Къде са МВР и прокуратурата, когато бият учители?!

В закона няма механизъм за защита на преподавателите
43
Къде са МВР и прокуратурата, когато бият учители?!
Снимка: Булфото, архив

След поредния случай, при който майка нападна учителка в Севлиево само преди три дни, синдикатът "Образование" към КТ "Подкрепа" излезе с декларация, в която се посочва, че преподавателите са шокирани от бездействието на институциите при зачестилите и недопустими действия на агресия.

Още по темата

Според синдикалистите се затвърждава неприятното усещане в обществото, че живеем в държава, в която грубо се погазват и не се спазват законите, а учителите може да бъдат вербално и физически унижавани.

"За пореден път имаше побой над учителка с нанесени физически наранявания при изпълнение на задълженията й", посочват от учителския синдикат и допълват че за съжаление, отново МВР и прокуратурата, неглижират проявената агресия и сриването на авторитета на български учител.

В нея се отбелязва, че "в новия и доста дебел като обем образователен закон няма механизъм за защита на учителите от реваншизма на родителите".

Напротив - увеличава се влиянието на родителите върху директори и учители чрез бъдещите обществени съвети, без да им е вменен и намек за отговорност. Родителите нямат отговорността да търсят и обезпечават допълнително финансиране на учебните звена, да предлагат обществени кампании за подобряване на образователните политики, но имат свободата да контролират и да се намесват в управлението на образователния процес, без да имат компетенции за това.

Синдикатът "Образование" е неудовлетворен и от това, че след доста драстични случаи на брутално отношение към учители в България, отговорните министерства не направиха нищо за превенцията и за пропускателния режим в училищата.

Затова синдикатът продължава да настоява българските училища да имат затворен режим и външни лица, в това число и родители, да не се допускат свободно и безконтролно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
16,Не се прави на неразбиращ. Става въпрос за нещо много важно, което за съжаление има антисоциален ефект.После си помисли кой и защо се опитва да нагрубява хората с израза болен мозък, само защото те мислят по начин, различен от неговия. Може пък някой наистина да има мозъчен проблем.
11
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
"Къде са МВР и прокуратурата, когато бият учители?!" Нелеп въпрос. Тия ги търсете само когато са им застрашени личните интереси, заплати, превилегии, бонуси.....Само тогава изпълзяват от някъде и може да бъдат забелязани....
10
4
 
0
 
! Отговори
10 преди 8 години
До Анонимен 14Абе ти болен мозък ли си, какъв си .... Давал част от парите си на ромите ??? Ами не им давай ! Кой те кара да им даваш ???
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 10На това разделение много държат самите роми, то им носи облаги.Ние пък на сме съгласни част от парите ни да отиват за издръжка на многобройната челяд на население, по-голямата част от което не внася нищо в хазната, а само източва от нея. Това намалява пенсиите на родителите ни и принуждава много от нас да остават само с по едно дете.Не се опитвай да ме агитираш да карам и аз по ромски тертип, та държавата да дава и на мен.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как къде ? Спят в патрулката !!!
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3Льольо, кой ти е казал, че малограмотна ромка може да прецени по-добре от учителката какво е нужно на едно дете в даден момент?Откъде знаеш, че краката на детето са били наистина мокри?Откъде знаеш защо ромката е искала да си го вземе и дали това е било за доброто на детето или просто ромката си е имала някакви лични планове и цели?
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До какво има да мислим?Защо трябва да се делят хората според вида на професията им ....А защо трябва да делим децата на роми и нероми ???? .....според теб ????
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Agresiata ne e pravilna, no i uchitelkata e kriva. Nito ima vlast da spira deteto, nito e bila prava da iska da go spre. Roditelia e posledna instancia, ne uchitelia. Za roditel takova povedenie drazni.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как къде бе ? На оперативка в кафето , как къде ???
3
4
 
8
 
! Отговори
какво има да мислим? преди 8 години
Защо трябва да се делят хората според вида на професията им, когато става въпрос за агресия срещу длъжностно лице в момент, когато то изпълнява трудовите си задължения?ромката, разглезена от анормалното толериране на нейния етнос, влетява докато децата са в час и пребива учителката, защото си е въобразила, че нейното дете - ромчето, трябва да получава някакви специални грижи, по-големи от грижите, които се полагат на другите деца.подобна биячка е за затвора, а децата й - в социален дом.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разследват убийството на русенския пинчер
1
3
 
0
 
! Отговори
Помощ преди 8 години
Бият Паниковски!