Българите оцениха образованието с 3,56

Малцина вярват, че нов министър ще подобри системата
4 фев 2016 08:16, Петя Славова
12
Българите оцениха образованието с 3,56
Снимка: архив, Булфото
Българското общество оцени родното образование с "Добър" или точно 3,56. Това показа проучване на Алфа Рисърч, поръчано от БНТ.
 
На въпроса "Кои са най-сериозните проблеми в образованието?" участниците в допитването са давали по 3 отговора. С най-сериозна тежест са липсата на дисциплина с 64%, ниското заплащане на учителите с 40,4 и слабата мотивация на учениците с няколко десети по-малко.
 
На четвърто място е прекалено честата промяна в учебниците, с близо два процента назад е прекалено обемният материал, а класираният на шесто място проблем е лоши учебници.
 
Хората не очакват, че с избора на нов министър положението в училищното образование ще се подобри.
 
Едва 33,9% са отговорили положително, докато повечето от запитаните - 64,5% са убедени, че нещата няма да се променят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Змей Горянин преди 8 години
Опитват се да ни успят че проблемът в образователната система е жестоката корупция с учебниците. Но за подмяната на смисъла на образованието чрез информацията, която пълзи в учебниците никой да не говори... И българското население е в позицията на жабата, която постепенно сварили с добавяне по малко гореща вода - кога прослушахме чалга, кога Азис каза че ще е министър на културата и кога децата ни пропяха Джелем Джелем... Но жабата търпи - значи още може!
7
1
 
7
 
! Отговори
Мери преди 8 години
За какъв добър 3,56 става въпрос?! Та от началото на прехода някакви евроисторици ни промиват съзнанието и се стараят да ни внушат,че турско робство, хайдути,четници, Априлско въстание, Батак и Перущица не е имало! Та дори дошлите ни на гости турци са страдали от нас и ние самите сме били варвари! Аман от дупедавци и предатели на България! А за хуманитарните и точни науки да не говорим!Срам и позор!
6
2
 
10
 
! Отговори
4, преди 8 години
До Анонимен 4Дисциплината и спазването на правилата зависят от мястото, където битуват хората. Когато има ръководство на място, има и спазване на правилата. Когато онези отгоре ги няма и си клатят кълките- "мишките танцуват".Най-големият проблем в образованието е липсата на компетентност и професионализъм на първо място у управляващите и след това- на училищния персонал по места.
5
2
 
15
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
Кунева "взе" това министерство, защото това ведомство трябва да разпредели тази година над едивн милиард евро пари. А Танев беше махнат с активно мероприятие. Толкова е прозаично.
4
2
 
12
 
! Отговори
?! преди 8 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До печалнаСпоред зам министърката, вече бивша, е автор. Бил написал и други книги.Това е нивото на компетентност в МОН.А дамата с кривата уста е също толкова некомпетентна. Единственото което знае е да повтаря заучени европейски чиновнически празнословия.
2
1
 
11
 
! Отговори
печална преди 8 години
Робинзон Крузо е автор?
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На фона на предишните които бяха мисля,че дори неграмотен полизениец ще е по-добре. Щом замениха История слабянобългарска с такъв добър автор като Робинзон Крузо ми стана ясно всичко.Да бяха Заменили Робинзона с Петкан и тогава вече бяха за Нобелови награди.