"Дни на кариерата" в ТУ-София с 10-то юбилейно издание

96 са фирмите, заявили участие на форума
19 окт 2015 16:45, Анисия Иванова
2
"Дни на кариерата" в ТУ-София с 10-то юбилейно издание
Снимка: ТУ-София

Десетото юбилейно издание на форум "Дни на кариерата” ще се проведе в Техническия университет - София на 20 и 21 октомври 2015 г. По традиция и тази година компаниите, заявили участие в него, ще представят информация за своята дейност, за свободните стажантски и работни позиции, за стипендиантските си програми.

Това са големи и средни фирми, здраво позиционирани както на българския, така и на международния пазар на труда в областта на компютърните технологии, телекомуникациите, машиностроенето, енергетиката, авиационната техника и др.

За тези десет години изложението "Дни на кариерата“ показа, че връзката между бизнеса и образованието е напълно възможна - образованието се учи от бизнеса, и бизнесът се учи от образованието - това е формулата, която беше зададена през годините.  

Работодателите показаха, че имат силно желание да наемат за своите нужди наши студенти, добре образовани и квалифицирани млади инженерни кадри, които да допринесат положително за развитието на новата българска икономика. Доказателство в тази посока са ежегодно нарастващият брой на фирмите участници в това изложение, както и все по-засиленият интерес на студентите към кариерното събитие, в рамките на университета.

Благодарение на "Дни на кариерата” в ТУ – София  хиляди наши възпитаници намериха работа или стаж в екипите на водещи и добре познати на родния и международния пазар компании в областта на високите технологии и инженеринга. Ежегоден организатор на събитието е Кариерният център на ТУ – София.

Десетото юбилейно издание на форума "Дни на кариерата” в ТУ – София тази година съвпада със 70-годишнината на Университета (24 октомври), чийто патрон е президентът на РБългария, Росен Плевнелиев, който е възпитаник на ТУ - София.  Юбилейното издание на кариерния форум е част  от серията университетски мероприятия, посветени на тази годишнина.

96 на брой са компаниите работодатели изявили желание да участват в юбилейното издание на изложението. В рамките на двата дни те ще се срещнат с наши студенти на щандовете си, разположени в три учебни корпуса на ТУ- София – 1,2 и 12 блок.

Наред с изложението по традиция всяка година се провеждат серия от фирмени презентации и уъркшопове. Тази година те ще са 21 на брой през двата дни на събитието. Официалното откриване на събитието за медии, гости, участници и студенти ще се състои на 20 октомври, от 10:00 часа, в централното фоайе на 12 учебен корпус на ТУ – София.  Медийни партньори са: "Джоб Тайгър TV", “Инвестор.БГ”, вестник „Нов технически авангард”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
Ivo преди 8 години
Здравейте Днес.БГ. Възпитаник съм на ТУ, верно бивш вече, но напълно наясно какво става там. Такова фиаско като Дни на кариерата е само и единствено загуба на време и пари, породена от фирми, идващи на изложението без да предлагат работа, без да предлагат сводобни позиции и адекватни стажантски програми, а само за оправдаване на командировъчните и нестоене в офиса за поредния работен ден.На въпроса какво можете да ни предложите като позиция се отговаря - ми нищор ние нямам свободни места! Евала
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
-Брат , ти не беше ли завършил ТУ?-ДА! -Ходи загаси лампата тогава ....