Танев иронизира Кунева, иска друг наследник

Министърът в оставка обясни, че новите програми са отпреди 3 г.
Обновена: 31 яну 2016 11:19 | 31 яну 2016 11:15,
57
Танев иронизира Кунева, иска друг наследник
Снимка: архив Булфото

Отстраненият просветен министър Тодор Танев иронизира Меглена Кунева като вероятен негов наследник на поста.

"Г-жа Кунева ще закачи нещата където и да е. Например ако беше в здравеопазването, там щеше да ги приспособи към нашето председателство на Европа през 2018”, каза той пред ”Нова телевизия”. На въпрос иронизира ли, министърът в оставка отвърна: ”Да, иронизирам”.

Кандидатурата на Меглена Кунева бе издигната от партиите в Реформаторския блок. Името на бившата еврокомисарка бе обсъждано и като възможен правосъден министър след оставката на Христо Иванов.

”Тя е интелигентен човек, но ние гражданите също имаме право да си кажем думата”, каза Танев, давайки да се разбере, че иска друг да го наследи на поста. Бившият образователен министър е от Гражданския съвет на РБ, който още не е подкрепил номинацията на Кунева.

Танев смята, че на поста трябва да застане човек, който се разбира със Съвета на ректорите и с ръководството на БАН, защото те често са в конфликт за пари. Новият министър трябвало да бъде в добри отношения и със синдикатите на Янка Такева.

Въпреки срещата в събота с премиера Бойко Борисов, Танев заяви, че все още не знае напълно мотивите за исканата му оставка. Той предполага, че става въпрос за лошата комуникация на министерството с обществеността. 

”Признавам и приемам, че затруднения има”, каза той и допълни: ”Но имайте предвид, че тези учебни програми бяха готови преди три години, макар и силно променени от мен сега. И тогава с доста пари са правени консултации и разяснения с учители, траещи понякога с дни. Никой не може да ми докаже, че учителите не са знаели за това”. 

Танев обясни и че не може само той да е виновен и допълни, че вина за напрежението имат и някои министри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
8
 
! Отговори
До 33 преди 8 години
Остава само да сложат Менда Стоянова на мястото на Петър Москов и метохът на послушничките ще е завършен!
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Танев, кажете си всичко наведнъж, излезте и затворете вратата! Не сте без вина, можехте да се борите по-смело с кривиците в министерството, след като сте били наясно с корупционните схеми в издаването на учебници, вероятно и с това кой е заинтересован 500-годишното иго да се омаловажи, да се забрави, да се потъпче паметта на предците ни, кръвният данък и поругаването на българки да се нарича съжителство и т.н. Върнете се в науката, там сте уважаван и ценен! Не спорете, подлеците са по-силни!
25
0
 
17
 
! Отговори
Експертно преди 8 години
Имаме си експертно правителство: адвокат-министър на индустриятасоциолог-министър на вътрешните работифилолог-министър на околната среда и водитееврочиновник-министър на образованиетоСега е наред д-р Москов. Няма да се учудя ако го заменят с някоя художничка, актриса или поетеса.
24
3
 
4
 
! Отговори
fufufu преди 8 години
За съжаление каквато държавата такъв и народа - пилешки мозъци... Защо има толкова много хейтъри, дето се хващате за една дума, хващате се като марионетки за най-малкото... С какво се гордеете, че сте българи? С това, че в учебника на 15 год. дете трябва да пипше, че сме били роби? Това лие гордостта ви ! В какво сме се превърнали, всичко се е изродило... хората, които знаят само да недоволстват, да хейтват, със сигурност не са направили нищо добро за някой човек, само знаете злоба, изратени сте
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Танев може да е всякакъв, но е професор, дългогодишен преподавател в СУ. Искам да попитам, другарката Кунева има ли и един ден като преподавател или учител? Сложиха социоложка начело на МВР и резултатът всички го виждате. Сега слагат евробюрократ начело на българското образование, какво да очакваме?
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много елементарен, но ефикасен сценарий за пресичане на реформите:Пръв беше министър Вучков. Изгониха го защото започна реформа в МВР и най-вече защото сложи камери в полицейските автомобили, така че да не могат да взимат подкуп. Бъчварова върна старото положение.Последва Христо Иванов, който беше омаскарен и изгонен. Резултатът е спряла съдебна реформа. Танев започна реформа в образованието и веднага му скалъпиха несъществуващ скандал.Да се готви Москов, с което чистката ще приключи.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най -трудното нещо в БЪлгария е да се признае вина !!!Нещо ,което НИкога не се случва !!Особенно в високите етажи на властта !!Това е Отвратително ,Пагобно и жалко ,дори !!Манталитет,възпитание,обществена нагласа !!!
20
2
 
11
 
! Отговори
karabastun преди 8 години
Не мислех, че след Танев може да има и по-некадърниОказа се, че не съм бил прав. Може да сложат Кажи, баби, тенк ю
19
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
този танев да спре да говори повече да си вземе куфарчето и кой от където ене му трябва да става съветник да се занимава с това което умее и заради това естанал професор с непрекъаснатите брътвежи много олеква и става за подигравкапрофесор трябва да има достоинство
18
3
 
11
 
! Отговори
от ничия земя преди 8 години
Откакто "избухна" историческия скандал, много бързо се забрави за московите ваксини. СлОчайнос? Не мислА!
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Танев беше един от малкото останали неудобни в този кабинет. Кунева е некадърна, но за сметка на това много послушна. Да не забравяме, че беше министърка в правителството на Станишев и лично той я номинира за еврокомисар. Следващият изгонен ще бъде Москов и с това реформите ще приключат, както приключиха в правосъдието и в МВР.
16
1
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Кунева - днешния Големанов!
15
1
 
14
 
! Отговори
naco преди 8 години
Не само г-н Танев прозира ИСТИНАТА! ПРОСЛЕДЕТЕ "пътя" по ,който г-жа Кунева бе НАБУТАНА в ПАРЛАМЕНТА?! С кого седят на една маса в тази ИЗМИСЛЕНА "пожарна команда",наречена РБ?!Това НОРМАЛНО ли е? Но е ЛОГИЧНО,ВЯРВАЙТЕ ни!!!
14
1
 
8
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
Нищо.Но от сърце.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама и Бойко Борисов си избира едни съветници.Нерде Яне Янев,нерде Танев.Да не продължавам със списъка,че ставам много гневен,като гледам как и от кого се управлява държавата.
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарката Кунева-Пръмова ще преустанови незабавно всякаква реформа в образованието. Някой може ли да каже какво точно свърши тя за 18 месеца като вицепремиер?
11
0
 
6
 
! Отговори
Pp преди 8 години
Е как няма как само той да е виновен. В България никой никога не е сам виновен.
10
0
 
11
 
! Отговори
неграмотния преди 8 години
Като се обърне колата,пътища много.Не се оправдавай!Трябваше на всеослушание да излезеш пред народа,и да поставиш проблемите.Да удариш с юмрук,и да кажеш:Това не трябва да е така,това ще е така и да одобряват хората.Мълчите като бухали и си пълните джобовете.
9
1
 
17
 
! Отговори
Прогноза преди 8 години
След време, турското робство, ще се изучава наравно с герберското такова.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудите се къде ги наследниците на Кириак Стефчов ли.Ами ще ги видите в РБ.