МОН отстъпи: Дългата ваканция през лятото остава

Частично се орязва почивката след 1 кл., 4 кл. и 7 кл.
30 окт 2015 22:51,
21
МОН отстъпи: Дългата ваканция през лятото остава
Снимка: архив Булфото

Просветното министерство отстъпи частично пред недоволството срещу намерението му да съкрати лятната ваканция на учениците. Ведомството на Тодор Танев обяви преди седмица идеята си за по-дълга учебна година и по-кратки ваканции.

Още по темата
Това обаче провокира вълна от несъгласие от страна на учители и ученици. В резултат на това министерството частично отстъпи от предложението, съобщи ”Нова телевизия”. Увеличение все пак ще има, но то ще е минимално.

С една седмица повече ще учат първолаците, а с две повече - четвъртокласниците и седмокласниците.

„Надявам се този път нашето предложение да бъде прието от всички”, заяви заместник-министърът Ваня Кастрева. Тя обясни, че за екипа е важно промяната да бъде не само добре обоснована, но и добре приета.

”Нашето желание е наистина образованието на децата да бъде съизмеримо с това на техните европейски връстници”, каза още зам.-министъра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Калина Станкова преди 8 години
ДЕЦАТА НИ НЕ СА РАЗМЕННА МОНЕТА ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ !!! ТЕ ЗАСЛУЖАВАТ НАЙ-ДОБРОТО !!! НА ДЕЦАТА ИМ СЕ ПОЛАГАТ МНОГО НЕЩА !!! НЕ ИМ ОТНЕМАЙТЕ ОТ ДЕТСТВОТО !!!
9
0
 
3
 
! Отговори
Didasko от село преди 8 години
Абе в училището ни не е както преди, я има я нема 30-40 деца, ама било защитено. Персоналът същия. Не виждате ли какво става по света - автобуси, големи средишни училища, пълни класове, добро заплащане, добри резултати. Още много неграмотни ще произвеждаме. Какво е това външно оценяване - директора да диктува /подсказва/- сакън у-щето да не е на последните места.Няма министри с кураж да направят истинска реформа. Слагат едни за самата длъжност, че им е обещано Министерски пост.
8
0
 
7
 
! Отговори
99 преди 8 години
Големият проблем-да се съкрати ваканцията на учениците!?Много мислене е паднало!Мило и драго ще давам децата ми да учат в чужбина! В която и страна да е няма да има подобни простотии,измисляни непрекъснато от Кастрева и Дамянова!Предлагам да се проведе референдем на тема:"Кой иска да остане да живее в България,ако има възможност да бъде в друга страна?"Дори и бежанците,бягащи от смъртта не желаят да останат тук!?
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все гледаме другите страни, но там , където не е необходимо. Моето предложение е да съкратят лятната ваканция, за сметка на зимната.ЗИМНАТА да е около 20 дни или целия месец февруари след приключванвто на 1 срок, и тогава да се учи до 15 или 30 юни. А може и да се използва хубавото време на септември и да се започва уч.година от 1 .09.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Учителките в занималните обясняват добре, стига да има кой да ги чуе. Една ПИГ трябва да и минимум от 25 деца. Късмет е ,ако са от един и същи клас, но в повечето случаи са от два и повече. Госпожите от сутринта дават ,колкото се може повече задачи , в противоречие с всякакви нормативни изисквания. Възпитателят се чуди коя по-напред да обясни и на кой клас. Така че и тук трябва да има някаква реформичка, за да може наистина да няма домашно за вкъщи.
5
0
 
19
 
! Отговори
бай дядо преди 8 години
Обявената реформа е опит за замазване на очите на хората. Променят това което няма нужда от реформиране.Прочистете учебниците от ненужната и безсмислена информацияДиректорите да са на мандатен принцип, и не повече от два мандатаПрочистете училищата от ненужните длъжностиНа два месеца учение да има по 10 дни ваканцияПовече практическа насоченост на обучението, а не суха и ненужно подробна информацияИ много, много други неща
4
0
 
22
 
! Отговори
МОН преди 8 години
От МОН да направят справка на колко деца се пада една учителка в детската градина в Холандия, Германия, Испания, Англия, Дания, Новегия, Австрия и т. н. Навсякъде на 6 деца се пада една учителка и това се води група. Дори в САЩ са 12 деца и 2 учителки да не говорим за помощния персонал. Само и единствено в България на 32 деца се пада една учителка. Това е трагично! Как е възможно това? Който е родител знае как се гледат деца ами група от 30 деца си е съдизъм сорямо учителите!
3
1
 
10
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
ЕДНА КРАСИВА СНИМКА ДЕЦА ИГРАЕЩИ НО ВИЖТЕ РЕАЛНОСТА ТРОТОАРИТЕ БУРДЮРИТЕ ПЛОЧКИТЕ ЖИВА ТРАГЕДИЯ ТРЕВАТА НЕПОЧИСТЕНА УЛИЦАТА НЕИЗМИТА ПРАШНА СТЪЛБОВЕТЕ И ЛАМПИТЕ ОТ ДР.ЖИВКОВО ТОДОРОВО ВРЕМЕ,НЕ ИЗРЯДНИ УГРАДИ И НЕИЗМАЗАНИ КЪЩИ РУШАЩИ СЕ ЗАЩО ДОПУСНАХТЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ ВСИЧКИ ДЕМОКРАТИ ЗА 25 ГОДИШНО УПРАВЛЕНИЕ ЗАЩО ПРОДАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД????
2
0
 
35
 
! Отговори
Учител преди 8 години
Омръзнаха ми с тези реформи. Резултатите са все по-неграмотни ученици. Така и не разбрах защо трябваше да разтягат средното образование до 12 клас. Сега пък ваканциите на децата били дълги. Който дойде на власт и се чуди каква простотия да измисли.
1
0
 
46
 
! Отговори
Ганев преди 8 години
Кой *** измисли съкращението на ваканцията?Така и никой не разбра, че не е важно колко ще учиш, а какво ще научиш!