Дълбоките деколтета – трън в очите на даскалите

Учителска акция за външния ученически вид в Пловдив
25 сеп 2015 09:04,
108
 Дълбоките деколтета – трън в очите на даскалите
Снимка: Reuters

Пловдивски училища забраниха дълбоките деколтета. Това е само едно от указанията, които давали учители на започналите по школата родителски срещи.

За външния вид на младите дами и господа в класните стаи имало изключително точни изисквания, които, ако не бъдели спазени, учениците не се допускали до територията на учебното заведение.

Така само преди ден момче от 7-и клас било върнато от портиера на едно от елитните основни училища в Пловдив само заради това, че детето било облечено в сив, а не в тъмносин дънков панталон, пише "Монитор".

Изискването на школското ръководство било панталоните за момчетата и момичетата да бъдат изчистени и на цвят тъмносини или черни.

Наред с това отгоре децата трябвало да носят още два елемента от училищната униформа, като например тениска в розов цвят за момичетата и син за момчетата с дълъг или къс ръкав, и суичър с емблемата на училището.

За момичетата били позволени обикновена пола, като основно изискване към облеклото било да не се виждат части от бельото или талията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
6
 
16
 
! Отговори
ученичка преди 8 години
Говорете си колкото и искате, с това ще си останете. Чичко спонсор,пардон голямата и истинска любов ще ми купи ново палтенце и ботушки за тази зима.Че сегашните са от миналата година и са демоде.
49
0
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Какво е "даскал"?Може да означава, различни неща. Може да означава уважително отношение към някой учител - Даскал Ботйов например, но сега по-честото използване е презрителното отношение към учителите, както е и в заглавието на тази статия. Това разбира се говори зле не само за автора, но и за тези, които плащат на този автор да пише подобни простотии.
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този дето е написал заглавието си има само банкова сметка където му превеждат парички за това което трябва да надраска.А учител е нямал,то си му личи
47
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Да жалко за България, били сме и в Европа- там такова нещо няма, поне имат възпитание и уважение към обществото а тука са като ***, даже по между си не мотат да водят нормален диалог! Нямам думи - елементарно възпитание нямат, нямат уважение към самите себе си. Това не е демокрация. Жалко и тъжно вече.
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До някойПрестанете да търсите под вола теле (Значи масово се говори за "даскали"). Даскал от Уикипедия, свободната енциклопедия - Даскал може да се отнася до: Архаизъм, означаващ учител... Димитър Стоянов, наричан Даскал Димитри, е български просветен деец, учител и книжовник от епохата на Възраждането. Костадин Мутафчиев, известен като Даскал Господин, е български учител и духовник, деец на Българското възраждане в Източна Македония. Ако Вие преподавателите не желате да сте просветници кажете
45
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
" Дълбоките деколтета трън в очите на даскалите "Аз имах Учители, но явно този, който е написал заглавието не ги е имал.
44
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя е малка,но вече знае.......как да прави като вятъра за някой китайски ***.Не се оплаквам,просто се възхищавам,колко е лесно и евтино вече да удариш нещо малко.
43
26
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
Униформата в България се свързва само се негативни неща и би трябвало да се накажат тези, които въвеждат униформи или елементи на униформи, както е в случая. Конституцията и законите на България не дават право на учителите да определят как да са облечени учениците, под какъв строй да маршируват и точно кои песни да пеят, докато маршируват с униформите си.
42
2
 
39
 
! Отговори
sostin преди 8 години
Тъжно е, децата ни , дъщерите ни са тръгнали така стремглаво по наклонената плоскост,че повече няма на къде. Глупавички са , мислят че на 14-15 вече са наясно с живота, мислят че като вече са се опраскали и са хванали бога за рога, гледат една от друга , като стада са, глупави наивни стада. Жалка история, на 16-17 вече са видели всичко,поне така си мислят де, а на 18 вече им е писнал живота и са отегчени, нама цели , няма амбици само поредния чичко който да им купи нещо........
41
5
 
19
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
Сирийците идват с по няколко хиляди долара в джоба. Познайте какво ще правят с дъщерите ви.
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да няма само доктори и инженери да изнасяме,нека малко и *** им дадем на Европата,все пак кат ще държим монопола на всичко нека е на всичко.
39
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даскалите са много *** значи, това даскалите са най-тъпите хора.
38
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво лошо има в тва момичетата да си показват задниците и гърдите и коремите.То за това кат ги подкарат батковците още от седми клас та не спирт да ги помпат до кът се оженят.
37
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът с деколтетата е, че не им е мястото в училище. Униформи трябва да има. Училището е за учене, а ученето без ред и дисциплина не е никакво учене, а отбиване на номера. Всичко има значение. Мнения от сорта "какво общо имат униформите с ученето" са малко несериозни, а работата в случая си от сериозните. В момента и без това е пълно с неграмотни млади хора, но пък с претенции, така че още такива не ни трябват. Родител съм, имам ученик вкъщи и виждам за какво става дума.
36
2
 
7
 
! Отговори
до някой преди 8 години
ех сигурен бях, че ще кажеш, че си имаш работа. Отивай да си я вършиш и спри да се излагаш колко пари взимаш поредния депресиран бачкатор :)
35
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата седмица видях група ученички, приличаха на *** - супер къси гащенца, оскъдни потници и поведение на магистраки чакащи някой да им скочи, направо се ужасих, това ли са младите момичета. Не съм за униформите, но трябва да се ходи в приличен вид, все пак това е училище, да не говорим, че за жалост в семействата им това не се възпитава и от там тръгва всичко.
34
4
 
2
 
! Отговори
afrosafari преди 8 години
Brei, ste stava s uniformi kato v africa li we :)
33
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По какъв начин е свързана униформата с доброто учене?
32
1
 
13
 
! Отговори
Гений преди 8 години
Някой, по-долу беше писал момичетата да ходят по п... Най-добре и момчетата да ходят по х... и веднага ще се разбира дали харесват дадена п... ( момиче ). Момичето вижда, че дадено момче я харесва, ако и тя го харесва, направо го хваща за х... и готово, няма любовни драми после.Кой измисли тия дрехи !?
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Униформи му е майката! Не може на училище да ходят като фолк-"певици", да не изпълзвам другата дума, че ще ме изтрият!Дори не е толкова трудно да се измисли как да изглежда, една риза бяла или светло синя с емблемата на училището и това е. Ако някоя се появи с пола тип колан - да си се връща дома или на пилона!