На Борисов му писна: Благодаря, Танев, тръгвай си!

Премиерът поиска от РБ друг министър до края на деня
Обновена: 28 яну 2016 16:10 | 28 яну 2016 16:05, Веселина Йорданова
210
На Борисов му писна: Благодаря, Танев, тръгвай си!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на министъра на образованието и науката Тодор Танев и неговия екип.

Още по темата
27 яну 2016 13:22
203
Това е станало след разговор с ръководството на Реформаторския блок, съобщиха от правителствената информационна служба.

"Заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора, смятам, че ресорът трябва да бъде поет от друг. Призовах колегите от Реформаторския блок до края на деня да ми предложат нов екип за министерството, който да продължи реформата. За мен, като министър-председател, е недопустимо да се правят промени в сферата на образованието, които преди това не са подложени на широко обществено обсъждане", заявява премиерът.

Борисов благодари на професор Танев и неговия екип за свършената до момента работа.

Искането за оставка идва на фона на поредица скандали, свързани с промените в учебните програми.

По-рано днес министър Танев се срещна с Патриотичния фронт, като след срещата стана ясно, че ще има промени в екипа му в понеделник. Много пъти професорът е заявявал в отговор на искания да освободи поста, че ще даде оставка само на премиера.

Това е трета рокада в кабинета "Борисов 2", но за първи път това става по искане на министър-председателя. Досега оставки хвърлиха сами Веселин Вучков като министър на вътрешните работи и Христо Иванов като правосъден министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
4
 
34
 
! Отговори
se преди 8 години
И на нас ни писна от вас г-н Борисов.Хайде вкупом герберска дружина мятайте раниците и отивайте в гората за гъби...
127
2
 
14
 
! Отговори
избирател преди 8 години
Браво Борисов. Имитации за реформи не ни трябва, а истински реформи. Може още 10 год. да страдаме но съдебната система, образованието, здравеопазването, администрациятя спешно трябва да има реформа, ново л
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
moe tva, moe onUva, moe koi kvo saka da pliampa, oba4e nemoje da se otre4e 4e Boiko Borisov se okaza nai-podhodiastia politik za kakvo li ne. Toi edinstven ima otnosenie kam politikata, kam mitnicite, kam kriminalnite prestplenia, kam iznudvaneto, kam kavo li ne Boiko ima otnoseniazaradi tazi si ogromna angajiranost izlu4vaneto mu e takova 4e toi e gotov pede*ras, pe*dal ili homoanalgin da stane edinstvenno i samo da zapazi otnoseniata si, makar po nekoga edno otnosenia izglezda snosenie
125
1
 
28
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 8 години
Г-н Борисов, само с уволнения не става. Вече е ясно, че бая сте се оцапал. Или правете реформи, или се омитайте :)
124
1
 
28
 
! Отговори
1 преди 8 години
Благодарим ти бойко,но и ти с Танев,може да си тръгнеш.
123
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички бъдещи министри и заместниците им трябва да са на ясно, България е била под турско робство, над българите е упражняван геноцид от турската армия. Това трябва да се помни и всеки, който се опитва да изопачава историята в полза на турската пропаганда трябва да бъде обесен публично за назидание на всички, които дръзнат да си помислят да говорят за турско присъствие, съжителство и други подобни дивотии.
122
0
 
9
 
! Отговори
СОПОЛАН ПАСИ преди 8 години
До Стамат TAPANAR SI
121
2
 
30
 
! Отговори
A Москоф кога преди 8 години
Москов трябва да си тръгне, защото за тези ваксини наплещи толкова несвързани работи, че дори се чудя как е завършил медицина. Да си покаже дипломата тройките. Практикувал ли е, има ли живи негови пациенти?А Танев че е зле, зле е, и цялото министерство е така, но няма оправия откакто мина там един боксьор траколог.
120
1
 
16
 
! Отговори
89 преди 8 години
БОЙКО НАПРАВИ РЕФОРМА ИЗРИТАЙ РЕФОРМАТОР..ЕДИН ,ДВА,ТРИ .НЕ САМО ТОЗИ ОНЯ С НАЛУДНИЧАВИЯ ПОГЛЕД КЪДЕ УНИЖАВА ИНВАЛИДИТЕ И ЩЕ СПИРА ТЕЛК С ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ КАТО АБОРИГЕНИТЕ ТОП ОТЗАД СМЕЛО И БЕЗОТГОВОРНО И ШЛЯП В МАШИНКАТА..,ДРУГИЯ С ПРИСАДКАТА СЪЩО..
119
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Утре да се чака "Благодаря, Москов, до тук! Тези, които ме избраха не са престъпници, за да ги лекуваш, само срещу пръстови отпечатъци, които кой знае у кого може ада попаднат. Иначе к'во?! За какво да даваме стотици хиляди за система, която да се гаври с болните хора?!"
118
10
 
12
 
! Отговори
???? преди 8 години
Къде точно е сгрешил Професора че тръгнали да го гонят , а кой сега ще го замести някой връзкар без Образование ли , типично за неграмотни Роби и след 100 няма да се променят
117
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов си изми ръцете с единствения който се опълчи на "съвместното съжителство".Задължителна оставка на главния виновник - "експертката" Кастрева!
116
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА ВЕЧЕ Е ШИЗОФРЕНИЯ. ВЪОБЩЕ СЪЩЕСТВУВА ЛИ ПОЛИТИКЪТ БОЙКО БОРИСОВВсъщност в самата България шизофрения НЯМА! ГЕРБ винаги са били точно това, което е техният лидер не може да има раздвояване на личността там, където въобще липсва такава.
115
2
 
32
 
! Отговори
Maks преди 8 години
Напрежението нараства и Тиквата за да успокои народа казва на бушона да си отиде !!! Тиквата се страхува !
114
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ти с него и ти
113
2
 
23
 
! Отговори
а,отбраната преди 8 години
ами на отбраната недуразумението министър кога
112
3
 
14
 
! Отговори
разведка преди 8 години
нищо не е случайно и не е приумица на някой,чиновник да премахва произведения,това са си активни мероприятия на едно или друго разузнаване прочетете на Велизар Енчев книгата
111
3
 
27
 
! Отговори
AAAAAAAA преди 8 години
ХАЙДЕ БОЙКО КАТО СИ ПОЧНАЛ-ДОВЪРШИ: ОНЗИ С ЛУДИЯ ПОГЛЕД И ПРЪСТОВИТЕ ОТПЕЧАТЪЦ,И ДРУГИЯТ АДВОКАТ ДЕТО СЕ ПРАВИ НА ИКОНОМИСТ И ОЩЕ ЕДИН ДЕТО ПРИСАЖДАНЕТО НА КОСА Е НАЙ-ВАЖНОТО В КАРИЕРАТА МУ..
110
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на мен ми писна от Борисов! ТРЪГВАЙ СИ!!!ОСТАВКА!!!
109
3
 
4
 
! Отговори
Dimitar преди 8 години
Koi bese toj Boiko Borisov