Прехвърлят бияча от Бургас в "специално" училище?

Такъв тип училища са наблюдавани от полицията
14 яну 2016 16:00,
26
Прехвърлят бияча от Бургас в "специално" училище?
Снимка: Facebook

16-годишният ученик, който изби четири зъба на възрастен мъж в градския транспорт в Бургас, да бъде преместен в училище с по-специален режим. Такова предложение са дали експерти с дългогодишен опит на образователния министър проф. Тодор Танев.

"Такива училища са съвсем малко, но има такива, които се наблюдават от полицията", заяви пред журналисти министърът.

Още по темата

"Преди няколко месеца в Сливен имаше случай на насилие срещу учителка, но майката тогава се извини и учителката не направи по-нататъшни постъпки за съдебно решение", припомни министър Танев. 

Той обаче допълни, че в сегашния случай с пребитата учителка в Севлиево, това няма да се случи.

"Няма да оставим ненаказан този случай или поне, каквото зависи от нашето министерство, тъй като не сме правосъдието, нито сме полицията. Ще има преследване, дотогава, докато не получим едно справедливо възмездие", заяви министър Танев.

Той припомни, че преди осем-девет месеца беше лансирал идеята за специално криминализиране на подобни посегателства срещу учители и ученици, но за съжаление не е стигнало времето това да се направи с предишния министър на правосъдието Христо Иванов.

Министър Танев каза, че се подготвя национална среща за политики и практики за сигурността в българското училище. Този проект ще включва представители на образованието, на МВР и правосъдието, на МТСП, на Министерството на младежта и спорта, на ДАНС и на Държавната комисия за закрила на детето.

"Целта е с всички тези държавни институции да изработим точен и стриктен проект за ограничаване на подобни случаи и за тяхното наказателно преследване", обясни министър Танев.

Той коментира обаче, че "не може да се сложи полицай след всяко дете и не може да се сложи полицай зад всеки учител да го брани, но ако се вземат строги мерки, те ще рестриктират по-нататъшни посегателства, поне в някакъв съществен процент".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Прехвърлете ми го в нас, не в някакво училище дето ще прави каквото си иска. Прехвърлете го в нас, аз ще го обуча за една седмица. Ще го направя като котенце - ще слуша и ще те гледа в очите... 1 седмица, само бой и глад. Бой и глад, бой и глад. Когато свикне с глада, продължаваме само на бой. Докато му окапят ушите. Така ще го обуча, че като му кажеш скачай, няма да пита "защо?", а ще пита "колко високо?" Как един такъв не ми се падна на мен някъде по улиците? 300 кила ще го направя за 2 минути
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е важно мама и тати, как възпитават детето си. Винаги може да те изненада с някоя простотия, но да избие зъби си е вече ясна семейната среда. Опростяването е като епидемия, масово децата имат пред себе си "модели" на поведение, цигарите, ракията, цял ден чалга канала, марковите дрехи и мощната кола. Е какво да стане с това дете?
17
0
 
1
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
Този младеж мисля, че ще го оправи само 30 дни в първи отряд на Дупнишката академия.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Туй същото разбойниче като онова дето си намери майсторите дето се прави на много голям мъж обаче и го пратиха в небитието.да е за урок на всучки не се злоби че ме знаеш *** кой ще попаднеш
15
0
 
6
 
! Отговори
Бичето преди 8 години
Ушко.......)))))))))))
14
0
 
18
 
! Отговори
Ico преди 8 години
Глупавите селянчета няма ли да се научат вече?!? Колко такива специални училища трябват... Маймуните имат повече мозък и не удрят възрастните.
13
0
 
41
 
! Отговори
трудът възпитава преди 8 години
А мърлата с калните обувки върху седалката? Това си е дребно хулиганство.Ако не беше просташката и постъпка нищо нямаше да се случи.И с нея да се занимаят подобаващо училищните власти и полицията.Такива трябва и е наложително да изпълняват обществено полезен труд-тази да чисти автобуси половин година рано сутрин преди да отиде на училище.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В дсклозета има седемдесет хилядна банда щатни потомствени ***. Нещатните слухари един господ ги знае. Сигурно общо са над двеста хиляди. Тоест на всеки тидесе-четиридесет човека се пада по едно корумпе. И пак реват че това не можело,онова не можело,малко били, стресирани са много. След като не може и вас да ви няма.
11
1
 
17
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 8 години
Специално училище !!! Що пишете глупости !!!Няма такъв вид училища !!! Да не е в Италианския лицей !!!
10
0
 
16
 
! Отговори
Sarafovo преди 8 години
До АнонименСарафово е кв.на Бургас ,Знаеше се ,че е от Сарафово -за това толкова бързо го откриха ,ако беше от Меден Рудник надали щеха да го открият . А и в автобуса са пътували хора от Сарафово !!
9
47
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Случилото се не е никак хубаво и не го оправдавам, но що се отнася до тази пенсията, на която са й избили 4 зъба, някой пита ли какво точно е казал? Защото някои са много нагли и се заяждат и псуват, а после се жалват. А и в крайна сметка сегашното поколение кой го е възпитавал? Нали пак тези същите пенсии, сами са си отговрни..
8
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече го виждам 18-годишен зад волана на бащината кола как бибитка на пешеходците, които му пречат и им скача на бой.
7
1
 
20
 
! Отговори
аож преди 8 години
Дай ще му ударя един в зъбите на тоя и ще се оправи. Повече на бой няма да налите. Ще си влезе в час момчето.
6
1
 
27
 
! Отговори
Drobeca преди 8 години
Такива ми ги дайте на мен преди две години помлях един подобен индивид за дето биеше бездомни хора.
5
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя *** трябваше да попадне на двама 30 годишни братя в автобуса, да го ступат, а не да бие беззащитния дядо.
4
1
 
39
 
! Отговори
Честито преди 8 години
Лекенцето спортистче, си получи 5-те дни слава. Следващата новина ще бъде в кой затвор са го вкарали. Две години има още до висшата цел. А дотогава този и жени ще почне да млати. Има потенциал.
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако беше станало в София можеше и да се измъкне!!!!! Все пак много хора сме!!!но в малките населени места всички се познават!!!!! А Бургас не е чак толкова голям!!!!!!!!БРАВО НА БУРГАС МОГАТ ДА СЕ ГОРДЕЯТ, ЧЕ СА ОБЩНОСТ И, ЧЕ ПРЕСТЪПНИКА СЕ РАЗКРИ!!!!!
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВИЖТЕ ПРИЯТЕЛКАТА МУ!!!!!ТО СИ И ЛИЧИ НА МУТРАТА , ЧЕ Е ***!!!!!!!!
1
1
 
35
 
! Отговори
некъф там преди 8 години
Каква ЕнтелегЕнтна физиономия е направил...