Дълбоките деколтета – трън в очите на даскалите

Учителска акция за външния ученически вид в Пловдив
25 сеп 2015 09:04,
108
 Дълбоките деколтета – трън в очите на даскалите
Снимка: Reuters

Пловдивски училища забраниха дълбоките деколтета. Това е само едно от указанията, които давали учители на започналите по школата родителски срещи.

За външния вид на младите дами и господа в класните стаи имало изключително точни изисквания, които, ако не бъдели спазени, учениците не се допускали до територията на учебното заведение.

Така само преди ден момче от 7-и клас било върнато от портиера на едно от елитните основни училища в Пловдив само заради това, че детето било облечено в сив, а не в тъмносин дънков панталон, пише "Монитор".

Изискването на школското ръководство било панталоните за момчетата и момичетата да бъдат изчистени и на цвят тъмносини или черни.

Наред с това отгоре децата трябвало да носят още два елемента от училищната униформа, като например тениска в розов цвят за момичетата и син за момчетата с дълъг или къс ръкав, и суичър с емблемата на училището.

За момичетата били позволени обикновена пола, като основно изискване към облеклото било да не се виждат части от бельото или талията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някаква грозна ученичка се прави на интересна с цел да и вдигате самочувствиетои да и обърнете внимание.
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да ги облечем в син докови манти и гащеризони да са всички еднакви........
28
3
 
7
 
! Отговори
ученичка преди 8 години
До 35 Мммм,колко повече от 400 лв.Ще ми дадеш ли телефона си ? Дискретна съм.Жената ти няма да рзбере ;)
27
4
 
8
 
! Отговори
до Някой преди 8 години
800 не са много повече от 400. Ученичката си е права за себе си. Ти ако си богаташче и станеш на възраст ще се превърнеш в спонсор на някоя млада ку*венска девойка и няма да имаш нищо против да си я припляскваш под носа на жена ти. Хайде не коментирай, да не се излагаш повече, че наспами темата, а принципите за които ще се хаванеш си ги остави за отвъдното. Тука на земята имаш ограничение от още 50тина годинки пробъбли.
26
5
 
5
 
! Отговори
Малко история преди 8 години
Колко бързо забравяте!!!Та нали отмяната на ученическата униформа беше "огромното постижение" на демокрацията след 1989-та година. Я си спомнете какво се говореше тогава за тази униформа! За какво искате пак униформа, искате си Тошо ли?
25
1
 
6
 
! Отговори
И.Б. преди 8 години
До Учителми той, Желев си е типичен ***. Какво уважение, виж му статиите?
24
6
 
4
 
! Отговори
ученичка преди 8 години
До 31 Ами, тати знае къде се слага запетаята, ама работи за 400 лв. А чичко спонсор, пардон голямата и истинска любов с който са седяли на един чин, не знае.Ами ми купува последните модели телефончета,
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въведете униформи! На всички ни е ясно с какво се занимават тия деца след училище, но нека поне в час да не демонстрират хобито и бъдещата си професия. Защото на всички ни е ясно, че ще свършат или на магистралата или ако са малко по-умни като танцьорки на пилон.
22
1
 
4
 
! Отговори
оФца преди 8 години
До Порасналаказва се лого. Колкото време ти е трябвало на теб на тяхната възраст, толкова ще им трябва и на тях сега.
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не разваляйте гледката по улиците
20
14
 
3
 
! Отговори
ученичка преди 8 години
Много ви разбира главата.Да не мислите,че телефончетата,ботушките,дрешките,очилата и елитните заведения са без пари? Аз де не съм някоя ***,да нося блузка или поличка на повече от един месец?
19
3
 
21
 
! Отговори
Учител преди 8 години
Златко Желев и всички журналисти, престанете да говорите за учителите като за "даскалите"! Как учениците да уважават преподавателите си, след като обществото има такова отношение към тях? Приятно ли ви е, когато чуете подигравателното " журналята"? Докато не се научим да уважаваме всяка професия, всеки човек, който се труди почтено и насаждаме присмех и пренебрежение, още много има да патим в България!
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В ОСНОВАТА СЕДЪТ РОДИТЕЛИТЕ , ТЕ СА КАТО *** ОБЛЕЧЕНИ А ВИЕ ИСКАТЕ ОТРОЧЕТО ДА БЪДЕ ПО ДРУГО ЯЧЕ , ОСТАВЕТЕ ГИ МАГИСТРАЛАТА Е ГОЛЯМА И ЗА ТАМ ТРЯБВАТ ХОРА
17
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Униформи... Де остана свободата. Комунизма се завръща :(
16
2
 
13
 
! Отговори
ХХЛ преди 8 години
Не са трън никому. Но проституският образ следва да се натрапва само на онези, които го уважават или поне се интересуват от него, а това не следва да се случва в училище или на други места, имащи нещо общо с образование и култура. Голите кифли да мятат физиологичните си подробности по чалготеките и клубовете, където се събират със себеподобни. Не е нужно всеки да им гледа телесата.
15
2
 
20
 
! Отговори
ха, ха преди 8 години
Изпитвам огромно удоволствие, че вече не преподавам!Особено след такива заглавия на статии!Хората извън училище ИДЕЯ СИ НЯМАТ какво се случва там.
14
3
 
27
 
! Отговори
SA преди 8 години
На първия учебен ден бяха облечени като ***,а какво очаквате да е сега?!Евала на"родителите"!
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те половината са без прешки под полите, те в деколтетата се огледали.
12
4
 
16
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Недопостимо е да има толкова голота в училище! Не е морално редно! Това е безобразие!
11
3
 
26
 
! Отговори
ученичка преди 8 години
Ако не съм облечена така,как чичко спонсор,пардон голямата и истинска любов,ще ми вземе новия Самсунг галакси ?