Танев иронизира Кунева, иска друг наследник

Министърът в оставка обясни, че новите програми са отпреди 3 г.
Обновена: 31 яну 2016 11:19 | 31 яну 2016 11:15,
57
Танев иронизира Кунева, иска друг наследник
Снимка: архив Булфото

Отстраненият просветен министър Тодор Танев иронизира Меглена Кунева като вероятен негов наследник на поста.

"Г-жа Кунева ще закачи нещата където и да е. Например ако беше в здравеопазването, там щеше да ги приспособи към нашето председателство на Европа през 2018”, каза той пред ”Нова телевизия”. На въпрос иронизира ли, министърът в оставка отвърна: ”Да, иронизирам”.

Кандидатурата на Меглена Кунева бе издигната от партиите в Реформаторския блок. Името на бившата еврокомисарка бе обсъждано и като възможен правосъден министър след оставката на Христо Иванов.

”Тя е интелигентен човек, но ние гражданите също имаме право да си кажем думата”, каза Танев, давайки да се разбере, че иска друг да го наследи на поста. Бившият образователен министър е от Гражданския съвет на РБ, който още не е подкрепил номинацията на Кунева.

Танев смята, че на поста трябва да застане човек, който се разбира със Съвета на ректорите и с ръководството на БАН, защото те често са в конфликт за пари. Новият министър трябвало да бъде в добри отношения и със синдикатите на Янка Такева.

Въпреки срещата в събота с премиера Бойко Борисов, Танев заяви, че все още не знае напълно мотивите за исканата му оставка. Той предполага, че става въпрос за лошата комуникация на министерството с обществеността. 

”Признавам и приемам, че затруднения има”, каза той и допълни: ”Но имайте предвид, че тези учебни програми бяха готови преди три години, макар и силно променени от мен сега. И тогава с доста пари са правени консултации и разяснения с учители, траещи понякога с дни. Никой не може да ми докаже, че учителите не са знаели за това”. 

Танев обясни и че не може само той да е виновен и допълни, че вина за напрежението имат и някои министри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По същество т.н. "ултра-демократи" от 1989г в по-ново време се "обособиха " в "Реформаторски "- всъщност "Ликвидаторски блок".Партийните им лидери организираха и ръководиха ликвидационните съвети за селското стопанство, приватизацията с последваща ликвидация на българските предприятия и банки,затвориха четирите блока на АЕЦ "Козлодуй" и ликвидираха 40 % от българското население.Българските образование и здравеопазване са на дневен ред- и Мунева- ликвидатор от европейска величина- ще е начело
46
0
 
4
 
! Отговори
Чико преди 8 години
До 52 АнонименЖурналистите не спят и за разлика от нас смятат и то много добре. Надка Михайлова едно време в Ловеч какво каза "Нахранете ги тези журналисти"
45
3
 
6
 
! Отговори
Чико преди 8 години
Танев препоръчваше на децата да учат английски , та да могат да си намерят работа в чужбина и то само месец след като стана министър! Да го таковам и в министъра!!!!
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен- много си прав. Правят ни на баламурници! Наглостта им е безкрайна!!
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Журналистите спят- те винаги са спали!!!!
42
1
 
6
 
! Отговори
Лена преди 8 години
Има ли нещо, с което се е захвана Кунева и да го е довършила... Да се хваща и да заминава нанякъде. Разпадът с нея ще е голям. Жажда за власт, колко ще живеят тези хора.... Не й ли писна - поне едно нещо да довършат докрай. Може да е малко, много малко, ама да го довърши до края.
41
3
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Хайде тръгвай си, вече дразниш - до скоро със заместниците хвалеше новите програми , а сега ги иронизираш, между впрочем - дори не се разбира какво искаш, айде, стига.
40
0
 
9
 
! Отговори
Журналистите спят преди 8 години
Проблема не е в Танев. Той прави каквото му наредят! И Кунева ще прави каквото и наредят! Къде са журналистите, за да поискат сметка ба тези, които нареждат какво да става???
39
0
 
3
 
! Отговори
Paleta преди 8 години
Darjat vnimanieto na bg narod daleko ot sadebnata korupcionna systema v eu...:-):-):-)
38
0
 
10
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 8 години
До пост 33 -ЕкспертноБлагодаря ти за написаното.Имаме си експертно правителство:адвокат-министър на индустриятасоциолог-министър на вътрешните работифилолог-министър на околната среда и водитееврочиновник-министър на образованиетоСега е наред д-р Москов. Няма да се учудя ако го заменят с някоя художничка, актриса или поетеса.___________________________________________________________________________________Само искам да те добавяМинистър на отбраната -юрист и земеделец. А бе,Алтън баш
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До съмнявам се - че човек от системата ще иска да я промени !Как госпожа "власт" ще иска да промени системата?
36
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кунева е вечната министърка. Няма я само когато е еврокомисар. Присъствието и и в това правителство е показателно за дразложението на българската политическа върхушка, а назначаването и за министър на просветата е чиста проба подигравка с децата на България и техните учители.
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тодор Танев беше неудобен защото казваше истината, както на ГЕРБ, така и на РБ, които го предложиха. Кунева ще е далеч по-удобна и безпроблемна, както винаги и във всичко е била и при Симеон и при Сергей. Реформа в образованието няма да има обаче! Реформата приключи вчера. Ще бъде заменена с празни приказки и никакви действия. Другарката е експерт в това.
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кунева е като похлупак на всяко гърне!Няма значение какво има в гърнето,важно да е добре платено!
33
1
 
4
 
! Отговори
съмнявам се преди 8 години
До Анонимен 39че човек от системата ще иска да я промени ! ами нали трябва да започне да гони собствените си колеги ! образованието и преподавателите ни не се вписват в новите реалности ,не могат да създадат качествени граждани и кадри за икономиката (наша и тази в европа) .както и останалата час от българите така и тези в образованието нямат желание да променят начина си на работа и преподаване (особено средното ни образование не подготвя кадри необходими на бизнеса )
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото до Бъчварова, не се ли намери поне един от подчинените й, защото и тези, завършили Школата в Симеоново изучават български език сериозно, да й каже, че е задължително за един министър да говори правилно? Непрекъснато употребява гл.форми "говориМЕ, мислиМЕ, пишеМЕ, спориМЕ и др. Без Е в окончанието за първо лице мн.ч. при глаголите от първо и второ спрежение, г-жо Министър, без това Е !
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България все още има добри, ерудирани учители и университетски преподаватели, които познават проблемите в образованието. Самият Танев е такъв. Всеки от тях би могъл да поеме това министерство, но вместо това ни нахлузиха една празноговоряща бюрократка, която няма понятие от образование. И в това правителство и намериха пост по коалиционни причини. Досега не е свършила абсолютно нищо освен че бърбори по интервюта и пресконференции.
30
1
 
8
 
! Отговори
горката България преди 8 години
министъра трябвал да бъде в добри отношения с бан,университети,синдикати ...Министъра не трябва да се мазни защото той е работодател !! той трябва да извърши нужните реформи дори и те да не се харесват на подчинените му иначе нещата ще са като в мвр-то !! от такова мазнене администрацията НЕ се реформира и държавата затъва
29
1
 
11
 
! Отговори
65 преди 8 години
Тя не е за иронизиране-тя е за елиминиране.Добре че никой не се сеща за Веселин Методиев.Ужас!!!
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
М.Кунева е интелигентна, но възможно ли е да е толкова универсална? Дали ще държи преди всичко на достойнството и уникалността на страната си? Сигурни ли сме, че не е зависима от структурите в ЕС, на които дълго време служи и сега ще посмее ли да се опълчи срещу "политически коректните" решения, измислени в кабинетите на некомпетентни чиновници в Брюксел? Толкова ли няма умни хора с чисти ръце и умове в Просветата? Защо едни и същи се въртят в управлението на страната ни?Интелектуалци, къде сте?