Танев не ще да е министър вече, дава оставка до дни

Министърът се срещна с премиера Бойко Борисов
58
Танев не ще да е министър вече, дава оставка до дни
Снимка: БТА, архив

Просветният министър Тодор Танев се срещна с премиера Бойко Борисов, съобщава "Стандарт".

В половинчасовия им разговор участие взели и депутатите от т.нар. гражданска квота на Реформаторския блок (РБ) Гроздан Караджов, Мартин Димитров, Петър Славов и Иван К. Иванов, който е зам.-председател на НС.

Борисов е благодарил на Танев за свършеното в поверения му ресор и го уверил, че и занапред ще търси мнението му. Реформаторите пък посочили, че са удовлетворени от дейността на своя представител в кабинета.

Танев от своя страна бил категоричен, че не би останал. Оставка ще подаде понеделник-вторник, когато бъдат подготвени необходимите документи. Той посочил, че смята, че има атака срещу министерството.

Не са вадени аргументи срещу номинираната от РБ Меглена Кунева, но представителите на Гражданския съвет в блока са обяснили своята позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
0
 
! Отговори
Desi преди 8 години
До 48- абе ти луд ли си ? Или това е сарказъм ?Които се чувстват турци, да си ходят в Турция. Никой не ги задържа насила . В България се пише и говори на български .Въпреки че някои депутати от ДПС говорят с такъв набор от думи и акцент , че все едно са раждани в чужбина ... Но това е друга тема .А към основната тема - като искаш всичко на турски , айде по магистралата и стигаш границата . Ама май и там не ви искат .... Гаджлъци ли ви викаха ?
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Издигна се не.кадърния т.ъпанарин!ББ го взе за съветник!Е само мно-о-ого голям т.ъпанар може да вземе за съветник голям т.ъпанар! БОЖЕ! ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато турците идват на балканите българите от три милиона за по-малко от 100 години мирна "интеграция" на всяка паднала крепост в империята на османлиите остават по-малко от 300 000 живи българи ! За 500 години някак сме се запазили въпреки взимането на човешки ресурс под формата на робини и еничари за нуждите на султана! Да му мисли ЕК(европейската корпокрация) как ще си запазят своя род и език през този век
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едва ли има друг народ в света така да се гордее, че е бил 500 години роб. Испанците са били 700 години под арабско, ама сигурно не го правят национална кауза. Докато тук, щом нещата на "управляващите" ни разбойници започват да куцат, веднага се вади националистическата карта. Справка - "възродителния процес".
35
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До вчера защитавах неуместността на "робството" като исторически термин за периода 1384-1878 (може би литературен и поетичен, но не и исторически). Днес мисля, че сменям мнението си: нека периодът се нарича "робство", НО нека кажем, че в периода 1948-1989 българските турци са под българско робство (не се строят джамии, турците биват насилствено преименувани). Нека кажем, че ДНЕС българските турци са под българско робство, защото нямат новини на турски по националната телевизия, защото не им се разрешава да учат на майчин език, защото не им се разрешава да правят политическа агитация на турски.
34
3
 
1
 
! Отговори
жоро преди 8 години
човека си е читав другите са зле
33
4
 
3
 
! Отговори
ufufu преди 8 години
не виждам какъв проблем има какво пише... който се интересува ще разбере, когато му дойде времето. Танев се опита да направи нещо добро за държавата и децата ви, дано следващият продължи делото му и дано няма такива глупости как се нарича робството в учебникиците на децата, те са ДЕЦа, за какви робства искате да им се говори, вече сме 2016... на тези, които ги дразни сте пилешко мозъци...
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо? В официалния документ от МОН никъден е пише, че робството ще се нарича "съжителство"?Някой чел ли го е изобщо?
31
1
 
4
 
! Отговори
Тато преди 8 години
Ле,ле събраха се тиква с ***.Този народ и за тор не става,то бива търпение бива, но чак толкова не бива.
30
1
 
7
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
БЕ ТАЗИ КУНЕВА ЩЕ Я РАЗЧЕКНАТ ОТ ДЛЪЖНОСТИ,ТОЛКОВА ЛИ НЯМА ПОДГОТВЕНИ ХОРА,ЕДНИ И СЪЩИ ГОДИНИ НАРЕД,А БЕ ТЯ НЕ Е БИЛА НИТО ЕДИН МЕСЕЦ УЧИТЕЛ,КАК ЩЕ РЪКОВОДИ ЦЯЛО МИНИСТЕРСТВО.А БЕ ТИЯ ЗАДМИНАХА КОМУНИСТИТЕ СЪС 100 КМ В ЧАС.ТО ВСЕКИ МОЖЕ ДА СТАНЕ МИНИСТЪР ДОРИ И БАЙ ***,СТИГА ДА ГО ПРЕДЛОЖАТ. ЗА ЕДНО УУЧАТ,ДРУГО ЩЕ РЪКОВОДЯТ ЩО Е ТО,БЪЛГАРИЯ,ДЪРЖАВАТА ДА ФАЛШИВАТА ДЕМОНКРАДАЦИЯ.КОЛКОТО ПОВЕЧЕ КРАДЕШ,ТОЛКОВА НА ПО ВИСОКО МЕСТО ТЕ ИЗДИГАТ ЗА БЛАГОДАРНОСТ И ОРГАНИЗАЦИОННИ КАЧЕСТВА.ЗАКРИ АТОМНИТЕ Ц
29
1
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Тъй , тъй ,Танев , слушай Борисов и се махай ,защото иначе ще нарушиш далаверата наречена "Гласуваш за Бойко-получаваш Костов" ! А,иначе " реформаторския блок " продължава реформите -както ги направи след 1989 г.-направо ликвидация на България -затова сега им викат ликвидаторски блок !
28
2
 
6
 
! Отговори
55 преди 8 години
КАК ВЪРВЯТ НЕЩАТА "ВИНЕТУ" ЩЕ СЕ ИЗУЧАВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
27
2
 
2
 
! Отговори
Пепо преди 8 години
"Танев подава оставка като министър на образованието и става съветник на премиера"Айди братя на клатикурни, грешка, синекурни длъжности. Абе пара да пада!
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От провален министър,провален съветник.От там и провалена политика,провалено правителство и провалена държава.Резултата е провален и разорен народ и уредени и богати политици.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смешника се е притеснил че ще му спре кранчето и ходи да лижи на Боко топчетата.Иначе трябваше да се върне на мизерната си заплатка като преди.Реформатор(човек който реформира бюджета си към повече)
24
1
 
1
 
! Отговори
veskatodorova52 преди 8 години
До УМЧОТОВА Е ЗА ДА МУ СЕ ПЛАЩА.....
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъй е то. Провалените министри стават посланици или съветници.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТКАК ОМАЗА ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ СЪС СЪЖИТЕЛСТВА ДОБРОСЪСЕДСТВА И КОМШУЛУК ВЕЧЕ НЕ ИСКА ДА Е.МИНИСТЪР.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦИРКА Е ПЪЛЕН..........
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Танев подава оставка като министър на образованието и става съветник на премиера" Борисов нахрачи Танев и после го избърса! Ситуация позната ни от "съветник" Яне. Е, по страхлива тиква не съм виждал!!