Танев иронизира Кунева, иска друг наследник

Министърът в оставка обясни, че новите програми са отпреди 3 г.
Обновена: 31 яну 2016 11:19 | 31 яну 2016 11:15,
57
Танев иронизира Кунева, иска друг наследник
Снимка: архив Булфото

Отстраненият просветен министър Тодор Танев иронизира Меглена Кунева като вероятен негов наследник на поста.

"Г-жа Кунева ще закачи нещата където и да е. Например ако беше в здравеопазването, там щеше да ги приспособи към нашето председателство на Европа през 2018”, каза той пред ”Нова телевизия”. На въпрос иронизира ли, министърът в оставка отвърна: ”Да, иронизирам”.

Кандидатурата на Меглена Кунева бе издигната от партиите в Реформаторския блок. Името на бившата еврокомисарка бе обсъждано и като възможен правосъден министър след оставката на Христо Иванов.

”Тя е интелигентен човек, но ние гражданите също имаме право да си кажем думата”, каза Танев, давайки да се разбере, че иска друг да го наследи на поста. Бившият образователен министър е от Гражданския съвет на РБ, който още не е подкрепил номинацията на Кунева.

Танев смята, че на поста трябва да застане човек, който се разбира със Съвета на ректорите и с ръководството на БАН, защото те често са в конфликт за пари. Новият министър трябвало да бъде в добри отношения и със синдикатите на Янка Такева.

Въпреки срещата в събота с премиера Бойко Борисов, Танев заяви, че все още не знае напълно мотивите за исканата му оставка. Той предполага, че става въпрос за лошата комуникация на министерството с обществеността. 

”Признавам и приемам, че затруднения има”, каза той и допълни: ”Но имайте предвид, че тези учебни програми бяха готови преди три години, макар и силно променени от мен сега. И тогава с доста пари са правени консултации и разяснения с учители, траещи понякога с дни. Никой не може да ми докаже, че учителите не са знаели за това”. 

Танев обясни и че не може само той да е виновен и допълни, че вина за напрежението имат и някои министри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Танев или Кунева-хвани единия удари другия.Хубавото за Кунева е,че досега беше министър без портфейл,а сега вече ще бъде министър с портфейл.Ех,мечта,мечта полуосъществена/защото още не е избрана,де./А сега сериозно.Кунева предаде националните интереси закривайки 3 4 блок на Козлодуй.За власт и пари Кунева ще продаде и майчиното си мляко,вервайте ми.Пак ще измисли някой витиеват термин,за да бъде и вълкът сит и агнето цяло.Нещо което е напълно в неин стил.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В деформирания блок всички са за лудницата.Един нормален няма.
5
2
 
15
 
! Отговори
Тъмносин преди 8 години
Реформаторите вършат глупост след глупост, като че ли някой им е наредил да се държат така, че да отвратят всички сини, та на следващото гласуване те да не отидат до урните.Искам да ги попитам, такъв важен национален приоритет, от който до голяма степен зависи формирането на самосъзнанието на подрастващите, с кой акъл го дават на жена, която с право си заслужи прякора Мадам йес, сър. На кого ще козирува тази, когато решава проблемите на българското образование?
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кунева е мн зле горката.
3
1
 
1
 
! Отговори
Epopeia преди 8 години
Pereferencii...:-):-):-):-):-)
2
0
 
12
 
! Отговори
истина преди 8 години
ЗАЩО ВСИЧКИ НАЗНАЧЕНИЯ В РИО СА САМО ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ И ВСИЧКИ НОВОНАЗНАЧЕНИ УЧИТЕЛИ СЪЩО СА СВЪРЗАНИ С ГЕРБ? А ОСТАНАЛИТЕ, КАКВО, ДА НЯМАТ РАБОТА! НАВСЯКЪДЕ Е ТАКА!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tanev unijenie e da priemasche da si savetnik na boiko slagat te na Nivo Jane janev ne se li sasagasch ot predlojenieto na boiko