ВМРО се оплака от турско влияние в МОН

Воеводите твърди: Следващият министър да е патриот!
35
ВМРО се оплака от турско влияние в МОН
Снимка: Булфото, архив

За цялостно и съвестно разследване на сигналите за турско влияние в Министерството на образованието настоява ВМРО, съобщиха от пресцентърът на политическата сила.

Още по темата

Поводът за реакцията на патриотите е информацията, че началникът на политическия кабинет на досегашния министър Тодор Танев Мюйессер Солак, е проверявана от ДАНС.

"Тази жена е от квотата на партията НПСД на Касим Дал и Корман Исмаилов, част от Реформаторския блок. Изключително притеснително е, че се допусна протурска партия да прокарва обезбългаряване на образователната ни система чрез неглижиране на фундаментални исторически и литературни текстове", категорично са от ВМРО.

Депутатите от партията вече настояха за отстраняване на отговорните лица за скандалните намерения на МОН за пренаписване на историята - директорът на дирекция "Образование" Евгения Константинова, началникът на политическия кабинет Мюйессер Солак и заместник-министър Ваня Кастрева.

Патриотите питат: Вярно ли е, че досега в МОН е имало излишно голямо влияние на тази партия? Ако е така ВМРО призовава премиерът Борисов и реформаторите да прочистят всякакви протурски елементи от това ключово министерство.

"Новият министър трябва да е патриот. Само така ще се гарантира, че образователната система ще генерира патриотично обучение, учещо българчетата на любов към Родината и на гордост с историята", посочват патриотите от ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
master преди 8 години
kraino vreme e balgarskite turci da sa predi vsichko BALGARSKI a sled tova turci.stiga sme hranili i otglejdali predateli.
24
1
 
2
 
! Отговори
до 28 преди 8 години
ние БЪЛГАРИТЕ не сме славяни ние сме БЪЛГАРИ това че към държавата са побългарени някой славянски племена които са незначително малобройни спрямо нас това не значи че сме славяни
23
4
 
5
 
! Отговори
до 27 българин преди 8 години
Къв българин си те бе?. Българите сме славяни и сме с Русия. А, ти си ислямистка гнида.и си затварай плювалника да н ти го ..........
22
6
 
3
 
! Отговори
българин преди 8 години
вмро един път не са се оплакали от руско влияние което е равностойно с турското защо ли???
21
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 8 години
Новия министер на образованието,като ходи на среща с вмро и паричен фонд,трябва да е облечен в униформата на четник ,от хвърковатата чета на бенковски.
20
2
 
9
 
! Отговори
Радио Москва преди 8 години
Така ще бъде като управляват РБ и преди когато беше СДС. Най-антибългарски партии.Корман Исмаилов от РБ е доказан агент на турското разузнаване. Миглена Кунев е агент на ЦРУ а Радан Кънев е нещатен сътрудник на Мосад. РБ и ГЕРБ преди да вземат решение ходят да се допитат в американското посолство а то се допитва до турското. Правилно! Няма грешка.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само в инспекторатите в регионите ли ????
18
0
 
4
 
! Отговори
456 преди 8 години
До Хелзинкски комитетЕдинственото което наистина имате е АЛЧНОСТ! За този грях ние БЪЛГАРИТЕ си имаме поговорка " Лакомо дупе се на..аква"
17
6
 
3
 
! Отговори
решение на проблема преди 8 години
Добре де не може ли в личната карта да пише:"потомък на роб" или "горд непокорен българин"..Вместо да се карате всеки еднолично да избира.
16
0
 
12
 
! Отговори
456 преди 8 години
До Хелзинкски комитетВие си следвайте грантовете пардон евроценностите! Ние БЪЛГАРИТЕ искаме нормален и спокоен живот в държавата си!А вашите платени ценности ни пречат!Що не си вземете парите получени от гаврата ви с ограбения български народ и не ходите някъде където ще ви мразят по малко! Как въобще си целувате децата???
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след последните събития става съвсем очевидно защо Кънев се разграничи. Какво щеше да се случи с него, ако беше казал на глас това, което всички тук виждате и пишете 1:1. Толкова ли не се наяде тази, снахата, че по няколко министерства приджеби.
14
11
 
2
 
! Отговори
ха..ха преди 8 години
"българчетата на любов към Родината и на гордост с историята",Любовта към Родината не е да мразиш комшията защото е различен.И не знам каква гордост е да си потомък на роб не на горд българин който не се примирява с османското владичество..
13
0
 
11
 
! Отговори
221 преди 8 години
До Хелзинкски комитетДай да те ограбвам всеки ден,да те крада да убивам ,а после ти не ме мрази защото е расизъм!
12
0
 
12
 
! Отговори
Huk преди 8 години
Kuneva...Prumova..evreyska garga! Muka..muka!
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ви е честита новия министър, дето е най-големия "патриот", вижте колко хубаво защити интересите ни.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Солак е турско име и значи левичар. Чудно дали началникът СОЛАК от кабинета на Танев има турска връзка...
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Началникът на политическия кабинет на Танев се казва "Мюйессер Солак" и търсим доказателства дали има турско влияние в МОН?
8
0
 
4
 
! Отговори
присъствам и съжител преди 8 години
При други обстоятелства щях да искам доказателства за това твърдение, но в случая ги получих предварително.
7
1
 
24
 
! Отговори
Трей преди 8 години
Само човек етнически българин, мъж, родолюбец, интелигентен и със здрави християнски морални устои трябва да бъде начело и то на толкова важни министерства като образованието. Хора с чуждо етническо самосъзнание как ще сложите да ръководят образованието? Та нали те ще изопачат историята и фактите защото те не са родолюбци, не са патриоти. Хайде стига вече с този либерализъм, всичко си има граници. Стига значи стига!
6
0
 
14
 
! Отговори
Трей преди 8 години
Туските агенти на влияние общо взето ги разкриха, остават еврейските ционистки агенти! Кунева е еврейка, ционистка и национална предателка още от времето когато по престъпен начин и с измама направи така, че да се затворят блокове в АЕЦ Козлодуй. Тя не бива да отговаря за образованието на българите защото и тя ще провежда политика на изопачаване на историята и подменяне на истината и прикрит атака срещу българския патриотизъм. Такива хора като нея не бива да се допускат на ръководни позиции!