" от школата, за да продават тикви
6
Не "мъртви души", а "летящи" деца в училищата
Снимка: Булфото, архив

Просветният министър Тодор Танев се оплака,че хазната губи по около 20 милиона лева годишно от фиктивно записани ученици, а сред тях имало дори студенти и пенсионери, лидерът на Синдиката на българските учители /СБУ/ Янка Такева се опита да го опровергае.

Още по темата
„Не мъртви души, а "летящи деца" има в образователната система", коментира тя, цитирана от БТА.

По думите й до 20 октомври много деца в различни региони на страната ще са "излетели" от училищата, за да продават тикви, да берат гъби и така да подпомогнат семействата си.

Други ученици ще заминат с близките си в страни в Европейския съюз за три месеца, за да ползват там социални придобивки, и после ще се върнат, поясни Такева.

Синдикалният лидер коментира, че политиките за обхвата на учениците са лоши.

Настояваме всяка социална политика да минава през образованието, всичко да е свързано с това ходят ли децата на училище, каза Янка Такева.

От СБУ ще поискат във всяко училище да има по един социален работник, който познава социалните проблеми на децата и на семействата им.

Учителите трябва да получат подкрепа от цялото общество да задържат рисковите деца в училище и затова КНСБ и СБУ ще предизвикат дискусия в Националния съвет за тристранно сътрудничество, добави синдикалният лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
uspokoite se преди 8 години
hvarlete zakona za zadaljitelno obrazuvanie do 8 class v gorata. i bez drugo nema daskali. da chetat Korana i Bibliata im stiga. predi 1000 godini kak sa jiveli bez uchilista i daskali, hem i Zlaten vek sa imali. a i mostovete im i do dnes sa zdravi.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пари вечно няма, но политиците дадоха от тях , за да плащат на ЧАСТНИТЕ училища! Така държавните училища ще закъсат още ,а учителите ща получават по-малко! За сметка на това, пари поличават "ЧАСТНИТЕ ", където учат децата на политиците и бизнесмените !БРАВО!
2
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Знаете ли колко е лесно?Паспортните служби подават информация към общинските администрации на колко деца в предучилищна и училищна възраст са издадени задгранични паспорти.От митниците връщат информация колко деца са напуснали страната,регистрирани по въпросните паспорти и..............край с учениците фантоми.................как обаче ще се реши въпроса с възрастните фантоми - това вече е много сериозен проблем.Пазете учителите!!На свършване са!!
1
1
 
15
 
! Отговори
8 преди 8 години
НАКАРАЙТЕ ДИРЕКТОРИТЕ И УЧИТЕЛИТЕ,КОИТО СА ВЗЕЛИ ПАРИТЕ ,ДА ГИ ВЪРНАТ И ТАЗИ ПРАКТИКА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ЯКО ДИМ!