Добрата новина: Триумф на златните ученици на България!

Отнесохме олимпийските медали по математика и информатика
19 яну 2016 15:30,
49
Добрата новина: Триумф на златните ученици на България!

Грандиозен успех за България постигнаха българските ученици на 12 Жаутиковска олимпиада по физика, математика и информатика, провела се в Алмати, Казахстан. Момчетата и момичетата ни се прибират с 5 златни, 4 сребърни и един бронзов медал.

В отборното класиране Софийска математическа гимназия е на първо място. Учениците от СМГ надвиха 54 отбора от 17 страни, сред които Русия, Румъния, Сърбия, Армения, Грузия, Беларус, Украйна, Индонезия и други.

В раздел "Математика" златен медал грабнаха Александър Чергански (12 клас), Деница Маркова (12 клас), Виолета Найденова (11 клас).

12-класникът Даниел Атанасов се връща със сребърен медал.

В раздел "Информатика" ненадминатият Христо Венев от 12 клас се връща с първото място и златен медал. Сребърен медал е присъден за Иво Дилов (12 клас).

Във Физиката злато завоюва Светлин Тотев от 12 клас, а Никола Пулев – сребърен медал.

Преподавателите на учениците от СМГ са: Математика – Линка Минчева, Иван Симеонов и Стойчо Стоев, физика – Илиан Илиев, Информатика – Бойко Банчев.

Със сребърен и бронзов медал се завръщат шуменските информатици – Антон Чернев и Иван Ганев с ръководител Бисерка Йовчева.

Международна "Жаутиковска олимпиада" се провежда от 2005 г. насам, като Софийска математическа гимназия участва от 2007 г.

В престижното състезание участват отбори на специализирани физико-математически училища. Целта е да се пропагандират науките математика, информатика и физика, както и да се развива международното сътрудничество и да се установят приятелски връзки между специализираните училища по цял свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!!!
29
1
 
4
 
! Отговори
Истината боли преди 8 години
Какво да се радвам Ве продажни ***, при положение че 99% от тези деца ще станат емигранти .... ***
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 39Така е...
27
1
 
12
 
! Отговори
diavolcheto преди 8 години
Браво и едно огромно и сърдечно " Благодаря! " на изключителните български деца!Сега е ред на държавата да направи така, че тези фантастични млади хора утре да не се окажат поредните напускащи завинаги България!
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 30Че си *** е ясно.Че си от провинцията също е ясно но поне не се излагай публично че още повече окепазяваш тази и така достатъчно одрискана нация.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пожелавам на тези млади хора да работят успешно за себе си и поне малко за България.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...затвори кръга. Съвременно еничарство опаковано с големи и красиви думи и "университетски възможности" Дай друга теза.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
777Алтернативата да се прогледне и види истината, а като най-малко последствие да се понамали сляпото американофилство и форумната ***.отия. Ти сигурно си от тези дето са щастливи че в България се изсичат горите и се изнасят на безценица в Гърция и Италия а оттам ти се връщат прескъпи мебели. Същото става и с човешкия материал. Умните ги изнасят безплатно, обработват ги порядъчно и в най-добрия случай тука ни връщат Дянковци, Миленвелчевци и Никивасилевци за да налагат чуждите интереси и да се.
22
3
 
6
 
! Отговори
П преди 8 години
До АнонименБЪЛГАРИТЕ СА ВЕЛИК НАРОД И ТЕЗИ ДЕЦА ГО ДОКАЗАХА ОТНОВО - моля, колко българит са прочути в света? Име?
21
3
 
10
 
! Отговори
мурти преди 8 години
много ме радва успеха на децата. също ме и натъжава факта, че след като завършат ще учат в западни университети. всъщност ако бяха моите деца бих ги посъветвал да не остават в бг. моите деца живеят в дания и имат щастливо детство, водят качествен и смислен живот. в бг излизам на улицата, оглеждам се и се чудя защо никой не се усмихва, чудя се защо не емигрирах по-рано заедно с цялото си семейство.
20
4
 
5
 
! Отговори
777 преди 8 години
33,алтернативата да бъдат експлоатирани от български работодатели по-така ли ти се струва? освен това, явно не си наясно какви възможности дават западни университети, излседователски лаборатории или силициевата долина например. усещането да си използван от ционистката уотевър е доста несъществуващо.
19
7
 
7
 
! Отговори
Гордан преди 8 години
Бойко Борисов беше ли печелил такъв медал (да ми припомните) или неговите бяха само тиквени :)
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега Америка за България, която обикновено ги финансира, ще ги отнесе в Щатите. После никога повече няма да се върнат тук.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се радвайте много. Сащ ще ги откраднат до един за да ги експлоатират срещу зелени хартийки в полза на ционистката върхушка. И за да може после форумните идио.ти като Одисей, Шопа, Странджата и Василев да ви разправят колко велики и силни са Сащ, и колко сме зле ние в *** и Русия.
16
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
поздравления за медалистите преподавателите и родителитеедин светъл лъч на територията наречена българия
15
1
 
3
 
! Отговори
utorrent преди 8 години
Не се сещам за никакъв виц,честито...
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo na decata, te sa umnicite na Balgariq! Imat s kakvo da se pohvalqt, a ne kato drugi uchenici koito se hvalqt s jelezni boksove!
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То е добра новина, но за други държави :) За България каква добра новина е, че най-светлите й хора ще се евакуират? Това е една ужасна новина
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Добрата" новина всъщност не е добра защото медалистите след като завършат ще заминат да работят в Западна европа. Ако е добра новината то тя е добра за Германия, Англия и т.н. а не за Бг.Ама карай, кой ти гледа. Народа е про..ст.
11
3
 
11
 
! Отговори
ноСтрадам преди 8 години
Сега държавата ще им подпомогне обучението по-нататък, ще им осигури развитие, ще им даде перспективна работа, ще смаем света с открития в науката и технологиите, ще потръгне най-сетне заспалата ни икономика......ама ...друг път....