BG учител ще избира най-иновативните си колеги

Информатикът от Шумен вече сам е печелил приза
Обновена: 8 яну 2016 19:23 | 8 яну 2016 19:09,
8
BG учител ще избира най-иновативните си колеги
Снимка: Wikipedia

Учителят по информатика в СОУ "Сава Доброплодни" в Шумен Ангел Ангелов е избран от компютърната компания "Microsoft" да бъде част от жури, което ще определи най-иновативните преподаватели в света.

Ангелов обяви пред БТА, че заради постиженията си в използването на информационните технологии в обучението на ученици, самият той е спечелил през миналата година една от трите награди на компютърната компания - за иновативен учител. Той е заел второ място в конкурса.

По думите му, след доброто му представяне вече могат да бъдат номинирани не само един, а 20 български учители за ежегодната награда, която се връчва на преподаватели от цял свят - за иновативни методи и добри практики в обучението.

За отличието през настоящата година са номинирани петима български преподаватели, уточни Ангелов. Той допълни, че наградите на компютърната компания се очаква да бъде връчена през април в Будапеща.

Учителят припомни, че е бил предложен от своя колежка да получи и наградата за изявени преподаватели "Global Teacher Prize" на фондацията "Варки", която е в размер на 1 млн. долара. За отличието са номинирани общо трима преподаватели от България, но нито един от тях не е класиран сред първите петдесет, които ще могат да получат наградата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Читател преди 8 години
Хайде да избира , че още малко и... няма да има учители. Ето сега четох за поредната гавра над учителка в Севлиево.
3
7
 
1
 
! Отговори
г преди 8 години
Пука ли му на някой !
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DO NEA N 1 AZ POHVALA NA TEB--TI NAMEN
1
1
 
10
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Познаваме се и съм горда с това ! Браво ! Поздравления !