Борим снега с машини от времето на Тато

Някои от снегорините са на по 30-40 години
Обновена: 19 яну 2016 08:09 | 19 яну 2016 07:22, Александър Попов
71
Борим снега с машини от времето на Тато
Снимка: Булфото, архив

Част от машините на фирмите, поддържащи пътищата, са още от времето на Тато. И нормално - лесно се повреждат и затова не успяват да се справят със снегопочистването на шосетата при тежки ситуации, пише "Монитор".

Някои от тях надхвърлят възраст от 30 години, други пък някога са били в резерва на армията и с десетилетия са стояли в складовете. Според автомобилни експерти това също ги прави ненадеждни.

Не бива да се забравя и фактът, че са съветски машини, харчещи астрономически количества гориво. Тези на базата на автомобила ЗИЛ в зависимост от модификацията горят от 37 до 43 л на час.

Инж. Павел Диковски, председател на Браншова камара „Пътища”, обясни, че броят и типовете на машините трябва да се съобразяват в зависимост от районите, където ще работят.

В началото на сезона бе обявена готовността на около 3000 машини, които да се занимават със зимна поддръжка. Като цифра това е достатъчно за цялата републиканска пътна мрежа от почти 20 000 км шосета. От пътната агенция не предоставиха информация колко от машините, ангажирани в последните дни с разчистване на снега, са се повредили.

По данни на АПИ в нощта срещу понеделник сняг по пътищата са разчиствали 1100 машини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: снегорини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
27
 
! Отговори
Разумен бизнесмен преди 8 години
Момчета, аз съм разумен бизнесмен в скоби мутра. Да не мислите, че фирмата ми ще инвестира за техника или добри заплати? Да не съм луд? По-добре печалбата да се разпределя между мен и моите любовници, курорти, яхти и екскурзии в Тайланд, Дубай и Монако. Така е честно. Казвам ви - ринете си снега, аз си летя напред-назад. Вие сте бедняци, аз съм много велик. Само ме е страх че, след няколко години всички ще избягате и няма кой да ми рине сняг за 600 лв.
6
2
 
21
 
! Отговори
ПреЦедента преди 8 години
Като изпапкаме наследството от Тато , ко прайм после? Заемчета , ала Боко?
5
4
 
3
 
! Отговори
човек преди 8 години
Задължително ли е всеки да знае кой е Тато,номер две явно не знае,но това не е причина интелигентните българи да му слагате минуси-----на въпрос минус ха ха де се е чуло и видяло--- да само тук
4
18
 
8
 
! Отговори
ДО НОМЕР 4 преди 8 години
глупости говоришедно време се чакаше по 10+години за кола и хората нямаха коли и не беше проблем че пътя не е изчистен или е затворен
3
1
 
20
 
! Отговори
ДС преди 8 години
И какво лошо има ? Работят, вършат работа. Вярно горят повече и какво от това да ги изхвърлим ли ?
2
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой е този Тато
1
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То ако не беше прословутото време на Тато с натрупания запас, откъде щяха да крадат мутрите.