Новости и във физкултурата – аеробика, каланетика

Ученици са категорични, че имат повече часове по този предмет
10 фев 2016 18:24,
9
Новости и във физкултурата – аеробика, каланетика
Снимка: bgonair.bg

Аеробика и каланетика заменят успоредката в час. Това предвиждат новите учебни програми по физкултура. С промените се цели спортът да стане по привлекателен за учениците.

В 31-во столично училище часовете по физическо възпитание започват с разгрявка, а днешната тема на часа е волейбол. За големите ученици нито ранния час, нито натоварването е проблем.

"Според мен трябва да има повече часове. На седмица има 1-2 часа, което е малко. Трябва да има всеки ден по 1, за да се разтоварваме от всички други часове", сподели мнението си ученикът Марио.

"Също може да са по-големи салоните и залите, в които тренират, за да могат повече хора да се включват в тренировките", предложи друга ученичка.

Никола Савов е шампион по самбо. Харесва часовете по физическо, но му се иска и спортове като неговия да залегнат в програмата.

"Ще е добре да имаме повече часове и да тренираме най-различни спортове като борба, федербал, тичане", каза Никола.

Ако до сега в часовете по физическо и спорт се залагаше предимно на елементи от гимнастиката, като упражнения с успоредка и обръч, то сега на дневен ред ще бъдат по-скоро каланетиката и аеробиката. Промените обаче могат да се реализират трудно.

Олимпийската ни гордост Румяна Нейкова приветства идеята на министерството. Според нея обаче в часовете по физическо трябва да се подобри дисциплината.

"Влизаш в салона, учителят, който те посреща, е облечен официално с риза, костюм и вратовръзка и води часа по физическо. Това е недопустимо", коментира Нейкова.

Планира се и промяна в избираемата подготовка. Ще се изучават още хора. А за любителите на бодибилдинга, ще се добавят фитнес упражения и уроци по здравословно хранене.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Грешка преди 8 години
Не спуват, а пс...
6
1
 
1
 
! Отговори
Нешампиона преди 8 години
Олимпийската ни гордост Румяна Нейкова приветства идеята на министерството. Според нея обаче в часовете по физическо трябва да се подобри дисциплината. "Влизаш в салона, учителят, който те посреща, е облечен официално с риза, костюм и вратовръзка и води часа по физическо. Това е недопустимо", коментира Нейкова На други места учителят е с анцунг и спортни обувки, учениците не, спуват в час и т. н. Това е ли допустимо?
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дъщеря ми е 4 клас. Учи в уж елитно централно Софийско училище След увеличаването на часовете по физическо на 4 часа седмично и съответното намаляване на часовете по математика резултатът, който виждам е следният: Нямат учител по физическо - часовете се водят от госпожата водеща класа. Няма спазване на програма. Няма и опит да ги научи на нещо. Пуска децата да дивеят из двора и си говори с други колежки. На хартия сигурно всичко изглежда добре, но на практиката е плачевна.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИМАТ или ИСКАТ, че от некадърните Ви заглавия пак не става ясно?!
3
2
 
5
 
! Отговори
Р преди 8 години
Да сложат повече шведски стени - това е супер уред за тренировка.
2
6
 
2
 
! Отговори
Развеселена преди 8 години
Аеробика и каланетика практикуват бабичките.
1
2
 
2
 
! Отговори
w.q.germani преди 8 години
До vargNISCHTO NQMA DA PRAWIM......TE SA GOTOWI......