Депозирам оставка, отсече Кастрева

Интересите в сферата на образованието са много, призна тя
1 фев 2016 12:03, Анисия Иванова
34
Депозирам оставка, отсече Кастрева
Снимка: Bulgaria On Air

Зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева съобщи, че заявката й за оставка ще бъде депозирана на министър-председателя. По думите й това е съвсем логичната развръзка при така създадения хаос в обществото "с тиражирането и внушаването на неистини за българското образование".

"Мисля, че най-коректното и най-достойното е човек да се оттегли от този момент и да остави възможност на следващия екип, който не е медийно обременен с негативи да започне на чисто и да продължи да работи в тази много отговорна задача за цялото общество", обясни Кастрева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Според заместник-министъра на образованието много хора не са прочели и не знаят учебната програма. Тя подчерта, че няма и подмяна на термини.

"Естествено, че струната на българския национализъм е тема, която е обществено експлоатирана. Тя винаги може да предизвика много голяма активност и съответно недоволство. Учебниците по история не се пишат от МОН, а от специалисти, учени и учители. Съответно те се издават от конкретните издателства, а учебната програма е едно ръководство за учителя - какво трябва да знаят децата в края на съответния период", поясни Кастрева.

Интересите в сферата на образованието са много, подчерта заместник-просветният министър. По думите й в момента сме в период, в който се прави не само пребоядисване на системата с някаква частична реформа, а се прави ново структуриране. Излизане от статуквото винаги е тежък процес, добави тя.

Кастрева отбеляза, че се чувства огорчена и много би се замислила, ако й предложат да остане на поста.

"Нямам политическа обвързаност, може би това също някои ги притеснява, но за сметка на това имам кауза. В този живот съм се посветила да работя за доброто на децата", добави тя.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
ДА СЕ РАЗСЛЕДВА какво иска от нея да направи фондация АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ , за чиято сметка беше НА ПОЧИВКА В ЛОНДОН .... АКО ИМАМЕ ИСТИНСКА ПРОКУРАТУРА
27
0
 
3
 
! Отговори
Обезбългаряване преди 8 години
За съжаление, същата антибългарска политика ще бъде продължена, защото управляващите обслужват чужди интереси и чужди фондации като Отворено общество диктуват обезбългаряването и премахването на българското самосъзнание и родолюбие, за да бъдат превърнати българите в аморфна, безлична маса, която зомбирано ще приема безкритично и без съпротива пагубните досегашни и бъдещи експерименти, които се извършват на "полигона", в какъвто превърнаха България.
26
0
 
11
 
! Отговори
граничар преди 8 години
НЕ само че няма да липсваш на никого но няма да гледаме противната ти физиономия кото МОН не пише учебниците вие *** за какво сте там специалисти от къде ги извадихте да не са живяли през 16 /17 век зада знаят какво е било знаете ли какви дупедавци сте нямам думи скоито да ви обидя .
25
0
 
8
 
! Отговори
Мая Стоева преди 8 години
На никого няма да липсва:)Изключително неприятна персона.А едва ли ще се разкара - като я гледам е пред пенсия.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВРЕМЕ БЕШЕ ! такава глезла....
23
0
 
9
 
! Отговори
РИО-София преди 8 години
Мазен дявол! Пак ще се навре някъде " в полза на децата" и ще продължи да взима подкупи за различни назначения!Такава и е природата - няма да се промени! Само да не се върне в РИО-София! Пу, пу...
22
0
 
11
 
! Отговори
u преди 8 години
четох ,че съпругът и бил личен треньор по тенис на най-главният човек,така че тя само ще се усмихва и твори простотий безнаказано
21
0
 
13
 
! Отговори
вектор преди 8 години
Че възможностите и са закодирани във фамилното и име. Особено състояние, усмихва се без причина.
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто не е за вербане г-жа Кастрева да подаде оставка или и е обещано да стане съветник на .... премиера като на началникът и.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До шашиОти ако ставаха за нещо друго нямаше да се занимават с политика.
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И да си тръгне, тоя, дето ще я замести няма да е по-добър или същия, а по-лош. Така вървят нещата с това министерство, като се тръгне от министрите му.
17
0
 
19
 
! Отговори
охо преди 8 години
Тебе *** кой те тури там.не оставка направо емигрирай.във Дубай още търсят застаряващи. К.......ви Пали!!!!
16
1
 
7
 
! Отговори
loiola преди 8 години
tazi cenitelka na avtora Robinzon Kruzo ni gleda ot snimkata taka zaplashitelno kato che li sveta shte svarshi s neinoto depozirane na ostavka....
15
0
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
МОН трябва изцяло да го "окастрят" !!Там щъкат абсолютно неадекватни мизерници ! Единственото което ги интересува е откъде и какви комисионни ще вземат! Няма никакво значение за тях какво пише в учебниците! Няма значение за тях ,че децата в 5-и клас носят раници и чанти с учебници и тетрадки Х 25 кг, стига да им носят комисионни! Това не са никакви специалисти - педагози, а най-обикновенни мизерници, реално извършващи престъпление спрямо децата!
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До проста учителка ГЕРП съсипва всичко до което се докосва . Няма нещо до което да са се докоснали и да няма разсипия . Отново закривания на болници ,медицински центрове ,поругаване и фалшифициране на фундамента на Третата Българска държава -историята . За шест години управление на Герп няма нищо положително направено в полза на народа и Балгария,,магистрали ,,са некачествени и носят само загуби .Некадърност ,кражби ,насилие всекидневно , въоръжени обири и корупция ,корупция.
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Патриотите ....??? Къде виждаш ,,патриоти ,, ?Цялата управлявяща коалиция е туркоманска .За съжаление това ,което говори Сидеров ,става истина . А истината и най-мразената дума на света . Особенно от,, демократите,, .
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тази нещастница ли ще стане съветник някъде , на топло местенце? И уж трябва да с еражат разходите, а непрекъснато се разширява чиновническата база.
11
0
 
33
 
! Отговори
вг преди 8 години
И да прочетеш някоя ,книга написана от Робинзон Крузо или от Петкан. :))
10
1
 
27
 
! Отговори
проста учителка преди 8 години
наглост, наглост. Тази жена няма мярка - съсипа всичко до което се докосна в образованието!ВЪН!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и какво от това?