Къде са МВР и прокуратурата, когато бият учители?!

В закона няма механизъм за защита на преподавателите
43
Къде са МВР и прокуратурата, когато бият учители?!
Снимка: Булфото, архив

След поредния случай, при който майка нападна учителка в Севлиево само преди три дни, синдикатът "Образование" към КТ "Подкрепа" излезе с декларация, в която се посочва, че преподавателите са шокирани от бездействието на институциите при зачестилите и недопустими действия на агресия.

Още по темата

Според синдикалистите се затвърждава неприятното усещане в обществото, че живеем в държава, в която грубо се погазват и не се спазват законите, а учителите може да бъдат вербално и физически унижавани.

"За пореден път имаше побой над учителка с нанесени физически наранявания при изпълнение на задълженията й", посочват от учителския синдикат и допълват че за съжаление, отново МВР и прокуратурата, неглижират проявената агресия и сриването на авторитета на български учител.

В нея се отбелязва, че "в новия и доста дебел като обем образователен закон няма механизъм за защита на учителите от реваншизма на родителите".

Напротив - увеличава се влиянието на родителите върху директори и учители чрез бъдещите обществени съвети, без да им е вменен и намек за отговорност. Родителите нямат отговорността да търсят и обезпечават допълнително финансиране на учебните звена, да предлагат обществени кампании за подобряване на образователните политики, но имат свободата да контролират и да се намесват в управлението на образователния процес, без да имат компетенции за това.

Синдикатът "Образование" е неудовлетворен и от това, че след доста драстични случаи на брутално отношение към учители в България, отговорните министерства не направиха нищо за превенцията и за пропускателния режим в училищата.

Затова синдикатът продължава да настоява българските училища да имат затворен режим и външни лица, в това число и родители, да не се допускат свободно и безконтролно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
къде са МВР и прокуратурата когато бият учители?Пазят Доган и Местан
31
3
 
10
 
! Отговори
А бе мислители, преди 8 години
Някой нахлува по време на учебен час и бие учителката.Това е, което следва да взриви общественото мнение.Този някой е майка и относно нейните деяния е заведена преписка. Ако това се случи в САЩ, още същия ден социалните служби щяха да са извели от дома й всички нейни деца, колкото ги има.Изясняването дали учителката има провинение е отделен въпрос и проверката няма да й се размине.Но майката побойничка ще види зор докато си върне децата- наказание, после пробация, обществено заклеймяване.
30
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох, само като ги видях в неделя по ТV-то - "дългогодишната преподавателка" и изрядната й дъщеричка, стъкмена у дома с тениска, на която пише "Ученически съвет", и ми се изясни картинката. Пък обясненията й - "детето било обгрижено", "майката звъняла цял час, тя, милата, не й вдигала, чак се наложило зам.директорката да дойде и да изнесе телефона, че да не пречи" - ми то много сложно да вдигнеш и да кажеш, че детето е преобуто, ако е било така. Море пусти бой!
29
1
 
1
 
! Отговори
Antivirussystem преди 8 години
Da si nosiat gazmaski, stitove i kopia :-):-):-):-)za ot brani:-):-):-)
28
2
 
2
 
! Отговори
Istoria преди 8 години
Stom nabivat v glavite na uchenicite nonstop 12 godini samo voini, haiduti i partizani - pada im se!:-)
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само бой до като станат хора !!!!
26
4
 
14
 
! Отговори
До №30 преди 8 години
МНОГО СТЕ ПРАВА! МОЖЕТЕ ДА "ПРАВИТЕ" С ДЕТЕТО " КАКВОТО СИ ИСКАТЕ"- ДА ГО КАРАТЕ ДА КРАДЕ,ДА ПРОСИ ИЛИ ПРОСТИТУИРА И НИКОЙ НЕ "ТРЯБВА" ДА ВИ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ! Б Р А В О! Знаете ли колко" ромски" родители разсъждават и действат като Вас?!
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
30,Гурбетчийо, не наливай масло в огъня и не се старай толкова много да убедиш хората, че племето ти наистина не бива да живее в Европа, нито да контактува с лица от други народности.
24
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак казвам - само бой на учителите, и да внимават в час !!! Като не им харесва .... в бюрото по труда !!!
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Има отношение, 25.....Ами този един дето твърди че не са роми гледа телевизия ! А по нея дадоха изявление на бабата на детето, която пък изобщо не е ромка ........ имаше изказвания и от други родители и деца че са недоволни от даскалицата .... и никой не беще от ромски произход ....
22
3
 
14
 
! Отговори
Има отношение, 25 преди 8 години
Някой си въобразява, че може да нахлуе в час и пред децата да пребие учителката им. Какво е било впоследствие състоянието на тази учителка, също се разбра.И в крайна сметка излиза, че всички медии лъжат, че биячката е ромка, а само един, който пише тук твърди, че тя не била ромка.Етносът нямаше да е от значение в този случай,ако побоищата над длъжностни лица не бяха специалност на един точно определен етнос.За това става въпрос, за респекта и уважението спрямо институциите.Иначе няма държава
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ама, разбира сеКакво значение има, че то може да изпусне част от материала и после да затормози целия учебен процес, ако се наложи даскалицата повторно да пояснява специално за него?- - - - -От много "учебни процеси" си из.куфял от всякъде !!!!
20
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бийте даскалите, а продажните атакизи!
19
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само бой по учителите до като не станат хора !!!
18
7
 
6
 
! Отговори
Ама, разбира се преди 8 години
На ромката й е кефнало точно в даден момент да си вземе детето. Какво значение има, че то може да изпусне част от материала и после да затормози целия учебен процес, ако се наложи даскалицата повторно да пояснява специално за него?И как така ще принуждават госпожа ромката да се разкарва втори път до училището?Ама какви са тези своеволия, бе?Я веднага да се намеси БХК. Биячката е преценила, че точно в този момент иска да си прибере детето. А какво е преценила учителката, няма никакво значение.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не говорете глупости !!! Жената изобщо не е ромка, нито пък детето и ! А и това няма никакво отношение към въпроса !!!
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са МВР и прокуратуратае как къде - чакат си пенсията и гледат да не се преуморят.
15
5
 
11
 
! Отговори
До 15 преди 8 години
Имам дете и съм много загрижена за него, но няма да я набия, имам директор, при който да се отиде. Като си чел толкова внимателно, да беше видял, че са подсушили дететто, а то изобщо не е обичало много да е в час, та може и в този случай да си е търсело причина да излезе. Не може всеки път, когато нещо не ни изнася, да налитаме на бой, но понеже много от нас го смятат за оправдано, затова сме на тоя хал.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 11Откъде знаеш, че тази жена казва истината? Това, че е ромка го разбра цяла България.Някой нахлува в час и пребива учителка. Случаят няма да скандализира само онзи, който понякога се представя тук с ник Гурбетчия, но дори и когато не го прави, пак пише само с главни букви.
13
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ромка , неромка, не е работа на даскалицата да казва и определя какво ще правя с детето си !!!Щом е преценила жената да си прибере детето - си го прибира !!! А на оная даскалицата като не и харесва или изнася .... да напусне !!!